A Napoli elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Napoli elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Roma két vereséget követően a Napoli ellen próbál meg javítani vasárnap.

Amikor egy Roma középpályás elveszíti a labdát, hatalmas területe lesz az ellenfélnek támadni. Erre megoldás lehet a háromvédős felállás?

"Ahogy mindig mondtam, két felállást is gyakorlunk rendszeresen, ami azt jelenti, hogy három- és négyvédős rendszerben is tudunk játszani. Az első két meccsen nem volt gond az emberfogással, az Udinese ellen igen, de akkor is leginkább az emberhátrány miatt."

"Ha látták a mérkőzést, akkor láthatták, hogy az elején három védővel játszottunk, de amint emberhátrányba kerültünk, sokkal több kockázatot kellett vállalnunk."

Mostanában nem megy a góllövés sem, és ha a támadósor hierarchiáját vesszük, akkor Carles Perez és Henrikh Mkhitaryan is a többiek előtt van?

"Holnap meglátjuk. Az biztos, hogy Edin Dzeko kezdeni fog. Miki is szinte biztos, de meg kell majd néznünk, hogy Perez milyen fizikális állapotban lesz, mert sokat futott a legutóbbi meccsen, és mindössze két nap telt még csak el azóta."

Úgy tűnik, hogy mióta elkezdődtek a klub eladásával kapcsolatos híresztelések, azóta nem megy a csapatnak. Van összefüggés a kettő között?

"Nem, ami engem illet, részemről semmi."

Mit gondol, a dolgok jelenlegi állása párhuzamban van az elvárásokkal?

"Ahogy már mondtam, majd a szezon végén kell értékelést végeznünk. Még mindig van hátra 9 meccs és az Európa Liga. Nincs értelme általános értékelést csinálni."

Mindig azt mondja, hogy a következő meccsre kell koncentrálni, és az a legfontosabb, aztán az Udinese ellen 8 helyen változtatott, kihagyta Dzekot azért, mert már a Napoli elleni meccsre gondolt.

"Igen, változtattam, de olyanokat játszattam, akik azért már szerepeltek párszor, nem pedig olyanokat, akik még sosem. Minden játékosomban bízom. Mindig a soron következő meccs a legfontosabb, de azért szem előtt kell tartani az utána következőt is."

Vállalta a felelősséget az elmúlt meccsek vereségeiért - van valami különös hiba, amit elkövetett?

"Amikor nyersz, akkor sem jelenti az azt, hogy minden tökéletes volt, ahogy egy vereség sem jelenti azt, hogy minden borzasztóra sikeredett. Most az a legfontosabb, hogy válaszokat találjunk az elmúlt meccsek problémáira, és nekem ebben az a feladatom, hogy olyan megoldást kell találnom, ami segít a csapatnak."

Igaz, hogy a játékosok elismerték, hogy fáradtak?

"Nem, ez nem igaz."

Tervez szerkezeti változtatásokat, vagy hogy Mancini újra feljebb lép a középpályára?

"Ahogy már említettem, kétféle rendszert is tudunk alkalmazni, meglátjuk holnap mi lesz."

Az elmúlt eredményeket figyelembe véve nem tart attól, hogy veszélyben az állása?

"Nem, mindig éreztem a klub támogatását, a nehéz időszak alatt is."

Milyen meccsre számít a Napoli ellen? Ez a Napoli már nem lesz ugyanaz, mint amelyikkel ősszel találkozott a csapat.

"Ez a csapat sokkal magabiztosabb, teljesen másak már ahhoz képest, mint az első meccsen. Jól játszanak annak ellenére is, hogy most az Atalantától kikaptak legutóbb. Egyértelmű, hogy egy nagyon erős csapattal lesz dolgunk, amelyik mindenképpen nyerni akar majd hazai pályán."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Napoli, Serie A