A Sassuolo elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Sassuolo elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A holnapi bajnoki sajtótájékoztatójának fő témái között szerepelt Florenzi távozása, és az új igazolások.

A Roma holnap a Mapei Stadionban a Sassuolo ellen folytatja a bajnoki szereplést.

Az utóbbi héten elég nagy volt a mozgás a csapaton belül. Milyennek ítéli meg ezeket az átigazolásokat?

"Amint tudják, három fiatal játékost igazoltunk a jövőt szem előtt tartva. Florenzi 4 hónapra kölcsönbe a Valenciához távozott. Mindig mondtam, hogy nem szeretem a januári átigazolási időszakot, mert nem könnyű megfelelő játékost találni. Szerintem ilyenkor két dolgot tehetsz, vagy találsz olyat, aki tapasztalt és azonnal beilleszthető a csapatba, vagy megpróbálsz a jövőre nézve igazolni. Mi ez utóbbit tettük."

"Egy kicsit szeretnék Florenziről beszélni, mert tudom, hogy rengeteg kérdés lesz majd ezzel kapcsolatban. Nagyon nyugodt, és közvetlen beszélgetésünk volt. Florenzi egy igazi profi, aki mindig megmutatta, hogy méltó a csapatkapitányi karszalagra. Elmondta, hogy szeretne többet játszani, amit viszont én nem tudtam megígérni, és mivel volt egy lehetősége a Valenciától, ezért úgy döntött, hogy elfogadja a spanyol együttes ajánlatát."

A Lazio elleni derbin nagyon jó teljesítményt nyújtott a csapat. A Sassuolo általában a nagyobb csapatok ellen is támadójátékot játszik, ez előny lehet a Roma számára?

"A Sassuolo az egyik kedvenc csapatom. Nagyon bátran játszanak, és van is ehhez szükséges minőségi játékosuk. Ha hagyjuk őket játszani, akkor nagyon nehéz ellenük. Nyílt meccsre számítok, mert mindkét csapat hasonló stílust képvisel."

A gyilkos ösztön hiánya megint megmutatkozott a legutóbbi meccsen.

"A csapat rengeteg helyzetet kidolgozott, de hogy őszinték legyünk, az a képesség, hogy a helyes döntést hozd az utolsó pillanatban, az csak a tapasztalt játékosokban van meg. Kluivert és Cengiz még fiatalok, de az idővel ebből a szempontból is sokat fognak fejlődni."

Nem szerette volna jobban, ha Florenzi végleg távozik? Nincs már neki kulcsszerepe a klubnál a jövőben? Visszatérhet a kölcsönszerződés lejárta után?

"Alessandro csak többet akart játszani, hiszen a szezon végén Európa-bajnokság lesz. A játékos beszélt velem, és a klubbal is. A lehetőség, ami felmerült, úgy tűnik jó megoldás. A jövővel most nem foglalkoztunk. Meglátjuk, hogy miként teljesít a játékos, és majd meglátjuk."

Az új igazolásokból van olyan, aki készen áll játszani? Akár már a Sassuolo ellen?

"A keretben már mindannyian benne vannak. Kezdeni biztosan nem fognak, de csereként pályára léphetnek. Nem sokat edzettek még a csapattal, de beszéltünk velük, és nem kizárt, hogy szükségünk lesz rájuk."

Petrachi és Ön is azt nyilatkozták, hogy Kalinic nem eladó. Ez továbbra is így van? Marad a Romában?

"Igen, megerősíthetem. Nem könnyű most csatárt találni. Kalinic 6 hónapja dolgozik velünk, nem könnyű egy minőségi csatárt most szerezni, akinek időre lenne szüksége alkalmazkodni a játékstílusunkhoz."

Tudott beszélni Pau Lopezzel? Hogy van?

"Nem, nem beszéltem vele. Technikai hibáról beszélünk, ezt pedig megbeszélték a kapusedzővel. Nekem nincs szükségem vele beszélni, mert ő remek kapus, aki tudja, hogy bízunk benne."

A Romának jelenleg Davide Santon, Bruno Peres, Davide Zappacosta és Leonardo Spinazzola áll rendelkezésére szélső védő poszton. Elégedett ezzel a négy lehetőséggel?

"Santon jó formában van. Bruno Peres napról napra javul, nagyon erős támadásépítésben. Cetin nem szélső védő, de ott is képes játszani, ha erre van szükség adott meccsen. Spinazzola a jobb oldalon is tud játszani, még akkor is, ha nem annyira szereti."

Florenzi nagyon szomorúnak tűnt tegnap, amikor távozott. Nem csalódott amiatt, hogy nem tudott neki kulcsszerepet adni a Romában?

"Beszéltem vele, és elmondtam neki, hogy mindig jól kijöttünk, jó kapcsolatunk volt. Én tényleg nagyon sokra tartottam a hozzáállását, egy igazi profi. De ilyen a futball, ma ő, holnap egy másik játékos. Nekem a csapat számára kell megoldásokat találnom. Én mindig a legjobbat akartam neki. A játékosokkal való kapcsolatom nem a lejátszott mérkőzések számától függ, szóval mindenkit megnyugtatok, sosem volt vele semmilyen problémám."

Carles Perez a Barcelona utánpótlásában nevelkedett. Előfordulhat, hogy nehezen tud majd alkalmazkodni az olasz focihoz?

"Carles tulajdonságai tökéletesen passzolnak a mi játékstílusunkhoz. Nagyon jó alapokkal rendelkezik, ami azt is jelenti, hogy könnyebb lesz beilleszkednie a rendszerbe. Nagyon tehetséges, szóval szerintem nem lesznek gondjai."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Sassuolo, Serie A