A Napoli elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Napoli elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Roma szombat este a listavezető Napoli otthonában vendégeskedik.

Az októberi vereségről...

"Nagyon hosszú idő telt el az októberi meccs óta, de a második félidőben mutatott hozzáállásra alapozva tudtunk később remek eredményeket elérni. A mentalitásunk most is ugyanolyan, de mostanában hiányzik az a fajta következetesség, amivel meccsben lehet maradni."

"A Napoli ellen nem engedhetjük meg, hogy ez megtörténjen, mert ők mentálisan és fizikálisan is remek formában vannak. A tabellán elfoglalt helyezések ellenére nekünk is van esélyünk a jó teljesítményre."

A csapat fizikai állapotáról...

"Nainggolan és Pellegrini tegnaptól újra a csapattal edz. Radjának még túl kell tennie magát az arcát ért ütés utóhatásain (a Milan elleni meccsen kiütötték egy fogát), szóval őt még holnap meg kell vizsgálnunk, de Lorenzo teljesen egészséges."

"El Shaarawy és Defrel is egész héten remekül edzett. Defrelnek az utóbbi pár napban volt pár apró problémája, de mindketten benne vannak a keretben. A helyzet most is ugyanaz, még nem döntöttem a holnapi kezdőt illetően."

A Bajnokok Ligájáért folyó harcról...

"Attól függetlenül, hogy ki az ellenfél, nekünk mindig jó eredményt kell elérnünk. Minél tovább tart az eredménytelen időszak, annál kevesebb lesz az esélyünk a Bajnokok Ligáját érő helyek egyikére. Létfontosságú, hogy az előttünk álló feladatba önbizalommal vessük bele magunkat. Az előttünk álló csapatoktól nem szereztünk túl sok pontot, szóval a holnapi meccs remek lehetőség lesz arra, hogy ez megváltozzon. Meg kell próbálnunk."

A folytonosság megtalálásáról...

"Sajnos a meccseken gyakran előfordul, hogy nem sikerül fenntartanunk a csapat mozgását. Ha a játékosok nem akarnák megcsinálni azt, amit kérek tőlük, akkor azt a kezdő sípszótól kezdve tennék, de a helyzet az, hogy a meccs közben szokták elveszteni a fonalat. Ez azt mutatja, hogy a dolgok mentális oldalán kell dolgoznunk. Az első nehézség jelére elvesztjük a fonalat, ezen kell javítanunk."

"Ahogy történik valami rossz, azonnal kiengedjük a kezünkből a mérkőzést. Ennek tetejébe, nem nagyon volt olyan meccsünk, ahol hátrányból fordítani tudtunk, szóval erre is jobban kell összpontosítani. Én vagyok az első, aki nagyon jól tisztában kell lennie ezzel."

Az edzői döntésekről...

"Gyakran az a tény, hogy a médiával nyíltan és tisztelettel beszélgetek, azt összekeveredik a karakter hiányával, vagy a gyengeség jeleivel. Pedig én úgy gondolom, hogy a nyitottság létfontosságú. Amikor megosztasz dolgokat, akkor az azt jelenti, hogy még jobban hiszel abban, amit csinálsz. Mi mindig hittünk egy bizonyos játékstílusban."

"Én mindig meghallgatom a játékosokat, amikor beszélek velük, de végül én hozom meg a döntést. Én döntök mindig a játékrendszerről is, a játékosok pedig mindig azt fogják csinálni, amit kérek tőlük. Amikor majd nem látom a jelét annak, hogy azt csinálnák, amit mondtam nekik, akkor én leszek az első, aki azt mondja, ideje továbbállni."

A taktikai felkészülésről...

"Amikor a csapat egységes marad, akkor mind támadásban, mind védekezésben jól teljesítünk. Amikor szétnyúlik a csapat, akkor kezdődnek a bajok. Rengeteget beszélnek egyes játékosokról, de a legfontosabb mindig a csapat, különösen amikor a játékrendszerről van szó."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Napoli, Serie A