A Sahtar elleni keddi mérkőzés sajtótájékoztatója

A Sahtar elleni keddi mérkőzés sajtótájékoztatója

Sorsdöntő visszavágó előtt áll a Roma, ugyanis kedden 2:1-es hátrányról próbálja meg kivívni a továbbjutást a Sahtar ellen.

Dzeko a holnapi meccsen visszatér. A Napoli ellen egy remek Dzekót láthattunk, milyenennek látta Ön?

"Mindannyiunknak egy közös célja van, továbbjutni a legjobb nyolcba, amit csapatmunkával tudunk elérni. Tisztában vagyunk azzal, hogy van egy olyan csatárunk, aki hihetetlen gólokat képes szerezni, valamint nagyon jó helyzetbe tudja hozni a csapattársait. A jelenléte létfontosságú lesz az egész csapat számára."

Nem aggódik amiatt, hogy a csapat félidőket játszik csak jól? A Torino és a Sahtar ellen is ez történt.

"Hatalmas a szakadék a között, amit mondunk, és amit csinálunk. Egyszerűen nem léphetünk úgy pályára, hogy csak 45 percet futballozunk. Sajnos sokszor nem volt meg a kellő folytonosság, de remélem, hogy minden, amin az utóbbi időben átmentünk rávilágít arra, hogy sokkal több folytonosság kell. Ebben a sorozatban nem lehet hibázni, ha 75 percen keresztül jól szerepelsz, akkor az már jót jelent. Nagyon erős ellenféllel van dolgunk, így nem engedhetjük meg, hogy csak egy félidőig játszunk jól."

Mi az, amit nem szeretne viszontlátni az első meccsről?

"Ahogy mondtam, folytonosságot akarok, nem pedig azt, hogy egy félidő után leállunk. Folyamatos jó teljesítményt várok, a csapat van annyira intelligens, hogy ezt képes megvalósítani. A védekezésünkben voltak olyan hibák, amiket nem engedhetünk meg, hogy újra előforduljanak holnap."

A Roma rendszerint letámad az ellenfél térfelén. Hogyan szeretné leküzdeni az ellenfél csatárainak gyorsaságbeli fölényét?

"Ha ilyen feltevésekből indulunk ki, akkor inkább ne is lépjünk pályára. Hibára kell kényszeríteni az ellenfelet, ez már a védjegyünk, hogy letámadjuk az ellenfelet a saját térfelén, és megpróbálunk mielőtt károkat okozni nekik, szóval nem helyezkedhetünk várakozó álláspontra. Ez a csapat az első meccs első félidejében megmutatta, hogy képes erre, persze az is egyértelmű, hogy ezt nem lehet 90 percen keresztül csinálni."

Ez lesz az év legfontosabb meccse?

"Ha nem is a legfontosabb, de nagyon fontos, viszont még túl elhamarkodott ítélkezni. Nagyon fontos sorozat a BL, ahol sokat lehetne javítani az egész szezonunkon, viszont meg kell várni a szezon végét ahhoz, hogy ítéletet lehessen mondani. A Roma még nem szokott hozzá, hogy ilyen szinteket érjen el, ezért remélem, hogy a szurkolók 12. emberként lesznek jelen a stadionban."

Nagyon úgy tűnik, hogy nehéz lesz elérni egy ilyen meccsen az 50.000-es nézőszámot...

"Valami megváltozott, mi is változunk, a társadalom, a televíziózás. Nekünk jónak kell lennünk, hogy ki tudjuk csalni az emberekrt a stadionba. Talán nem is az a lényeg, hogy 40.000, 50.000, vagy 60.000-en lesznek a stadionban, hanem a szurkolás fog számítani. Hogy megpróbálják a buzdításukkal segíteni a játékosokat. Nem a mennyiség, a minőség számít."

Készül a csapat a büntetőkre?

"Nyilvánvalóan igen. A futballban semmi nem egyértelmű. Felkészültünk a holnapi meccsre."

Ez a meccs lesz talán a pályafutásának legfontosabb mérkőzése?

"Én nem hasonlítom magam másokhoz, nem is gondolok erre. Nagyon szeretném ezt a csapatot a legjobb nyolc közé vezetni, és remélem, hogy a későbbiekben még ennél is tudok jobb lenni. Szerintem ez egy remek lehetőség nekem, és a csapatnak is. Viszont nem sokat gondolok magamra, én mindig a csapatról, mint egy entitás beszélek."

Forrás: www.forzaroma.info

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Sahtar Donyeck, Bajnokok Ligája