A Parma elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Parma elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Roma a 2018-as év utolsó mérkőzésén az újonc Parma vendégeként lép pályára holnap délután.

Milyen veszélyt rejt magában ez a mérkőzés?

"A számok tiszták, és önmagukért beszélnek, ez a csapat eddig 25 pontot gyűjtött, nagy gondot fordítanak a labdabirtoklásra, és nagyon gyorsan képesek támadásokat építeni. Nekünk a saját játékunkat kell majd játszanunk, de arra mindenképpen komoly figyelmet kell fordítanunk, hogy nem szabad nekik sok lehetőséget adnunk."

Hogy van Schick?

"Rendben van, ma a csapattal edzett, és felépült a kisebb sérülésből. Annyi, hogy kicsit fáradt volt még."

A rasszizmusról: egyetért Ancelotti azon kijelentésével, hogy a csapatot le kell hívni a pályáról ilyen esetben még akkor is, ha ezzel egy vereséget kockáztat?

"Teljes mértékben egyetértek Carlóval. Már régebben is sokszor beszélt erről, és totálisan ugyanígy gondolom én is. Ha senki nem állítja meg ilyen esetben a mérkőzést, akkor ránk hárul ez a feladat."

Schick kezdeni fog?

"Dzeko is bevetésre kész, és akár mindketten kezdők lehetnek. Még pár dolgot ki kell elemeznem, mielőtt döntök."

Mi a helyzet El Shaarawyval és Perottival?

"Diegoval kapcsolatban még meg kell vizsgálnunk, hogy nem túl kockázatos-e, ha egymás után két meccsen is kezdőként lép pályára, ráadásul ilyen rövid időn belül. De nagyon elégedett voltam a Sassuolo elleni teljesítményével. Az elmúlt 24 órában nem volt még a legjobb állapotban, de a következő 24 órában még sokat változhat a helyzet. Stephan is végre túl van a sérülésén, és akár kezdhet is."

Cristante és Nzonzi iszonyat sokat játszanak.

"Majd a téli szünet után beszéljünk erről. Pellegrini tegnap edzett először újra velünk, habár szerintem ő is rendben van már."

Gervinho?

"Ismerjük, tudjuk milyen gyors játékos. Mindenképpen korlátoznunk kell a lehetőségeit. Meg kell próbálni jól játszani, és ezzel megakadályozni az ő játékát."

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Parma, Serie A