A szűk győzelem ellenére elégedett Mourinho

A szűk győzelem ellenére elégedett Mourinho

A sok helyzet ellenére csak 1 góllal sikerült nyernie a Romának a Salernitana ellen a Stadio Arechiben.

"Tetszett minden, amit a mérkőzésen láttam. Nyilvánvalóan még jobban örültem volna, ha nem kell aggódnom, ha 4-0 vagy 5-0 lett volna a végeredmény, de ettől függetlenül élveztem egy olyan csapatot nézni, amely - még ha nem is lőtt olyan gólt, amilyet kellett volna - megmutatta az érettséget és a tudást, amivel végigjátszotta a meccset."

"Általában az ilyen típusú meccseken, amikor négy-öt gólt lőhetsz, de nem teszed meg, a dolgok rosszul végződnek, és megfizeted az árát. De nem végződött rosszul, és nem szenvedtünk - mert azok, akik bejöttek, amikor Tammy, Zaniolo és Dybala elfáradt, nem azért jöttek be, hogy megöljék a játékot, hanem hogy menedzseljék azt."

"Az, ahogy Matic és Wijnaldum bejött és segített a csapatnak, biztosította, hogy viszonylag kényelmesen fejezzük be a meccset. Ha azt kérdezik tőlem, hogy szeretném-e, ha ilyen szintű csatárokat más hasonló szintű csatárokkal tudnék cserélni, akkor erre azt mondom, hogy ezt csak a Manchester City, a Liverpool és néhány olasz csapat tudja megtenni."

"Nyilvánvaló, hogy ez a Salernitana nagyon különbözik az előző szezon csapatától. Sokkal több tehetségük van. Ezen a héten két új kezdőjátékost szerződtettek. Adjunk nekik néhány hetet, és a Salernitana egy nagyon jó csapat lesz."

"Elégedett vagyok. Talán valaki azt fogja írni, hogy Zaniolo és Dybala is lőhetett volna két-három gólt, de én csak azt látom, hogy mindketten nagyszerű meccset játszottak."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Salerintana, Serie A