A Qarabag elleni meccs előtti sajtótájékoztató

A Qarabag elleni meccs előtti sajtótájékoztató

Holnap este Bakuban lép pályára a Roma az azeri Qarabag elleni Bajnokok Liga találkozón.

Helyi idő szerint este 20:00 órakor (18:00 CEST) a bakui Olimpiai Stadionban lép pályára a Roma a helyi Qarabag ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

"Néhány játékos nyilvánvalóan sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkezik, mint a többiek, de én minden játékosommal ugyanúgy bánok és ugyanúgy edzem őket, a célom pedig az, hogy felkészítsem őket a mérkőzésre."- kezdte Di Francesco a sajtótájékoztatót.

"Az összes meccsen, amiket mostanában játszunk, jelen pillanatban mindenkire szükségem van, ezért olyan játékosaim vannak itt velem, akik készen állnak a holnapi találkozóra. A holnapi egy nagyon fontos meccs lesz. Tiszteletben kell tartanunk a Qarabag történelmét. Biztosíthatok mindenkit afelől, hogy egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk."

Számított Stephan El Shaarawy hétvégi teljesítményére?

"Eddig azért nem volt kezdő, mert nem volt olyan fizikai állapotban, javulnia kellett. Aztán egyre jobb formába került, be is tettem a kezdőbe, amikor úgy éreztem, hogy eljött az ideje. Az poszt, ahol ő is játszik, nagyon sok erőfeszítést igényel, ezért is cserélem olyan sűrűn a szélsőimet. Mindenki megkapja majd a lehetőséget a játékra. Stephan az egyik alapvető játékosunk, akire kezdőként számítok, ráadádul ő az egyik olyan játékos, aki a legjobban passzol abba a játékba, amit én játszatni akarok."

Mit gondol, a Serie A színvonala kevés ahhoz, hogy megfelelő erőpróba legyen a BL mérkőzések előtt, gondolva az olasz csapatok gyenge teljesítményére?

"Nem, nem hiszem, hogy így lenne, mert vannak olyan csapatok más bajnokságokban is, mint például Angliában, vagy Spanyolországban, melyek szintén nem képesek felvenni a harcot a nagyokkal. Nekünk meg kell próbálni emelni a lécen és szerintem javulunk, fejlődünk is. Szerintem nem ez az oka annak, hogy az olasz csapatok nem szerepelnek olyan jól."

Most végre pihentetni fogja Edin Dzekót és Aleksandar Kolarovot, hiszen ők ketten azok, akik minden mérkőzésen pályán voltak eddig? Ráadásul hétvégén a Milan lesz az ellenfél.

"Minden meccsnek megvan a buktatója. Technikai szempontból egyértelműen jobbak vagyunk a Qarabagnál, de az ilyen meccseken fogcsikorgatva és határozottan kell játszani, és meg kell mutatni, hogy mindenáron meg akarod nyerni a mérkőzést. Éppen emiatt mindketten, Edin és Aleksandar is kezdeni fognak holnap."

Újra fog ötöt változtatni a kezdőcsapaton?

"Nem tudom, hogy ötöt, vagy hatot fogok-e változtatni - ezzel nem foglalkozom. Hiszek abban, hogy vannak bizonyos pozíciók, ahol szükséges a rotálás, és emiatt ezen a meccsen is megteszem majd újra."

Mi a véleménye Mahir Matadovról? Szorosan fogja majd őt valaki?

"Ő egy nagyon tehetséges, ügyes játékos. Nagyon sok zseniális gólt szerzett távolról. Egyértelműen azért jöttünk ide, hogy nyerjünk, de természetesen a Qarabagnak is van pár olyan játékosa, akik képesek komoly gondot okozni az ellenfélnek."

Gregoire Defrel az elmúlt három meccsen a padon kezdett. Ő most akkor Dzeko cseréje, vagy azért még használható a szélen is?

"Újra szerephez juthat a szélen. Amikor különböző döntéseket hozok, akkor azt a mérkőzés típusa miatt teszem, ahogy azon a meccsen kell játszanunk, de egyértelmű, hogy tud ő ott játszani. Én látom edzésen a játékosaimat és hallgatok az ösztöneimre. Nagyon jól ismerem őt és ha valamiért kihagyom, akkor azt azért teszem, mert az adott meccsen valami mást szeretnék megvalósítani."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Qarabag, Bajnokok Ligája