A Qarabag elleni meccs sajtótájékoztatója

A Qarabag elleni meccs sajtótájékoztatója

A Roma mestere mindenképpen győzelmet, és továbbjutást vár a keddi mérkőzésen.

Milyen Radja Nainggolan és Diego Perotti állapota?

"Mindketten a keret tagjai, és pályára is léphetnek, aminek mindannyian nagyon örülünk. Kolarov állapotát kell még ma megvizsgálnunk, mert lesz még egy edzésünk. A SPAL elleni meccs után érezte a lábát, de biztos vagyok benne, hogy ott lesz a keretben."

Mit gondol, megteszi az Atletico azt a szívességet, hogy csoportelsőt csinál a Romából?

"Mi csak a saját mérkőzésünkre összpontosítunk, és a saját képességeinkre. Ugyanezt magyarázom mindig a srácoknak a bajnokságban is: a sorsunk a saját kezünkben van. Ami lesz, az lesz, de a cél holnap a győzelem, valamint a továbbjutás."

Mi lesz a legnagyobb kockázat a holnapi meccsben?

"Nagyon fontos, hogy ugyanazzal a mentalitással kell pályára lépnünk, mint tettük eddig, nem szabad hagyni, hogy levegőzöz jusson a Qarabag. Ha a kezdetektől fogva határozottak leszünk, egyértelműen kevesebb lesz a hibázási lehetőség és a kockázat."

"Egy olyan csapat ellen fogunk játszani, amelyik mindig jól szerepelt idegenben. Az Atletico Madrid ellen fél órán keresztük 10 emberrel játszottak, és láthattuk, hogy nem ugyanaz a csapat, amelyik a Chelseatől az első meccsen kikapott. A nyakánál kell megragadnunk ezt a meccset, és amennyiben sikerül a tudásunk maximumát nyújtani, akkor nyerni fogunk."

Mennyit változott a csapat az első meccshez képest?

"A csapat sokat változott, de azért a sikerért elismerés illeti a csapatot. Akkor alábecsülték azt a győzelmet, pedig sosem könnyű Európában idegenben nyerni. Azt követően a csapat elhitte, hogy jók vagyunk, egyre jobban magáévá tette azt, amit kértem tőlük. A csapaton múlik, hogy bizonyítsanak a pályán, nem rajtam."

A lehetséges holnapi továbbjutás elvárás volt, vagy sikerként kell elkönyvelni?

"Inkább azt követően beszélnék erről, ha megvan a továbbjutás. Nagyon pesszimisták voltak az emberek körülöttünk a kezdetekkor, szóval a továbbjutás igazolná az elvégzett munkát. Várjuk ki, és nézzük meg mi lesz a vége. Amennyiben továbbjutunk, ünnepelni fogunk. Mindig optimista vagyok, és az is maradok."

Maurizio Sarri legutolsó sajtótájékoztatóján azt mondta, mivel az Inter csak egy meccset játszik hetente, így olyan, mintha teljesen más sportot űznének. Egyetért ezzel?

"Szerintem mindannyian szeretnénk a Bajnokok Ligájában szerepelni, ahogy a bajnokságban is, és menni előre. Ez nem gond, én ennek megfelelően próbálom az edzéseket alakítani. Folyamatos fejlődést szeretnék, és minden harmadik napon játszani. Tudom, hogy ez sokat kivesz a játékosainkból, de ugyanakkor nagy dolgokat érhetünk el együtt."

Tegnap megjelent első posztod a közösségi médiában, amiben azt kérted a szurkolóktól, hogy énekelve buzdítsák a csapatot. Amennyiben továbbjut a csapat, énekelnél a közönség előtt?

"Megtiszteltetés lenne. A meccsek előtt és után szoktam magamban énekelni. Magam akartam, hogy jelen legyek a közösségi médiában is, mert nagyok sok a hamis profil velem kapcsolatban. Szerettem volna megköszönni a szurkolóknak az eddigi támogatásukat."

A SPAL ellen Florenzi játszott annak ellenére, hogy Bruno Peres eltiltott lesz a holnapi meccen. Hogyan vállaltad fel ezt a kockázatot?

"Az edzősködés a kockázatvállalásról szól. Alessandro remek kondícióban volt, és még tovább javult, ezért akartam, hogy játékban maradjon, és ezzel tovább építse az önbizalmát. Számos fontos koncepciót kidolgoztunk védekezésben, és azt akartam, hogy ezeket mérkőzésen is gyakoroljuk. Kockáztattunk, de kimondottan ezt akartam."

Egy roppant fontos siker kapujában áll a csapat, hogy érzi, ezzel sikerül átugrani a szezon egyik legnagyobb akadályát?

"Nem igazán. A legnagyobb akadály az öltözőn belül van. Be akartam jutni a játékosaim fejébe, és most hallom őket beszélni, és hisznek abban, amit csinálnak. Nekem ez hatalmas elismerés és elégedettséggel tölt el. Szerintem jó helyen vagyunk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Qarabag, Bajnokok Ligája