A SPAL elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A SPAL elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

Holnap 15 órakor a Roma az újonc SPAL együttesénél vendégeskedik a Serie A 34. fordulójában.

A SPAL-ról...

"A SPAL egy rendkívül szervezett, tömör csapat, amelyik igen kevés lehetőséget hagy az ellenfeleinek. Emiatt nagyon fontos, hogy kihasználjuk az adódó lehetőségeinket, és ha lehet, akkor jobban teljesítsünk a megszokottnál. Nem lesz könnyű meccs, különösen mert most fogunk hosszú idő után újra nagy melegben játszani. Számos ok miatt nagyon fontos ez a találkozó, és remélem, hogy jól szereplünk majd."

A csapat fizikai állapotáról...

"Diego Perotti nagyon szeretne már játszani. Még nem döntöttem el, hogy kezdetem-e majd elől, de az biztos, hogy a keret tagja újra. Egyedül Kolarov nincs a keretben, mert neki van egy kisebb izomsérülése. Vagy Jonathan Silva, vagy Luca Pellegrini fog a bal szélen játszani, de inkább az előbbi, mert egy ballábas játékost szeretnék ott játszatni."

"Ami Dzekót illeti, majd még beszélek vele, és az alapján döntöm el, hogy játszik-e, amennyiben nem, úgy Patrik Schick fog játszani elől."

A szurkolók lelkesedéséről...

"Teljesen egyértelmű, hogy valami igen rendkívülit értünk el, de nem szabad itt abbahagyni. Reméljük, hogy mindez a lelkesedés, ami most körülveszi a csapatot, folytatódni fog. Az én gondolataim most Ferrarában járnak, de utána már foglalkozhatunk a szurkolóinkkal, akik reméljük, hogy végig inspirálni fognak bennünket."

A BL helyekért folytatott harcról...

"5 meccs van még hátra, és nem engedhetjük meg magunknak, hogy hibázzunk, szóval holnap is teljes mértékben koncentráltnak kell lennünk. A lehető legtöbb pontot kell gyűjtenünk."

"A Lazio komoly fegyvertényt hajtott végre azzal, hogy egy olyan helyről hozott el 3 pontot, mint Firenze. Az Inter is jól szerepel, ők is egyre jobb formába lendülnek. Minden adott tehát egy izgalmas hajrához a Bajnokok Ligáját érő helyekért."

Maxime Gonalonsról...

"Maxime-nak mindig van lehetősége a játékra, ő a Roma játékosa, ezért mindig készen kell állnia a játékra. Ő mindig az akció kellős közepén van, és azon a poszton könnyű hibázni. A Genoa ellen kapott gól tőle indult, de ez nem olyan hiba volt, amiből gólt kellett volna kapni, ettől függetlenül jobban is csinálhatta volna."

"De nézzük meg a visszaszerzett labdákat, a fejpárbajokat, amiket megnyert, és a Florenzinek adott passzát, amit ha Alessandro belőtt volna, akkor most mindenki arról beszélne, hogy Gonalons milyen remekül játszott."

"Lehet, hogy semmi különöset nem csinált, de az embereknek el kell ismerniük azt is, amit a pályán csinál. Mindig megpróbál segíteni a csapattársainak, és mint edző, én pont ezt akarom látni tőle."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, SPAL, Serie A