Abraham: Itt volt az ideje, hogy elhagyjam a Chelseat

Abraham: Itt volt az ideje, hogy elhagyjam a Chelseat

Az angol játékos mesélt az olaszországi életéről, arról, milyen érzés volt a Premier League-ből a Serie A-ba igazolni, és hogy mit remél a jövőjétől.

A 25 éves támadó 2021 nyarán hagyta el nevelőklubját, a Chelseat a Roma kedvéért, és debütáló szezonjában brillírozott, 53 mérkőzésen 27 gólt szerzett minden sorozatot figyelembe véve, de a dolgok kicsit nehezebben alakultak a mostani szezonban.

Eddig 49 mérkőzésen mindössze kilenc gólt szerzett, és a pletykák szerint a Premier League számos csapata szeretné őt a közelgő nyári átigazolási időszakban.

A TMW-n keresztül az SMW-nek nyilatkozva Abraham először a Romához való költözésére reflektált, és arra, hogy kezdetben hogyan érezte magát az olasz fővárosban.

"Érdekes élmény volt, biztosan más, mint az otthoni élet. Természetesen gyorsan kellett alkalmazkodnom, és néha hiányzik, hogy halljam az angol nyelvet. Jó megismerni más kultúrákat és nyelveket, élvezni egy új életstílust."

"Valószínűleg többet kellene tudnom, mint amennyit tudok olaszul, de jól megy. A szurkolók és a klubnál dolgozó emberek az első naptól kezdve éreztették velem, hogy itt is otthon vagyok. A fogadtatás egy magánrepülőtéren lett volna, de túl sok szurkoló volt ott: a nevemet skandálták, nagyon örültek, hogy láthatnak."

"Attól a pillanattól kezdve tudtam, hogy ez a megfelelő hely számomra. Nagyon szenvedélyesek, és azt akarják, hogy a csapat jól teljesítsen, akkor is támogatnak, ha nem teljesítesz jól. Azt hiszem, látták, hogy mennyi erőfeszítést teszek a játékba, és azt hiszem, ezért értékelnek engem, az éhségemet és a győzni akarásomat."

"Nem régóta vagyok itt, a Rómába költözés olyan dolog, amire visszatekintve azt fogom mondani, hogy nagyszerű időszak volt az életemben, hogy a világ egy másik részén voltam, és új dolgokat fedeztem fel. Hihetetlen volt, néha kemény, de eddig szórakoztató".

"Mindig is szerettem a történelmet, már az iskolában is. Ismertem a Colosseumot, és személyesen látni őrület volt. Látnod kellett volna az arcom, amikor ott voltam, nem tudtam abbahagyni a mosolygást. Szeretem megismerni a városok történelmét, és Róma az egyik legjobb hely erre a világon."

"Hogy őszinte legyek, az életmód meglepett. Tudtam, hogy az olaszok imádják az ételeket, de amikor itt vagy, rájössz, hogy más szinten vannak. Bármelyik étterembe bemehetsz a városban, és a legjobb ételt adják, amit valaha ettél."

"Mindenre odafigyelnek és időt szánnak, és ez az, amit Rómában és az ottani emberekben megszerettem."

Az angol csatár kitért arra, milyen érzés volt az elmúlt szezonban felemelni az Európa-konferencia Liga megnyeréséért járó trófeát.

"Az első évemben a Románál európai trófeát nyerni hihetetlen volt, őszintén szólva nem hiszem, hogy bárki is számított erre. Attól a pillanattól kezdve, hogy megérkeztem, azt mondtam, hogy trófeát akarok nyerni a Romával, ez hosszú évek óta nem történt meg, és akkoriban sokan már nem hitték, hogy ez lehetséges. Azt hiszem, az idejövetelem erőt adott a srácoknak, látták, mennyire éhes vagyok. Még az edzéseken is mindig nyerni akarok, mindig a legjobbat akarom a csapatomnak és magamnak is."

Visszaemlékezett a Chelseatől való távozására.

"Mielőtt eljöttem a Chelsea-től, Tomori elment Milánóba, és sokat beszélgettünk. Emlékszem a telefonhívásokra, egyikünk sem tudta elhinni, mi történik. Egész életünkben a Chelseanél voltunk, és egy pillanat alatt távoztunk."

"Mindent tudtam a Chelsearől, kivéve néhány kölcsönátigazolást, de még mindig úgy gondolom, hogy az volt a megfelelő időpont a távozásra. Készen álltam arra, hogy egy lépést tegyek előre a karrieremben. Nem akartam, hogy fiatalnak vagy az akadémiáról érkező futballistának tekintsenek, számomra itt volt az ideje, hogy kitárjam a szárnyaimat."

"Még mindig sok Chelsea-játékossal beszélek, James mindig azt mondja, hogy jöjjek vissza..... Együtt nőttünk fel, és évek óta ismerjük egymást. Olyan játékosok, mint Mount, Rice és Nketiah ugyanabban a környezetben nőttek fel velem. Együtt játszottunk tornákon, együtt utaztunk - különleges látni őket felnőni és azt, hogy milyen messzire jutottunk. Különböző utakat jártunk be, de még mindig közösek az emlékeink."

Végül Ábrahám előre tekintett a jövőjére és arra, hogy mi következik.

"Babát várunk, és ez a legfontosabb, aztán majd azon gondolkodom, hogy hova menjünk a nyáron, Amerika mindig is ott van a fejemben, de valószínűleg inkább egy családbarát helyet választunk majd a baba érkezése miatt."

"Ez lehet életem eddigi legjobb éve, és ezt szeretném valóra váltani. Nagyszerű lenne újra nyerni valamit a Romával, és ha megszületik a fiam, ki tudja, mit hoz a jövő."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Abr, interjú