A Torino elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Torino elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Roma szokatlan időpontban, péntek este fogadja a Torinót hazai pályán.

Davide Astori temetéséről...

"Néztem a temetésről készült összefoglalót, és azt kell mondjam, nagyon megrendítő volt; én mindig mint egy tiszta, példaértékű ellenfélre fogok emlékezni. Részvétem a családjának."- kezdte a Roma mestere a sajtótájékoztatót.

Patrik Schickről...

"Mindenképpen kezdeni fog, részben azért, mert Gregoire Defrelnek megint van egy kisebb sérülése, így ő a keretben sem lesz. Egyetlen csatár áll a rendelkezésemre, és az Patrik, szóval ő kezdeni fog. Fizikálisan jó állapotban van, és mentálisan is sokat fejlődött. De még azért van hová fejlődnie."

"Mindent megtesz a csapattársaiért, néha kicsit többet mozog annál, mint amit kérek tőle. Túlságosan önzetlen. Kezdi megszokni a csapatot, a környezetet, és a társait. Az biztos, hogy remek képességei vannak."

A csapat rotálásáról...

"Jelen pillanatban a Torino elleni meccsre koncentrálunk, nem a Sahtar ellenire. A holnapi nap alapján fogok dönteni. Van 4 nap péntek és kedd között, szóval lesz elég idő pihenni. Holnap azok fognak játszani, akik a Torino ellen a legalkalmasabbak."

"A kupában túl sok helyen változtattam, ami a játékosaim számára nem volt kedvező. Az én felelősségem volt, már megbántam azt a döntést. Pár változás most is lesz a kezdőben, de nem ugyanolyan mértékű. A mai utolsó edzés nagyon fontos, mert itt kapok választ a játékosok fizikális állapotáról."

"De Rossi újra elérhető, habár nagyon szomorú Astori miatt, mert nagyon közel állt hozzá. Lorenzo Pellegrini is bevethető."

A Napoli elleni győzelemről...

"Az a meccs csak a kezdet volt. Az utóbbi időben hiányzott a következetesség, szóval ebből a szempontból is egy újabb választ várok holnap. Sosem vagyok elégedett, és a Napoli ellen is nagyon mérges voltam a második bekapott gól miatt. Az eredmények és a teljesítményünk tekintetében meg kell találnunk a folytonosságot. A Napoli ellen mutatott hozzáállás viszont bizalomra adhat okot a jövőt illetően."

Jonathan Silva állapotáról...

"Az biztos, hogy az elejétől kezdve még nem tud játszani, de egyre jobb teljesítményt nyújt az edzéseken. Egy olyan hosszú sérülés után kezd visszatérni, ami megakadályozta abban, hogy rendszeresen edzhessen. A térd egy kicsit más, időre van szüksége. Hogy csereként pályára léphet-e? Talán, de csak akkor, ha zsebben lesz már az eredmény."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Torino, Serie A