A Sampdoria elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Sampdoria elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Roma a Sampdoria otthonába látogat szombat este 20:30-kor a Serie A 31. fordulójában

A Roma mesterét a Nicolo Zaniolo jövőjével kapcsolatban is kérdezték az újságírók.

"Zaniolo többször is elmondta már, hogy maradni akar a Romában. Ráadásul a srácnak 2023-ig szerződése van. Megértem, hogy ezek a dolgok nagyon érdekesek egyesek számára, de a klubnak nem áll szándékában eladni őt, a srác pedig nem akar távozni."

Zaniolo tavaly nyáron igazolt a Romához, és a szabályok értelmében nyárig nem írhat alá újabb, a jelenleginél hosszabb szerződést.

"Szerintem ezt a témát júliusig hagyhatjuk is. Jelen pillanatban nem köthető új szerződés, a jogi szabályok nem teszik ezt lehetővé. Mindenki nyugodjon meg. A srác nem akar távozni, a Roma pedig meg akarja tartani. Remélem, hogy erről most beszéltünk utoljára."

Mi a helyzet a sérültekkel?

"Santont ma még megvizsgálják, de attól tartok, hogy komoly a sérülése. Santon elpusztíthatatlan, keresztülmegy mindenen, sosem áll le, szóval ha mégis ez fordul elő, akkor komoly a probléma. Perotti sérülése nem komoly, de a mostani meccsen mégsem lesz bevethető. El Shaarawy felépült, ő a keret tagja. Pastore próbálja magát utolérni fizikálisan, de még mindig nem áll készen. Florenzi jövő héten tér vissza a csapathoz az edzéseken."

A Fiorentina elleni meccsről milyen pozitívumokkal tért vissza a csapat?

"Megértem, hogy az 1 pont nem jelent túl sokat, de ha figyelembe vesszük a jelenlegi helyzetünket, ahhoz képest elég jól játszottunk, a második félidőre sokat javultunk, és legalább fizikálisan látszott, hogy jó formában vannak a srácok. Sajnos sokszor mentálisan fáradnak el a játékosok, de most kétszer is sikerült egyenlítenünk, ami pozitívum, és ennek nagyon örülök."

Schick Sampdoriás múltja ér annyit, hogy holnap kezdő legyen?

"Simán! Az edzőnek számtalan dolgot kell mérlegelnie, és ez is közéjük tartozik."

De Rossi tud már teljes meccset játszani?

"Meg kell néznünk, hogy ki képes játszani. Sajnos sokan nem tudnak még 90 percet játszani. Daniele már szerdán is játszani akart, egy igazi harcos, aki képes sokat segíteni a csapaton a hátralevő fordulókban."

A Napoli és a Fiorentina ellen Ünder csere volt. Most már akár kezdő is lehet?

"Egyre jobb formába lendül fizikálisan, de még nem bír 90 percet. Holnapig el fogom dönteni, hogy milyen kezdőcsapatot küldök pályára."

Ki lesz a kapus, Mirante, vagy Olsen?

"Mirante jól játszott szerdán, és szerintem holnap is ő fog kezdeni. Nehezen szánom rá magam a változtatásra, de Robint kicsit pihentetni akartam, viszont továbbra is nagyon sokra tartom őt."

Mit gondol, a negyedik hely elérhető még?

"Szerintem a Fiorentina elleni meccs önbizalmat adott, és a Sampdoria ellen szeretném, ha ez az önbizalom tovább növekedne. Nagyon fontos meccs lesz, mert ezáltal megértjük majd, hogy mi történt a Fiorentina ellen."

Mi a helyzet Dzekoval?

"Edin is jól játszott szerdán, látszott rajta az akarás és a határozottság. Gólt nem szerzett, és mindannyian tudjuk, hogy egy csatár számára mennyire fontos a gól. Az idei szezonban nem lőtt annyi gólt, de tudjuk, hogy minden csatárnak van gyengébb szezonja. Emellett nagyon jól mozog, sokat segít a csapatnak, és lehet, hogy néha kicsit önző, de a legtöbb csatár ilyen: amikor jól megy, akkor passzol a csapattársnak, amikor kevésbé megy jól, akkor mindent elkövet, hogy gólt szerezzen. Én elégedett vagyok vele."

Mire lesz szüksége a Romának a Sampdoria ellen?

"Sok időt szántam Giampaolóra. A csapata nagyon jó focit játszik, és elég jól letámad. Nagyon óvatosnak kell lennünk, gyorsan kell járatnunk majd a labdát, máskülönben a kezükre fogunk játszani."

Mi a helyzet Lorenzo Pellegrinivel?

"Egészséges, de még ő sem bír 90 percet. Még nem tudom, hogy kezdő lesz-e, vagy csak csere. Mindenki láthatta, hogy mennyire megváltozott a meccs képe akkor, mikor csereként beállt. Nagyon okos játékos, aki jól játszik mélységben, ami eléggé nehéz poszt. Elég gyors ahhoz, hogy lerázza az örzőjét, és van állóképessége. Nagyon fontos láncszeme a Romának."

Manolasz letöltötte az eltiltását, ki lesz a társa a védelemben?

"Marcano, Juan Jesus és Fazio is jó játékos. Fazio kiváló volt a Fiorentina elleni második félidőben, ahol már a régi Faziot láthattuk, aki agresszív és határozott volt, és minden párharcot megnyert. Juan Jesus is mindig jól teljesít, amikor játszik. Ivan nagyon intelligens játékos, és talán a legjobb a támadásépítésben. Bármelyikük lehet Manolasz párja."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Ranieri, Sampdoria, Serie A