A Sahtar elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Sahtar elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Roma holnap este Harkovban lép pályára a Sahtar Donyeck ellenfeleként a BL nyolcaddöntőjének első meccsén.

Az összetartás fontosságáról...

"Meg kell próbálnunk a magas tempót végig megtartani a mérkőzésen. Lesznek alkalmak, amikor mi tudunk majd irányítani, de egy olyan csapat ellen fogunk játszani, amelyik nagyon jól tudja tartani a labdát. Nagyon egységesnek kell maradnunk. Az utóbbi időszakban kicsit már jobbak voltunk, és remélem, hogy holnap további fejlődést lehet majd látni a csapaton."

A csapat fizikális állapotáról...

"Lényegesen emeltük az edzéseink intenzitását, ami némi rizikót is magában hordoz, de a cél az, hogy feltöltsük a tankokat a bajnokság befejező szakaszára. Remélem, hogy ennek a pályán is látható lesz az eredménye. Határozottan, keményen, és hittel kell játszanunk, mert ezek olyan dolgok, amik meghatározhatják, és eldönthetik egy mérkőzés sorsát."

Cengiz Ünderről...

"Cengiz egészen szenzációs az utóbbi időben, szinte ugrásszerűen berobbant a teljesítményével. Kulcsfontosságú volt számunkra, de én elsősorban a csapatot nézem, és nem az egyéni teljesítményeket. A Roma az, amelyik kifut a pályára játszani, nem Cengiz. Nagyon örülünk neki, hogy velünk van, és megpróbáljuk a lehető legjobban kiaknázni a tehetségét."

"Nem árulom még el, hogy holnap ki fog játszani, szeretném, ha mindenki úgy érezné, hogy szükség van rá, és fontos láncszeme a csapatnak."

A Bajnokok Ligájáról...

"Megérdemelten vagyunk az egyenes kieséses szakaszban, és szeretnék ebből a lehető legtöbbet kihozni. Most egy nagyon tehetséges csapattal állunk szemben, aki már hozzászokott ahhoz, hogy ilyen szinten szerepel. 50% az esélyünk a továbbjutásra, és reméljük, hogy sikerül jó eredményt elérnünk idegenben a visszavágó előtt. Viszont most egyértelműen csak a holnapi meccsre koncentrálunk."

Alessandro Florenzi állapotáról...

"Alessandro a hotelben maradt, mert nincs jól. Reméljük, hogy a csapat rendelkezésére áll majd, de meg kell néznünk, hogy milyen állapotban lesz holnap reggel. Ha a meccs ma lenne, biztosan nem játszana, hiszen nem edzett legutóbb sem."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Sahtar Donyeck, Bajnokok Ligája