A teljesítménnyel igen, a végeredménnyel nem elégedett Fonseca

A teljesítménnyel igen, a végeredménnyel nem elégedett Fonseca

Hiába vezetett és játszott több mint 30 percet emberelőnyben a Roma, végül meg kellett elégednie a 2:2-es döntetlennel a Juventus ellen.

Az utolsó 30 percben mintha hiányzott volna a gyilkos ösztön - ez most egy hatalmas elhalasztott lehetőség volt, nem?

"Jól játszottunk, de a végeredménnyel egyáltalán nem vagyok elégedett. Sok lehetőségünk volt, hogy megnyerjük a mérkőzést, de sajnos végül nem sikerült."

Edin Dzeko nem szerzett gólt, ez lehet az utóbbi időszak eseményeinek is az eredménye?

"Nekem Dzeko teljesen nyugodtnak és koncentráltnak tűnt. Nagyot küzdött a csapatért. Kihagyott néhány lehetőséget, ahogy a többiek is, de ettől függetlenül jól játszott."

Úgy tűnt, hogy a Juventus piros lapja után a csapat mintha elhalványult volna...

"Nekem az egész meccs során úgy tűnt, hogy a csapat megfelelően összpontosít. A piros lap után sem hagytunk a Juvénak sok lehetőséget, és a védekezésben nem is hibáztunk. Pellegrinit azért kellett lecserélnem, mert elfáradt."

Mindössze kettőt cserélt, miért?

"Öt cserelehetőségünk van, de figyelembe véve hogy a csapat jól játszott, úgy döntöttem, hogy nem használom ki az összeset. Megkérdeztem Mikit és Dzekot, hogy érzik magukat, és mindketten azt mondták, hogy minden rendben."

Továbbra is bízik abban, hogy a klub jó irányba halad?

"Teljes mértékben megbízom a klubban. Az új vezetőség is megérkezett, gyakran beszélünk, és keményen dolgozunk azon, hogy a csapat fejlesztésére a lehető legjobb megoldást találjuk meg."

Kikérték a véleményét Dzeko lehetséges elengedésével kapcsolatban?

"Ezt mindannyian megvitattuk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Juventus, Serie A