A Sassuolo elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Sassuolo elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Roma a Sassuolo együtteséhez látogat az utolsó fordulóban, ahol a tét a harmadik hely megszerzése lesz.

"Alapvető fontosságú, hogy minden meccshez ugyanúgy álljunk hozzá, mert így lehet csapatként fejlődni. Még nem szereztük meg a harmadik helyet, és nem is lesz könnyű dolgunk a Sassuolo ellen, hiszen a legutóbbi 10 meccsükből csupán egyet vesztettek el."- kezdte a sajtótájékoztatót Di Francesco.

"Örülök neki, hogy sok barátommal találkozhatok újra. Családias hangulat vár majd ránk, ami egyben különleges is lesz az itt eltöltött időszakom miatt."

A Roma mesterét megkérdezték Alisson Beckerrel kapcsolatbam, akiről egyre több a távozásával kapcsolatos pletyka merül fel a médiákban.

"Én nyugodt vagyok, mert Monchi és Morgan De Sanctis könnyedén tudják helyettesíteni. Nézzék, a futballban semmi nem végleges, de meggyőződésem, hogy Alisson maradni fog a Romában."

"Holnap nem fog játszani, mert van egy kisebb izomproblémája, így őt most Lukasz Skorpuski helyettesíti majd. Ma Cengiz Ünder sem edzett, de ő elutazik a csapattal, és majd holnap reggel lesz egy végső teszt, ahol kiderül játszhat-e. Federico Fazio játéka szintén kérdéses."

A Sassuolo játékosai közül is vannak páran, akiket folyamatosan szóba hoznak a Romával, ilyen például Matteo Politano és Domenico Berardi.

"Olyan játékosokról nem akarok beszélni, akik nem a Romához tartoznak, mert különben félreértelmeznek, és nem szeretnék szalagcímeket gyártani Önönknek. Én az összes Sassuolo játékost szeretem, akikkel dolgoztam."

"Francesco Magnanelli a játékos igazi példaképe, akit minden edző szeretne a saját csapatában látni. Matteót és Domenicót különösen kedvelem, és mindketten hatalmas tehetségek."

A Roma már biztos BL-induló jövőre, ráadásul ebben a szezonban egészen az elődöntőig jutott, ezzel Di Francesco és csapata sok kétkedőre rácáfolt első római évében.

Segítettünk az embereknek, hogy újra közel érezzék magukat a Romához, de ez még csak a kezdet, itt nem állhatunk meg. Senkit nem szabad lebecsülni, és a legnagyobb koncentrációra van szükség mindenben, amit csinálunk. Csodálatos dolog, hogy visszatért a lelkesedés."

"A BL-ben valami egészen fantasztikus szezont futottunk, még úgy is, hogy van egy kis keserűség bennünk, hogy nem sikerült bejutni a döntőbe. Ami a bajnokságot illeti, szomorúak és csalódottak vagyunk, hogy az első két helyezettül annyira lemaradtunk, és hogy rúghattunk volna sokkal több gólt."

"Nem szeretem az átlalános előítéleteket a csapattal kapcsolatban, ahogy magammal szemben sem. Különösen a szezon elején volt értelmetlen. Ez a hozzáállás egyáltalán nem tetszik nekem."

A Sassuolo elleni keret:

Andrea Romagnoli
Bogdan Lobont
Lukasz Skorupski

Luca Pellegrini
Juan Jesus
Aleksandar Kolarov
Elio Capradossi
Federico Fazio
Alessandro Florenzi
Rick Karsdorp
Jonathan Silva
Kostas Manolas

Kevin Strootman
Lorenzo Pellegrini
Daniele De Rossi
Maxime Gonalons
Gerson

Diego Perotti
Edin Dzeko
Patrik Schick
Cengiz Under
Stephan El Shaarawy

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Sassuolo, Serie A