A szurkolók kérdéseire válaszolt Strootman

A szurkolók kérdéseire válaszolt Strootman

Az elmúlt héten Kevin Strootmannak tehettek fel a szurkolók kérdéseket, melyből 29-re ma délelőtt válaszolt a játékos.

1. Tekintettel arra, hogy nem iszol kávét, mit szoktál reggelizni?

"Jó kérdés. Igazad van, tényleg nem iszom kávét és itt Trigoriában nagyszerű reggelit készítenek, ezért minden reggel itt szoktam reggelizni. Rendszerint joghurtot eszem egy kevés gyümölccsel, vagy kenyeret sonkával, pulykával, vagy csirkével. Hozzá pedig narancslét iszom."

2. Kicsit visszamenve az időben, ha nem focista lettél volna, akkor mi szerettél volna lenni?

"Ez azért érdekes kérdés, mert mindig focista akartam lenni már kissrác korom óta. Egy álmom vált valóra és szerencsére most focista vagyok, mert tényleg nem tudom, hogy mit csinálnék helyette. Nehéz kérdés, amire nem is tudok válaszolni."

3. Kinek szurkoltál, mikor kicsi voltál?

"Az Ajaxnak. Rotterdamban nőttem fel és rengeteg barátom a Feyenoordnak drukkolt, mert ők a város elsőszámú csapata, de én az Ajaxnak szurkoltam. Aztán amikor a Sparta játékosa lettem, akkor már le akartam győzni őket, mert az már teljesen más helyzet volt. Amikor pedig a Utrechthez mentem, amelyik hatalmas riválisa az Ajaxnak, ez a rajongás az egyik napról a másikra eltűnt. Akkor be is fejeztem a szurkolást az Ajaxnak."

4. Kik voltak az Ajax sztárjai akkor, amikor nekik szurkoltál?

"Az Ajaxnak mindig jó játékosai voltak, mint például Jari Litmanen. 5 éves voltam, amikor az a csapat megnyerte a Bajnokok Ligáját, szóval sok mindenre nem emlékszem, de ott játszott Patrick Kluivert, aki remek játékos volt. Zlatan Ibrahimovic is játszott ott, szóval mindig tele volt a csapat jó játékossal."

5. Melyik a legszebb gólod, amit valaha szereztél?

"Azt hiszem a Napolinak lőtt gólom volt a legszebb. Vagy 25 méterről lőttem, nem emlékszem pontosan, de a szezon elég nehéz szakaszában szereztem a gólt és ráadásul telt ház előtt. Nagyon fontos pillanat volt számomra."

6. Melyik a legszebb emléked a Roma mezében?

"A Laziónak lőtt gólom a derbin, mert amikor egy ilyen gólt szerzel egy ilyen meccsen és utána látod a szurkolók tekintetét, hát az hihetetlen. Jó lenne minden héten ezt átélni, de az a pillanat nagyon különleges volt. Ráadásul az volt az első hazai pályán szerzett gólom a sérülésem után."

7. Amikor azt a gólt szerezted, lényegében megpróbáltad Dzekót eltakarítani az útból. Kiabáltál neki valamit, vagy csak üvöltöttél a semmibe?

"Ezt már másik interjúban is megkérdezték tőlem, de őszintén nem emlékszem már rá. Talán mondtam valamit bosnyákul, vagy olaszul, nem tudom. Ő azonnal észrevette, hogy jövök és szerencsére hagyta a labdát nekem."

8. Mit gondolsz, idén sokkal szorosabb lesz a bajnoki címért folytatott harc az élcsapatok között?

"Igen, és lényegében már most látni ezt. Nagyon sok remek csapat van - Napoli, Inter, Milan és a Lazio, meg persze mi is és a Juventus. A Juventus az elmúlt években igen kényelmesen nyerte a bajnoki címeket sorban, viszont szerintem idén már nehezebb dolguk lesz, de talán erről pár hónappal később kellene beszélnünk, mert még nagyon az elején tartunk. Beszéljünk erről úgy január, vagy február környékén és akkor megmondom, hogy mi a helyzet."

9. Mit vársz a Qarabag elleni BL találkozótól?

"Nagyon nehéz meccs lesz. A Chelsea ellen 6:0-ra kikaptak és nincs kétségem afelől, hogy hazai pályán nyerni szeretnének. Otthon fognak játszani, mi pedig utazunk majd 4-5 órát. Nem érdemtelenül jutottak be a BL csoportkörbe, szóval mindenképpen szeretnék megmutatni a szurkolóiknak, hogy megérdemelten vannak itt. Nyerni akarnak majd, ezért mindenképpen nehéz meccsre számítok."

10. Ki a legnagyobb arc Alessandro Florenzin, Radja Nainggolanon, Bruno Peresen és Kosztasz Manolaszon kívül?

"Erre rátapintottál, tényleg ők négyen a legnagyobbak. Mind a négyen rengeteget beszélnek, néha már túlságosan is sokat. De ha egyet választanom kellene, az Manolasz lenne. Nagyon jó srác, iszonyat sokat beszél és sokat nevetünk rajta."

11. Hogyan jössz ki Nainggolannal?

"Jól kijövünk egymással mind a pályán, mind azon kívül. Nagyon különleges, hogy egy olyan játékos van a csapatodban, mint ő. Szerintem Nainggolan a világ egyik legjobb középpályása, mindenre képes - támadni, védekezni, gólokat szerezni. Nagyszerű dolog vele együtt pályán lenni. Szerintem bármelyik európai top csapatban megállná a helyét, szóval nagyon boldogok vagyunk, hogy nálunk maradt. Nagyon örültem neki, mikor hosszabbított."

12. Milyen nyelven beszéltek egymással?

"Ez sok mindenen múlik, de általában olaszul, mert elég nehéz egy meccsen fordítani a másiknak olyankor, amikor gyorsan kell valamit mondani. Több értelme van olaszul mondani, mert azt a többiek is megértik. De ha valamit mondanom kell neki úgy, hogy azt más nem hallja, akkor hollandul beszélünk. De hozzáteszem, senki háta mögött nem beszélek ki senkit. Hollandul szoktunk beszélni az öltözőben is, de az esetek 80 százalékában olaszul beszélünk."

13. Mit gondolsz, nehéz időket él meg a holland futball?

"Nehéz időszakon megy keresztül a holland labdarúgás és már nincsenek olyan világklasszis játékosaink, mint voltak pár évvel ezelőtt, amikor a világbajnokság döntőjébe jutottunk. Nehéz időszak ez, keményen kell dolgoznunk és várni a tehetséges fiatalokra. Sajnos szerencsénk sem volt, mert a sérülések miatt sosem tudtunk kiállni ugyanazzal a csapattal. Nehéz lesz kijutni a világbajnokságra, de megteszünk mindent. Keményen kell dolgoznunk és előbb, vagy utóbb, de kijutunk egy világbajnokságra, vagy Eb-re, ami nagyon fontos lenne a szurkolóinknak."

14. Adtál bármilyen tanácsot Florenzinek a sérülését követően?

"Igen, rendszeresen beszéltünk és sokat kérdezett tőlem az edzőteremben, de végül mindig saját maga csinálta meg a gyakorlatokat. Mindenki segített neki végig, de végül csak saját magán múlt minden. A második alkalom még rosszabb, de mindig kint láttam a pályán és keményen dolgozott. Most viszont itt van újra köztünk és olyan remek teljesítményt nyújtott egyből, mint amit láttunk. Emlékszem, nekem elég sokáig tartott, mire formába lendültem, míg neki kb. 90 perc kellett ehhez és azonnal remek gólpasszt adott, meg majdnem gólt szerzett. Nagyon örülünk a visszatérésének."

15. Mit gondolsz a Curva Sud problémájáról, ami meghatározta az elmúlt pár szezont, és hogy már visszatértek?

"Végre! Ilyennek kell lennie egy stadionnak, a kanyarral lesz teljes. Nekem nem tetszik a stadion a Curva Sud nélkül. Szerencsére azért a szurkolók kijártak, de csak a kanyar tud olyan pluszt adni a folyamatos énekléssükkel és buzdításukkal, ami nagyon fontos. Ebben a szezonban pedig nagy szükségünk lesz rájuk."

16. Milyen volt részese lenni Francesco Totti búcsújának?

"Nagyon különleges."

17. Sírtál?

"Holland vagyok, szóval nem sírtam, de szerintem én voltam az egyetlen a világon, aki nem sírt. Nagyon különleges volt az egész, nagyon különleges volt négy évig mellette játszani. Nagyon örülünk annak, hogy itt maradt, mint igazgató, bár elég furcsa őt nem a pályán látni."

18. Mit jelent neked Róma és a Roma ennyi év után?

"Nehéz ezt megmagyarázni, de ahogy párszor már mondtam, a klub nagyon sokat segített nekem, és nagyon sok különös pillanatot éltünk át jót és rosszat egyaránt. Most újra játszom, de nem tudok mit mondani sem a csapatról, sem a városról. Róma gyönyörű város, és ha van pár szabad napom, akkor nem akarok visszamenni Hollandiába, mindig itt akarok maradni. Az időjárás csodálatos, az élet nagyszerű itt. Mind a város, mind a klub különleges számomra és mindig az is marad."

19. Miért nem nevetsz sosem a pályán?

"Soha? Talán egy gól után, vagy mégsem?"

20. Emlékszem, hogy mosolyogtál egy gól után. De először mérges voltál...

"Igen, mert talán én szereztem a gólt. De ha valaki más szerzi, akkor mosolygok."

21. Lényegében csak akkor mosolyogsz, amikor más gólt szerez.

"Nem, komolyan, tényleg szoktam mosolyogni a pályán."

22. Kinek van durvább arca, neked, vagy Kolarovnak?

"Neki, sokkal, ezt már méterekről látni lehet. Kolarovnak sokkal brutálisabb az arca, mint nekem."

23. Nézel sorozatokat? Ha igen, melyik a kedvenced?

"Igen, a Netflixen folyamatosan nézem a Narcos-t, a Breaking Bad-et és a Törtetőket, bár ez utóbbi már vagy 10 éves. Minden részét legalább 3-4 alkalommal meg kellett néznem."

24. Szóval ez az, amit ajánlanál, mert kevésbé ismert a másik kettőnél?

"Nézem a Bosszút is."

25. Ezért ajánljuk a Törtetőket azoknak, akik nem ismerik...

"Próbáljuk meg."

26. Szoktál főzni?

"Igen, szoktam. Nem mondom azt, hogy remek szakács vagyok, de ha otthon vagyok, akkor szoktam főzni. Ha a barátnőmnél vagyunk, akkor ő főz.  De alkalmanként én is szoktam."

27. Mit szoktál főzni? Tésztát?

"Igen, tésztát, csirkét, zöldségeket..."

28. Mi a kedvenc olasz ételed, amit más készít el?

"A fokhagymás, olívás, chilis tészta. Az mennyei. Sajnos nem ehetem minden nap, de nagyon finom."

29. Milyen a kapcsolatod El Shaarawyval?

"Nagyszerű srác, nagyon fontos nekünk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Strootman