A Sampdoria elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Sampdoria elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A válogatott szünetet követően a Sampdoria ellen folytatja a Roma a bajnokság küzdelmeit.

Mik a holnapi meccs nehézségei? Hozhat változást a Sampdoria játékában az edzőváltás?

"Nehéz meccsre számítok, a legutóbbi 10 idegenbeli mérkőzéséből a Roma csak kettőt tudott megnyerni. Szóval nem lesz könnyű. Ráadásul náluk edzőváltás volt, ami mindenképpen pozitívumként hat ilyenkor egy csapatra, aztán ott van még az időjárás, ami megnehezítheti a dolgunk, de mi felkészültünk."

Perotti és Florenzi is újra edzenek, várható, hogy pályára is lépnek majd?

"Perotti múlt héten csatlakozott a többiekhez, így ő el is fog utazni a társasággal, és ugyanez a helyzet Florenzivel is."

Mi a helyzet Dzekoval? Gondolt rá, hogy szimbolikusan behívja a keretbe?

"Nem lesz olyan, hogy szimbolikus kerettagság: vagy egészséges az illető és teljesen a rendelkezésemre áll, vagy nem utazik. Két napja kezdett el edzeni, és egy védőmaszk segítségével jól ment neki. Nyilvánvaló, hogy az állapota nem a legideálisabb, de majd a szombat délutáni edzést követően okosabbak leszünk, és kiderül, hogy számíthatunk-e rá."

Javier Pastore kész a szereplésre? Fog játszani holnap?

"Pastore készen áll a játékra, az elmúlt két hétben nagyon jól ment neki az edzéseken. Nagyon jó fizikális állapotban van, motivált, és napról napra jobb formában van."

Elégedett az eltiltását követő fellebbezés eredményével? Hogyan fogja a csapatot a leláróról irányítani?

"Ami engem illet, én lezártnak tekintem ezt az ügyet. Eltiltottak, le fogom tölteni. Nincs mit hozzáfűznöm."

Újabb meccsdömping következik, de csak Cristante és Veretout bevethető a középpálya középső részén. Ki az, aki képes még ott szerepelni?

"Pastore, és Davide Santon. Mindkettőt kipróbáltuk azon a poszton, ha Veretout és Cristante nem lenne bevethető."

Mit gondol, miként lehetne a csapatokon belüli sok sérülést csökkenteni?

"Köszönöm a kérdést, mert mostanában én is hangot adtam az aggodalmamnak, ami a csapatokat érint. Minden héten vannak újabb sérülések, sajnos mi is tapasztalhattuk az utóbbi időben. Pár nappal ezelőtt olvastam egy interjút Thomas Tuchellel, a PSG edzőjével, aki arra mutatott rá, hogy lényegében lemészároljuk a játékosainkat. Emberileg szinte lehetetlen ennyi meccset ilyen rövid idő alatt játszani. A véleményem az, hogy túl sok a meccs, mind klub, mind válogatott szinten, nincs idejük a játékosoknak regenerálódni. Amint vége a szezonnak, jön az Eb, Vb, vagy az Afrika Kupa. 10-12 nap nem elég a legjobbaknak arra, hogy egy roppant fárasztó szezon után kipihenjék magukat, és a sérülések is ezt bizonyítják."

Milyen lesz a lelátóról irányítani a meccset? Történt már ilyen előtte is Önnel?

"Közvetlen kapcsolatban nem lehetek a játékosokkal. Annyiban lesz ez most már, hogy a hotelben fogok beszélni a játékosokkal, míg ezt máskor a stadionban szoktuk csinálni. Aztán megbízom Nuno Campost, hogy ő lássa el a feladataimat a meccsen. A pályafutásom kezdete óta dolgozom vele, maximálisan megbízom benne, és tökéletes az egyetértés."

Mostanában nem megy túl jól a góllövés a csapatnak. Próbáltak ezen javítani?

"Ezen is dolgoztunk, bár sokkal jobban aggódnék, ha helyzeteket sem dolgozna ki a csapat. A Cagliari ellen 10 gólszerzési lehetőségünk volt, és ez egy olyan csapat ellen volt, amelyik végig tömörült, és visszaállt védekezni. Megpróbálunk javítani a befejezésen is."

Claudio Ranierinél mindig a védekezésen volt a hangsúly, a Samptól is azt várja, hogy visszaáll védekezni?

"Ranieri remek edző, igen szakképzett. Egy rossz passzban lévő csapatot vett át, így az első feladata az, hogy a védekezést megszilárdítsa. De ezek a dolgok így is működnek, ha egy csapat nem tud megfelelően védekezni, akkor nem fog meccset nyerni. Nehéz meccs lesz, mert biztosan visszaállnak majd, és kontrákra építenek. Nekünk ezeket a lehetőségeket kell majd minimalizálnunk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Sampdoria, Serie A