A Sampdoria elleni hazai mérkőzés sajtótájékoztatója

A Sampdoria elleni hazai mérkőzés sajtótájékoztatója

A Roma rövid időn belül másodszor találkozik a Sampdoriával vasárnap este, ezúttal a Stadio Olimpicóban.

Mi a helyzet a sérültekkel?

"Azok a srácok, akik az elmúlt két meccsen játszottak, most inkább könnyebb edzéseket végeztek, mert eléggé kevesen vagyunk jelenleg. Ma még kiderül, hogy mi a helyzet De Rossival. Tegnap már keményebben edzett, de meg kell nézni, hogy milyen az, amikor labdával dolgozik. Amennyiben az orvosi stáb zöld utat ad, akkor benne lesz a keretben. Perotti és El Shaarawy szinte biztosan a keret tagjai lesznek, és azt várom, hogy egyikük kezdeni is fog. Gonalonsra nem számíthatok."

Mennyiben szeretne mást látni a hétközi meccshez képest, és mi az, amit szeretne elkerülni?

"Szeretnék több gólt látni. Azért fontos ez, mert elég sok helyzetet kidolgozunk, de azokat ki is kellene használni. Figyelembe véve a helyzetek számát, és azok típusait, mindenképpen gólokat kell szereznünk. Mostanában kicsit többet kapunk, mint régebben, de a fő probléma továbbra is az, hogy kevés gólt szerzünk. Itt az idő, hogy újra több gólt szerezzünk."

Radja Nainggolan újra a középpályán szerepel majd, vagy az Inter elleni meccshez hasonlóan kicsit előrébb?

"Radjának voltak lehetőségei a hétközi, Samp elleni meccsen, de egyikből sem lett végül semmi. Sajnos előfordulnak az ilyen időszakok a futballban, amikor semmi nem megy be, miközben tavaly úgy tűnt, hogy szinte minden lövéséből gól lett. Én elégedett vagyok mind a két poszton nyújtott teljesítményével."

Cengiz Ünder, Gregoire Defrel és Patrik Schick közül melyik képes a legmegbízhatóbb játékra 90 percen keresztül?

"Ha az általános formát és fizikai állapotot veszem figyelembe, akkor inkább Schicket mondanám. A szélen nagyon jól teljesített, mikor szerdán csereként pályára lépett. Megmutatta, hogy azzal a hozzáállással nagyon jó teljesítményt tud nyújtani azon a poszton."

Ez a meccs lesz az utolsó az átigazolási időszak vége előtt. Még mindig úgy tudja összeállítani a csapatát, ahogy szeretné?

"Igen, teljes szabadságom van, függetlenül minden esetlegesen folyó megbeszéléstől. Dzeko és Emerson is játszani fog, ha én ennek érzem szükségét."

Kolarov egy kicsit fáradtnak tűnik mostanában, játszhat helyette esetleg Emerson? És amennyiben Emerson távozna, szeretne valakit helyette?

"Az átigazolási piac sosem záródik le, szóval meglátjuk majd, hogy mit teszünk annak függvényében, hogy távozik-e valaki. A bal szélen több a lehetőségünk, mint a jobbon, folyamatosan keressük, hogy miként tudnánk ott is javítani a helyzeten. Kolarov mostanában nem annyira éles, de a fizikai állapotával nincs gond. A fő problémánk az, hogy a kialakított helyzeteinket nem használjuk ki."

Figyelembe véve a legutóbbi sérüléseket, nem gondolja, hogy a keret mégsem elég mély?

"Ez csak akkor probléma, ha mindenki egyszerre sérül meg. Amikor rotáltam, akkor nayon jó volt, hogy minden posztra két játékosom volt. Aztán amikor kevesebbet változtattam, viszont sokkal többet edzettünk, akkor az eredmények is elakadtak egy kicsit. Fontos, hogy óvatosan értékeljük a dolgokat, mert néhány játékos nincs a legjobb fizikai és mentális állapotban."

Gondolta volna, hogy januárban a Roma tárgyalásokba kezd egy top játékosa eladása érdekében?

"Nem ismerem a klub pénzügyi helyzetének összes részletét, ezért azzal sem voltam tisztában, hogy egyáltalán ez a helyzet felmerülhet. De nem is történt még meg, szóval erről érdemes majd kicsit később beszélni. Én csak azt remélem, hogy a szurkolók és a kanyar továbbra is kitart mellettünk. Amennyiben a klubnak el kellene adnia valakit, akkor azt az FFP miatt tennék."

Mondana nekünk valamit arról, hogy mi a helyzet Abdullahi Nurával?

"A szünet okozott némi problémát, és bizonyos dolgok nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna. Talán legközelebb másképpen kell ezekre odafigyelnünk. Nem tudom, hogy pontosan hány mérkőzést játszott, de azt tudom, hogy elég sokat volt sérült. Fiatal, és azt várom, hogy a klub kölcsönadja majd, de az biztos, hogy tehetséges játékos."

Van abba bármilyen beleszólása, hogy kit adjon el a klub? Kért egyenértékű pótlást arra az esetre, ha távozik valaki?

"Nem néztem után a klub anyagi helyzetének, de nem hiszem, hogy a Roma szeretné elveszíteni bármelyik meghatározó játékosát, ahogy én sem. Sosem képzeltem el, hogy bevonnának egy ilyen helyzetbe, de ez nem is az én dolgom. Ahogy a dolgok állnak, Dzeko a rendelkezésemre áll, és remélem, hogy a szezon hátralevő részében ez nem fog változni. Én annyit tudok tenni, hogy végzem a dolgom. Én a Romát akartam edzeni, ami azt jelenti, hogy ezt teszem a jó, és a rossz időszakokban is. Objektíven nézve ez most egy nehezebb időszak."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Sampdoria, Serie A