A Roma fél szezonját értékelte Manolasz

A Roma fél szezonját értékelte Manolasz

A szezon feléhez érve Kosztasz Manolasz értékelte a Roma eddigi teljesítményét.

A görög játékos kulcsfontosságú szerepet játszott a Romában azzal, hogy 16 mérkőzésen 1322 percet játszott, így a szezon feléhez érve értékelte a Roma 19 meccsét és az azon szerzett 41 pontot.

A legjobb teljesítmény a csapattól...

"Egyértelműen a Napoli elleni idegenbeli siker. Nagyon fontos meccs volt, az egyik legnehezebb. Megérdemelten nyertünk. A védekezésben nagyon jók voltunk és közben elől kihasználtuk minden lehetőségünket. Nagyon jól felkészültünk arra a meccsre."

"Mindent úgy valósítottunk meg, ahogy elterveztük és végül meg is lett az eredménye. Mióta a klubnál vagyok, most sikerült először a San Paolóban nyerni."

Az én legjobb teljesítményem...

"A Lazio ellen. Kapott gól nélkül lehoztuk a meccset és ez is azt jelenti, hogy jó munkát végeztem. Nagyon nehéz ellenféllel szemben játszottunk, de ők szinte semmit nem tudtak velünk kezdeni, a kapunkra szinte semmi veszélyt nem jelentettek. Nagyon jól odafigyelt a csapat."

"Én Ciro Immobilét fogtam, aki egy jó játékos, de a társaim segítségével sikerült teljesen hatástalanítanom."

Az egyik csapattársad legjobb teljesítménye...

"Ez nem egyszerű. Radja Nainggolant kellene mondanom és a Lazio elleni teljesítményét, habár emlékszem, hogy Federico Fazio mennyire jól játszott a Napoli ellen. Azonban Radja teljesítménye a Lazio ellen mindent visz. Küzdött, rengeteget futott a labdával és gólt is szerzett. Az egy tökéletes teljesítmény volt."

Az eddigi legnehezebb ellenfél...

"Gonzalo Higuain, sajnos. A Juventus elleni meccsen egy nagyon szép gólt szerzett bal lábbal. Nagyon sok jó csatárt sikerült megállítanunk ebben a szezonban, de neki sikerült egy remek lövéssel gólt szereznie. Tavaly a Napoli elleni mindkét meccsen sikerült kikapcsolni, de most sajnos nem."

A Roma legjobb játékosa a szezonban eddig...

"Wojciech Szczesny. Számtalan védést bemutatott, például ott van a Genoa elleni védése a végén. Hatalmas karakter, egy profi srác, aki nagyon jól végzi az edzésmunkáját és nagyon jól bánik a labdával lábbal is. Nagy önbizalmat az, ha előtte játszik az ember."

A legnagyobb csalódás...

"Cagliari. Amikor vezetsz 2:0-ra, akkor nem lehet a meccs vége 2:2. Remek csapat vagyunk és az ilyen meccseket nem adhatod soha le döntetlenre."

A legjobb érzés...

"A Lazio elleni meccs. Minden nekik kedvezett a meccs előtt. A szurkolóik visszatértek a lelátóra és úgy tűnt, simán átugranak rajtunk. A legjobb érzés megnyerni a derbit és nem csak nekünk, hanem a szurkolóinknak is."

A legszebb Roma gól...

"Radja gólja a Milan ellen. Az én szemszögömből még szebb volt. Fejjel tisztáztam a labdát, ő levette úgy, hogy közben szorongatta az ellenfél, elindult a kapu irányába és végül szépen elcsavarta."

A cél a szezon második felére...

"Nehéz lesz fejlődni, hiszen elég jól sikerült a szezon első fele, de meg kell próbálni. A 41 pont szép eredmény eddig, de meg kell próbálni még ennél is többet gyűjteni, főleg a kiscsapatok ellen, hiszen azok a meccsek kulcsfontosságúak a szezonban."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Manolasz