A Verona elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Verona elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Stadio Bentegodiban javítana a Roma az elmúlt mérkőzések rossz sorozatán.

Milyen veszélyt tartogat a Verona?

"Elég szépen megerősítették a csapatukat, főként elől, de Vukovic személyében a védelembe is egy remek játékost igazoltak. Elől gyorsak és erősek lettek, így elmondható, hogy jobb lett a csapat, ráadásul Romulo olyan formában futballozik, mint régen a Juventusban."

Milyen állapotban volt a héten a csapat?

"Nagyon jó volt a csapat gondolkodásmódja, nagyon elszántak, szeretnének a szurkolókért újra nyerni. Most mindent újrakezdhetünk az utóbbi rossz szereplések után."

Mi a helyzet De Rossival?

"Már a csapattal edz, de végül úgy döntöttünk közösen, hogy még hagyunk neki pár napot, hogy a Benevento ellen már tényleg teljesen rendben legyen. Holnap biztosan nem lép még pályára."

Tervez változtatást a középpályán?

"Bármi lehetséges - még az 5-3-2-es felállás is. Sajnos Gonalonsra és De Rossira nem számíthatok, így a középpályán nem vagyunk túlságosan elkényeztetve, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet 4-3-3 a felállásunk."

Elégedett azzal, hogy az átigazolási időszal lezártával Edin Dzeko maradt? Hogy van ő?

"Most sokkal nyugodtabb és nagyon elszánt, nagyon örülök neki, hogy lezárult az átigazolási időszak."

Múlt héten azt mondta, hogy nem volt elégedett a szünetben történtekkel. Mit értett ez alatt?

"Nem akarok kifogásokat keresni sem magamnak, sem a játékosoknak. Szerintem mindannyiunknak jobban kell csinálnunk bizonyos dolgokat, de ami nekem nem tetszett, az az volt, hogy kaptak 7 nap szünetet, majd játszhattak újra 7 nap múlva, és így nem lehetett normálisan alapozni. Emellett volt pár jelentéktelen sérülésünk is, ami azt eredményezte, hogy nem tudtunk rendesen edzeni és gyakorolni, amikor mindenki visszajött."

Érzi a klub teljes támogatását ebben a nehéz időszakban?

"Igen, teljes mértékben érzem, hogy mögöttem áll a klub. Vissza kell szereznünk a szurkolóink támogatását is azza, hogy jó teljesítményt nyújtunk, és megfelelő lesz a hozzáállásunk, kezdve velem."

Az olyan játékosok, mint Dzeko, Bruno Peres, vagy Nainggolan, újra kiálltak a nyilvánosság elé, és elmondták, mennyire kötődnek a klubhoz. Ezt a fajta hozzáállást várja el?

"A szavakat cselekvésnek kell követnie. Nagyon örülök neki, hogy ezt hallottam, mert ezek azok az alapelvek, amiket megpróbálok átültetni a játékosokba: szeretniük kell ezt a klubot, profiként kell viselkedniük, és mindent bele kell adniuk a pályán. Ezt a hozzáállást várom el a csapattól."

Milyen játékos Jonathan Silva? Mikor fog a rendelkezésére állni?

"Ő az a játékos, akit már a nyár előtt is figyeltünk. Remélem, hogy 2 héten belül a rendelkezésemre fog már állni. Nagyon jó technikai és fizikális képességei vannak, aki kulcsfontosságú szerepet tölthet be azon a nehéz poszton."

Nem gondolja, hogy a Dzeko ügy kisebb törést eredményezett az öltözőben, vagy a vezetőségben?

"A játékosoknak csak a játékra kell összpontosítaniuk, és nem szabad, hogy a pletykák ettől eltérítsék őket. Szerencsére a klub úgy döntött, hogy nem engedi el, így most ez a fejezet már lezárult. Edinnek mindig kiváló volt a hozzáállása, aki ráadásul népszerű tagja a keretnek. Nincs törés, csak hatalmas vágy a gödörből történő kimászásra. Újra nyernünk kell, és vissza kell kapaszkodnunk a BL-t érő helyekre."

Mi a helyzet Patrik Schickkel?

"Az első sérülése óta nincs szerencséje, pedig nagyon jól ment már a közös munka, látszott rajta, hogy nagyon akar, de legutóbb az egyik edzésen mikor labdába rúgott, szúrást érzett, és ha ilyenkor nem áll le teljesen, akkor sokkal súlyosabb sérülést kockáztat. Hétfőn kezdett el újra futni, és majd valamikor újra a rendelkezésemre fog állni, de most tényleg nincs szerencséje."

Cengiz Ünder megint kezdeni fog?

"Eltartott egy ideig neki, míg beilleszkedett. Most ugrásszerűen sokat javult, de még hosszú út áll előtte. Folyamatos játéklehetőségre van szüksége. Kezdi már érteni a nyelvet, és hogy mit várok el tőle. Remek lehetőségek vannak benne. A Sampdoria ellen nem volt szerencséje, de azt megmutatta, van annyira jó, hogy kezdő legyen a meccseken, szóval holnap is lehet, hogy kezdeni fog. Ahogy El Shaarawy, vagy Perotti is."

Üzenne valamit a szurkolóknak?

"A szurkolóink csodálatosak, és mindig mögöttünk álltak. Az utóbbi időben nem voltunk sikeresek, de ők végig támogattak, bátorítottak bennünket, ahogy mindig. Nem tudom, hogy a Roma arra született-e, hogy szenvedjen, de ha ez a helyzet, akkor szenvedni fogunk, és ugyanakkor megpróbálunk remek eredményeket elérni. Én csak annyit kérek, hogy támogassanak, a többi rajtunk múlik, hogy sikerül-e visszanyernünk a szurkolók bizalmát."

Amennyiben formációt vált, az a hiba elismerése lesz, vagy inkább az érettség jele?

"Mostanában a 4-3-3 nem nagyon működött, de ennek sokkal inkább mentális okai vannak. Nem a hibázás elismerésének nevezném, mert úgy érzem, hogy amit teszek, az helyes. Amennyiben változtatok, azt azért teszem, hogy a Romának jó legyen. Nekem a Romát kell edzenem, és azt kell tennem, ami a Romának a legjobb. Amennyiben valamit változtatok, azt az eredményesség érdekében teszem."

"Képes vagyok a taktikán változtatni, a formációnk már rég nem statikus, folyamatosan változik. Egy edzőnek nem kell a játékfilozófiáján változtatnia akkor, ha változtat a formáción. Az a legfontosabb, hogy amikor kiküldöd a pályára a játékosaidat, akkor mindannyiuknak pontosan tudniuk kell, hogy mi a dolguk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Hellas Verona, Serie A