Abraham: Szeretném megmutatni, hogy mennyit fejlődtem

Abraham: Szeretném megmutatni, hogy mennyit fejlődtem

Az angol támadó az UEFA-nak többek között arról beszélt, hogy mennyire élvezi a római életet, és hogy mit vár a Leicester City elleni párharctól.

Az élet Rómában

"Imádom! Ez egy olyan élettapasztalat, amit soha nem felejtesz el, és amikor lehetőségem nyílt idejönni, egy álmom vált valóra: valami újat akartam megtapasztalni. Természetesen Angliában nőttem fel, egész életemben ott éltem, így jó idejönni és kipróbálni valami újat, megismerni egy másik kultúrát. Élvezem az életet Rómában, látom a város történelmét és élvezem az ételeket. Minden percét élvezem."

"Megnéztem a Colosseumot - gyerekként annyi történetet hallottam róla. Most, hogy itt élek, már jártam ott néhányszor, és minden nap elhaladok mellette. A nyelv is jól megy. Amikor először jöttem, egy szót sem értettem. De jól beilleszkedtem, minden nap veszek órákat, és tanulok. Egyre jobban haladok. Remélhetőleg néhány hónap múlva már folyékonyan beszélem a nyelvet."

A Giallorossi szurkolók

"Mielőtt idejöttem, beszéltem egy angol játékostársammal és az AC Milan védőjével, Fikayo Tomorival, és ő mesélte, milyen szenvedélyesek az olasz szurkolók. Egy dolog hallani, ahogy a barátod mesél erről; és más dolog itt lenni, és saját magad megtapasztalni. Az első napon, amikor megérkeztem a stadionba, csak annyit mondtam: "Hűha!". Hihetetlen érzés kilépni a pályára, miközben a szurkolók a nevedet és a csapatodat éljenzik. Csodálatosak a szurkolók."

"Az első naptól kezdve, amikor megérkeztem, beleszerettem a Romába, a csapatba, a szurkolókba - beleszerettem. A kezdetektől fogva családtagnak éreztek. Az első lépcsőfokot az jelentette, amikor megérkeztem a repülőtérre, és láttam, hogy a szurkolók ott fogadnak."

"Ez egy csodálatos utazás volt. Remélhetőleg felemelhetjük nekik az Európa Konferencia Liga trófeáját, és még jobban kiépíthetjük a a kölcsönös szeretetet."

Hogyan győzte meg Mourinho, hogy a Romába igazoljon

"Az első szavak, amiket mondott nekem, ezek voltak: 'Inkább maradnál az esős Angliában, vagy inkább a napfényre jönnél Rómába?'. Mindketten nevettünk, de aztán azt mondta: 'Nem, komolyan'. Mindig is apaként tekintettem rá, és azt mondta nekem, hogy szerinte most ez a legjobb hely számomra; hogy idejöjjek és nyomot hagyjak az olasz futballban, hogy az egész világon megismerjék a neved - nem csak Angliában. Nekem ez elég volt."

"Tudja, mikor vagyok teljesen ott fejben a játékban, és mikor alszom be egy kicsit. Ő tényleg tudja, hogyan kell vezetni a csapatot. Tudja, hogyan kell inspirálni a csapatot, hogy sikeréhesek legyenek, hogy többet akarjanak. Ő frissességet hozott a csapatba. Amikor fel kell minket rázni, ő ott van, hogy vezessen minket. Amikor jól játszunk, ezt mindig megmondja nekünk, de emellett még mindig többet akar."

"Egy edzőtől, egy játékostól nem kérhetsz többet."

Közösen vezeti az Európa Konferencia Liga góllövőlistáját

"Közösen? Azt hittem, én vagyok az egyedüli! Ez egy hatalmas verseny, egy új verseny, amelyben sok csapat szeretne majd részt venni a jövőben. Számomra megtiszteltetés, hogy gólokat lövök, és a góllövőlista élén állok. Több gólt kellett volna szereznem. Ez egy jó utazás volt számunkra. A Bodø/Glimt ellen volt egy botlásunk, ahol nagy különbséggel kaptunk ki, de nem hagytuk, hogy ez elvonja a figyelmünket, és a négy találkozónk közül a legfontosabbat megnyertük."

A Leicester Cityvel szembeni párharc

"Erősen, hittel és magabiztosan megyünk oda. Bizonyos szempontból hasonlóan játszanak, mint mi. Kontrázó futballt játszanak, nagyon gyors játékosaik vannak, akik szeretnek futni. Jó középpályásaik vannak, akik szeretik megtalálni a támadókat is. Magabiztosan kell nekivágnunk a mérkőzésnek. A mi napunkon, ha magabiztosak vagyunk, bárkit meg tudunk verni. Nekünk csak arról van szó, hogy higgyünk magunkban."

"Visszatérek Angliába, ez az én meccsem is lesz, mert szeretném megmutatni, hogy mit tanultam eddig Olaszországban. Izgatott vagyok! Azt hiszem, az egész családom el fog jönni."

Forrás: uefa.com

Címkék: AS Roma, Abraham