A Roma Radio vendége volt Juan Jesus

A Roma Radio vendége volt Juan Jesus

A brazil védő a Roma Radio-nak adott interjúban az eddigi szezonról, a Chelsea elleni meccsről, és néhány csapattársáról beszélt.

A Serie A egyik legjobb védelmének a tagja vagy. Hogyan sikerült ezt elérned, hiszen Eusebio Di Francesco csak a közelmúltban lett kinevezve?

"Az egész a mentalitás kérdése. A csapattársaim és én mindent megteszünk az ügyért, és amikor ilyen mentalitásod van, bármilyen problémával megbirkózol. Még Edin Dzeko is segít nekik, ahogy a középpályások is természetesen. Gyorsan felvisszük a labdát, és jól fedjük le a szabad területeket. Még az ellenfél térfelén megpróbáljuk visszaszerezni a labdát, és azonnal letámadni az ellenfelet, így minimális erőfeszítéssel tudjuk az ellenfelünket meglepni anélkül, hogy sokat kellene futnunk. Nagyon hamar gondot tudunk okozni, ha még az ellenfél térfelén letámadunk."

Mennyire fontos az edző ötleteinek megvalósítása?

"Nyerni akarunk, az edző pedig megmutatja, hogy miként tudjuk ezt megvalósítani. De végül mi vagyunk azok, akik kimennek a pályára, mi teszünk meg mindent, amit az edző kér. Mindenki remek munkát végez, és érzi, hogy fontos a csapat számára. Ezt kell folytatnunk."

A Roma mindig hátulról próbálja felépíteni a játékát lapos passzokkal.

"Megpróbáljuk a földön tartani a labdát, az edző ezt várja el tőlünk. Mindig van néhány variáció arra, hogy miként vigyük fel a labdát a védelemből. Teljes mértékben ki kell használnunk a tulajdonságainkat."

Mennyire kulcsfontosságú Alisson a csapat számára?

"Már régebben is mondtam, hogy a világ legjobb válogatottjának a kapusa véd nálunk. Nagyon keményen megdolgozott ezért, még tavaly is, amikor kevesebb lehetőséget kapott. Most pedig bizonyítja, hogy milyen jó. Mindenki hibázik, néha velünk védőkkel is előfordul, de olyan kapus van mögöttünk, aki megfog mindent."

A Chelsea ellen 3:0-ra végződött a mérkőzés, de lehetett volna 4:0 is. Mi járt a fejedben a meccs után az öltözőben?

"Akár még 5:0 is lehetett volna. Nagyon nyugodtak voltunk. Tiszteljük a Chelsea-t, de mind a londoni, mind a hazai meccs megmutatta, hogy bárkit képesek vagyunk megverni, ha jó napunk van. A csapat megmutatta, hogy mit tud."

Más csapatok rotálják a keretet azért, hogy a sztárok pihenjenek. Itt viszont senkinek nincs betonbiztos helye, mindig az játszik, aki a legjobb formában van.

"Igen, ez a mi hozzáállásunk. Például a Torino ellen kemény meccsünk volt, az edző pedig Hector Morenót tette a kezdőbe, aki nagyon jól teljesített Fazio mellett. Remek meccsük volt kettőjüknek. Elég sok felállásban és párosítással játszottunk már a védelemben, de az eredmény mindig ugyanaz volt. A dolgok megváltozhatnak, de a beletett munka mindig látszódni fog. Bárki is játszik, tudja mi a dolga. Úgy érzem, egész jó év lesz ez számunkra."

Magabiztosabbak vagytok attól, hogy Aleksandar Kolarov játszik a bal oldalon?

"Ő egy igazi profi, aki biztonságot ad nekünk. Rengeteg meccset játszott a Bajnokok Ligájában és az angol bajnokságban. Sok tanácsot kapok tőle. Néha szoktam neki mondani, hogy nyugodtan menjen fel a támadással, mi meg addig foglalkozunk hátul a maradékkal. Néha kicsit mogorvának tűnik, de jószívű srác."

Nehéz lesz ezt a hozzáállást megtartani annyi meccsen keresztül?

"Focisták vagyunk, ez a munkánk. A Fiorentina következik, akik elég jó formában vannak. Nagyon összeszedettnek kell lennünk még akkor is, ha egy 3:0-ás meccs után vagyunk. Lehajtott fejjel keményen kell dolgozni, és folytatni azt a munkát, amit eddig is végeztünk. El akarjuk hozni a 3 pontot Firenzéből."

Szerinted ez az év áttörést hozhat neked?

"Szerintem elértem azt a kort, amikor szintet kell lépni tudásban. Sok tapasztalatot gyűjtök, és minden meccsen, minden edzésen fejlődöm. Az edző alapvető fontosságú ebben a folyamatban, hiszen tőle kapod a legjobb ötleteket, amikkel fejlődni lehet."

Porto Alegrében nőttél fel, ami városként talán a legjobban Milánóhoz hasonlít. Milyennek találtad ehhez képest Rómát?

"Milánóban minden nagyon jó volt, csak ott a nap mindössze egy héten kétszer sütött, ellentétben Rómával, ahol minden nap süt. Ez csodálatos, rengeteg energiát ad, a családom is nagyon szeret itt élni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Juan Jesus, interjú