A SPAL elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A SPAL elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

Szombaton a SPAL ellen lép pályára a Roma a Serie A 28. fordulójában.

Mit sikerült az Empoli elleni meccsből, majd az azt követő edzésekből eddig leszűrni?

"Az első kéréseimre megfelelően reagált a csapat. Tudom, hogy többet nem kérhetek most, mert hozzászoktak egy másik rendszerhez, és amikor a körülmények ilyen módon változnak, akkor nem mindig alakulnak úgy a dolgok, ahogy szeretném. Hajlandóság és koncentráció tekintetében nagyon pozitívak a tapasztalataim."

Milyen felállásra van szükség ahhoz, hogy Dzeko és Schick együtt legyenek a páyán?

"Ez nem a felállásról szól. Az a legfontosabb, hogy magabiztosan érezd magad a posztodon, és ott a maximumot tudd nyújtani. A rendszer nem annyira fontos, ami számít, hogy a csapat kiegyensúlyozott és nagyon egységes legyen."

Mi a helyzet Kolarovval és Zaniolóval?

"Még vetek majd rájuk egy pillantást ma és holnap is, de egyikük sem edzett a csapattal még a héten. Nem tudom, hogy tudom-e használni majd őket, vagy sem."

Florenzit az eltiltása miatt elvileg Karsdorp helyettesítené, vagy előfordulhat, hogy Santon megy át a jobb oldalra?

"Mindkét lehetőség fennáll, de először meg kell néznem, hogy Kolarov bevethető-e."

Amennyiben Dzeko és Schick együtt fognak játszani, úgy kevesebb lesz a szélső támadó a csapatban?

"Az ellenfél felállása, és a rendelkezésemre álló játékosok fizikai állapotát figyelembe véve fogok dönteni a kezdőcsapatról. Minden tényezőt számításba kell vennem, hogy egy kiegyensúlyozott csapatot állíthassak ki."

Mi a helyzet Federico Fazióval? Ő az egyik kulcsjátékos?

"Számomra ő kulcsjátékos. A futballisták nem gépek - előfordulnak rosszabb időszakok mindenkinél. Fazio intelligens játékos, aki nagyon jól olvassa a játékot, és biztos vagyok benne, hogy jó játékra képes. Tegnap is edzett, és ma is fog."

Nem tartanak a játékosok az esetleges sérülésektől?

"Nagyon ébernek kell lennünk, oda kell figyelnünk arra is, ha természetüknél fogva aggódnak amiatt, hogy lesérülnek. Zaniolo vádlijának végül semmi baja, a bokájára kapott egy rúgást, ami most még nem 100%-os, és futásnál még fáj neki."

"Kívülről érkezve, ahogy megismertem a játékosok fizikai problémáit, elkezdtem a saját munkaprogramomat, és közben figyelek a kisebb problémákra is, hogy azokból ne legyen nagyobb gond."

Mi a helyzet Ünderrel?

"Egyelőre még a rehabilitációs programot csinálja. Nem is fog elmenni a válogatott mérkőzésekre, itt marad velünk, és ez pozitívum. Talán a válogatott szünet után már a rendelkezésemre áll majd."

Kiemelte annak fontosságát, hogy a játékosok ne féljenek - ez azt jelenti, hogy a csapatnak pszichológiai problémái vannak?

"A Roma körül mindig nagyok az elvárások. Sorozatban két vereséget követően csatlakoztam a csapathoz, miközben sok játékos nem állt rendelkezésre. Akik elérhetőek voltak, alig játszottak együtt, emiatt kevésbé keresték egymást. Nekik az az üzenetem, hogy futballozzanak félelem nélkül, szabaduljanak meg ezektől a problémáktól."

Mire kell odafigyelni a SPAL ellen?

"Láttam a SPAL elleni első meccset, ezen kívül pedig még párat a szezonban. Az látszik, hogy támadásban nagyon gyorsak, jól kontráznak, ezért nagyon komolyan kell majd koncentrálnunk, végig tömörnek, óvatosnak és egységesnek kell lennünk."

Nem lepte meg a kialakult helyzet, mikor elvállalta a munkát? Nem érzi úgy, hogy vannak játékosok, akik csak ugródeszkának szánják a Romát?

"Tisztában voltam a kialakult helyzettel. Nem hiszem, hogy a játékosok csak ugródeszkának használnák a klubot, de ha így is van, akkor még jobba kellene teljesíteniük, mert ha itt jól teljesítenek, akkor könnyebben el tudnak igazolni jobb csapatokhoz. Azt akarom látni, hogy a játékosok szeretnék megmutatni az igazi tudásukat - ez számít."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Ranieri, SPAL, Serie A