A SPAL elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A SPAL elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

Holnap 15 órakor a SPAL-t fogadja a Roma a Serie A 9. fordulójában.

Milyen állapotban vannak a válogatottaktól visszatért játékosok?

"Mindenki teljesen más időpontban érkezett vissza. Kluivert és Nzonzi még nem tudott a csapattal edzeni, de összességében jó állapotban vannak. Patrik Schick állapota kérdéses, neki kisebb problémája van, de szerintem rendben lesz."

Figyelembe véve az igen sűrű elkövetkező időszakot, aszerint fogja összeállítani a holnapi csapatot, hogy ki mennyit játszott a válogatottban?

"Ezt is figyelembe veszem természetesen mind a holnapi, mind a következő meccsel kapcsolatban. Reméljük, hogy Kolarov és De Rossi vasárnap már teljesértékű edzést végezhetnek, így a CSZKA ellen már számíthatok rájuk, de a holnapi meccsen még biztosan nem lépnek majd pályára."

Mit gondol arról, hogy De Rossiból edző válhat a későbbiekben?

"Rengeteg játékos már most felnéz rá a pályán, de még ennél is jobb lehet. Sokat segíthet neki az, hogy középpályásként nagyon szép pályafutása volt. De persze számos egyéb tényezőt is számításba kell ilyenkor venni, a technikai és taktikai tudást, de összességében azt gondolom, hogy remek edző válhat belőle."

Schick sérülése gondot okozhat abban az esetben, ha Dzeko alternatívájaként szeretné használni?

"Ez is olyan dolog, amire figyelnem kell és észben kell tartanom, de most tényleg nem tudok erre válaszolni. Holnap az alapján fogok közülük választani, hogy ki van jobb formában, de Schick tegnap például nem edzett."

Mennyire köthető Dzeko formajavulása az edző személyéhez?

"Minden csak rajta múlik. Fantasztikus potenciál van benne, sokszor több is, mint amit saját maga felfog. Néha hiányzik belőle a következetesség, de mostanában, az utóbbi meccseken már felfedezni véltem ezt is. Nagyon jól játszik. Nagyon fontos a pszichológiai vonatkozása a dolognak, de most ki kell hoznunk a lehető legtöbbet ebből az állapotból."

Amennyiben Pastore nem szerepelhet, elképzelhető, hogy Ante Coric szélső csatárként lép majd pályára?

"A felkészülési időszakban többféle lehetőséget megnéztem azért, hogy minél jobban megismerjem a játékosokat, és szerintem nem az a legjobb posztja, ő egy középpályás. Amennyiben fejlődni fog a játék olvasásában, és a letámadásban, akkor a két középső középpályás poszt egyikén még játszhat is."

Mi a helyzet Pastoréval?

"Tegnap kezdett el újra a csapattal edzeni, és biztosan benne lesz a holnapi keretben. Az elmúlt napokban nagyon jól ment neki az edzés, de napi szinten figyelnünk kell rá."

Ha hinni lehet a statisztikáknak, akkor a Romának van a legkevesebb szerelése a bajnokságban. Ebben is fejlődni kell?

"Azon dolgozunk, hogy minden területen még versenyképesebbek legyünk."

Nem lehet, hogy Diego Perotti folyamatos sérülése mögött mentális problémák állnak?

"Lehetséges, de ez egyértelműen fizikális probléma. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a helyzetet, és mindent megteszünk, hogy a lehető legjobb állapotban térjen vissza. Nagyon sajnálom Diegót, mert annyira szenvedélyes a saját játékával kapcsolatban. Amikor valaki sokszor megsérül, olyankor a játékos mellé kell állni, és mi pontosan ezt tesszük most."

Biztos abban, hogy a csapat kilábalt a szeptemberi hullámvölgyből?

"A holnapi nagyon nehéz meccs lesz, elég, ha megnézik a SPAL legutóbbi meccsét az Inter ellen. Hatalmas hiba lenne alábecsülni őket. Elég Manuel Lazzari nevét megemlítenem, aki mindenkinél több cselt mutatott be ebben a szezonban, szóval nagyon nehéz meccs lesz. Kevésbé számít, hogy túljutottun-e, vagy sem a nehéz időszakon, a futballban következetesnek kell lenned. Már jó úton vagyunk, de itt még nincs vége."

Nicolo Zaniolo szerepelhet együtt Nzonzival, vagy neki jobban fekszik kicsit előrőbb egy poszt a középpályán?

"Nekem bizonyosságra van szükségem jelen pillanatban, a kísérletezést meghagyom maguknak. Nekem ki kell állítanom a csapatomat. Szerintem ő még erre nem áll készen. Most nem fogok ilyen választást meghozni, legalábbis nem az elejétől."

Pályára léphet kezdőként megint Luca Pellegrini?

"Igen, holnap kezdeni fog. Szeretnék neki több lehetőséget és folytonosságot adni a csapaton belül, hogy ezzel is segítsem a fejlődését. Neki pedig nem kell mást tennie, mint folytatni a munkát, fejlődni, és minden szituációban - akár labdával, akár anélkül - jó döntést hozni. Remek képességei vannak, amit csak jobban kell használnia, bár még nagyon fiatal, ezért teljesen rendben van, hogy még hibázik."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, SPAL, Serie A