A Napoli elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Napoli elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

Vasárnap este a forduló rangadóján Nápolyban lép pályára a Roma.

Mi a helyzet a védelemmel? Chris Smalling, Gianluca Mancini és Roger Ibanez bevethetőek? Edin Dzeko játszani fog?

"Mancini és Ibanez mindketten edzettek ma, szóval elég nagy az esélye annak, hogy holnap pályára is lépjenek. Dzeko szintén kezdeni fog."

A holnapi meccs esetleges győztese a Juventus-Inter kettősnek igazi kihívója lehet a bajnoki címet illetően?

"Még mindig a szezon elején járunk, még kell ahhoz pár meccs, hogy értékelni lehessen dolgokat. Az Inter és a Juventus a bajnoki cím legnagyobb esélyesei, de mögöttük 6-7 olyan csapat van még, amelyik jól szerepel és a végén ott lehetnek elől. De persze még mindig nagyon korai ezt megállapítani."

Henrikh Mkhitaryan és Pedro a pályán nyújtott játékukkal, vagy a mentalitásukkal tudnak többet adni a csapatnak?

"Mindkettővel, ők ketten olyanok, mint két srác, akik csak tegnap kezdtek el játszani. Mindig nagyon pozitívan állnak a meccsekhez."

Az elmúlt sajtótájékoztatók alkalmával nem sokat láttuk önt mosolyogni. Volt valami, ami bosszantotta az utóbbi időszakban?

"Nem, semmi ilyesmiről nincs szó, talán inkább az, hogy a meccsek előtt sokkal komolyabb vagyok, már azokra szoktam összpontosítani."

Veretout pótolhatatlan a csapat számára?

"Jordan egyértelműen a csapat egyik legfontosabb láncszeme, nagyon sok egyedi remek tulajdonsága van. De ez nem jelenti azt, hogy pótolhatatlan, nekünk nincs ilyen játékosunk - és ezt meg is mutattuk, hogy minden játékosunk képes arra, hogy a csapat identitása szerint futballozzon."

A Roma képes legyőzni egy olyan csapatot, mint a Napoli?

"A Juventus és a Milan ellen sem nyertünk, de mindkét meccsen jól játszottunk, és végül döntetlen lett mindkét mérkőzés vége. Viszont úgy gondolom, mindkét alkalommal sokkal pozitívabb is lehetett volna a vége a mi szempontunkból. Meg akarjuk mutatni, hogy kik vagyunk, jól és bátran szeretnénk játszani."

Lorenzo Pellegrini és Dzeko képesek lesznek kezdeni azt követően, hogy csütörtökön is pályára léptek az EL-ben?

"Igen, mindketten készen állnak."

A pályán 16 meccs óta veretlen a csapat a Serie A-ban, akkor is a Napolitól kapott ki a Roma. Az azóta eltelt 4 hónap alatt taktikailag, vagy mentálisan fejlődött a csapat jobban?

"Számos dologban fejlődtünk. A csapat sokkal magabiztosabb, nagyon jó a hozzáállása, ami persze annak is köszönhető, hogy sok meccset megnyertünk."

A jól védekező Parma ellen láthattuk, hogy Bryan Cristante and Gonzalo Villar is nagyon mélyről építkezett, ennek köszönhetően Veretout sokkal többet mehetett előre az üres területekre. A Napoli ellen, amelyik szintén szereti mielőbb visszaszerezni a labdát, amiből gyors támadásba lendül, hasonló hozzáállásra számíthatunk?

"Igen, ez is annak a része, ahogy mi játszani akarunk. Pár speciális dologgal készültünk a meccsre, de a csapat alapvető hozzáállása nem változik."

Milyen meccsre számít vasárnap?

"Mindenképpen nehézre. A Napoli a bajnokság egyik legjobb csapata. Minden meccsüket láttam, azt is, ahol kikaptak, és volt pár olyan találkozó, ahol többet érdemeltek volna. Egy jól futballozó, erős csapatról van szó."

Ez lesz a szezon legnehezebb mérkőzése?

"Minden meccs nehéz, még azok is, amikor a tabella alsó felében található csapatokkal játszunk. Mindig nehéz meccsre számítok, akárki is az ellenfél, de a holnapi egyértelműen az lesz."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Napoli, Serie A