A Sassuolo elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Sassuolo elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A válogatott szünetet követően a Sassuolo ellen folytatja a Roma a bajnoki pontvadászatot.

Nehéz időszakban jön ez a mérkőzés, mert elég sok a sérült, főleg a védelemben. Hogy van Chris Smalling és Bryan Cristante? Újra megkéri majd Spinazzolát, hogy segítsen be a belső hármasnak?

"Smalling állapota sokat javult, de a holnapi meccsre még nem áll készen. Bryan játszani fog holnap. Amit javasoltak Spinazzolával kapcsolatban, arra komoly esély van, habár ugyanez igaz Karsdorpra is."

Hogy halad Veretout felépülése?

"Sokkal jobban van már. Az elmúlt napokban még egyéni munkát végzett, és ma először már kicsit a csapattal is edzett. Jövő héten szerintem 100%-os állapotban számolhatunk majd vele."

Milyen messze van még El Shaarawy a legjobb formájától?

"Ne felejtsük el, hogy Stephan szezon közben csatlakozott hozzánk. Az elmúlt meccseken már mindannyian láthattuk, hogy sokat fejlődött, de folyamatos játéklehetőségre van szüksége, hogy visszanyerje azt a formáját, amit mindannyian ismerünk."

Nem gondolt arra, hogy az EL-t előtérbe helyezi a Serie A-val szemben?

"Mi most csak a holnapi meccsel foglalkozunk, én teljes mértékben erre fókuszálok. Majd a Sassuolo elleni mérkőzést követően lehet elkezdeni az EL-meccsel foglalkozni."

Igaz az, hogy az egyik sorozatban Edin Dzekot, a másikban Borja Majoralt játszatja?

"Dehogy, én mindig csak arra a meccsre összpontosítok, amelyik éppen következik. Azt már eldöntöttem, hogy holnap ki fog játszani, aztán majd meglátjuk, hogy az Ajax ellen ki kap lehetőséget."

Az újságokban arról írtak a héten, hogy a játékosok már nem hisznek a BL-t érő helyezések elérésében. Ön is így érez?

"Én teljesen az ellenkezőjét, hiszen még 30 pontot lehet szerezni a bajnokságban, szóval erre egyáltalán nem gondolok."

A válogatott szünet előtt mondta, hogy Smalling pár napon belül visszatérhet a csapathoz, de még mindig különálló edzéseket végez. Mi történt?

"Smalling egyre jobban van, ez a legfontosabb. Nem akarunk kockáztatni, azt akarjuk, hogy csak 100%-os állapotban térjen vissza, ehhez pedig még pár napra szükség lesz."

Időközben Cristante egyéni edzésmunkát végzett az elmúlt két hétben. Annak érdekében, hogy a sérülése ne újuljon ki, előfordulhat, hogy ki kell hagynia a szezon hátralevő részét?

"Nem. Bryan állapotát teljes mértékben kontrolláljuk. Személyre szabott edzéstervet követett, de ma már a csapattal edzett. Szerintem mostantól a szezon végéig képes lesz probléma nélkül futballozni."

Továbbra is nyílt a verseny a kapusposztért?

"Nem, már eldöntöttem, holnap Pau Lopez fog kezdeni. Utána majd meglátjuk."

Mi a helyzet Henrikh Mkhitaryannal?

"Micki is egyéni edzésmunkát végez, egyre jobban van már, de megvárjuk, hogy a jövő héten milyen állapotban lesz."

Milyen meccsre számít holnap?

"Mindenképpen nehéz meccsre számítok. A Sassuolo mindig nehéz ellenfél, szeretnek kezdeményezni, ami eléggé megnehezíti az ellenfelek helyzetét. A legjobb játékunkra lesz szükség, ha nyerni akarunk. Láttam a csapat munkáját a héten, motiváltak, és készek nagyon jó teljesítményt nyújtani holnap."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Sassuolo, Serie A