A Milan elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Milan elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

Ma 11 órakor Jose Mourinho a Milan elleni mérkőzés sajtótájékoztatóján válaszolt az újságírók kérdéseire.

A mai sajtótájékoztatón Mourinho kijelentette, ő szeretné kezdeni a beszédet, nem kérdésre válaszolna.

"2 éve és 5 hónapja vagyok itt, és én vagyok az egyetlen ember, aki még egyetlen percet sem hagyott ki az edzésből, aki mindig itt volt." - jegyezte meg ezt azzal a hírekkel kapcsolatban, miszerint a közelmúltban kihagyott egy edzést, hogy interjúkat adjon ki a Netflix különkiadásához.

"14 órát voltam távol, és nem helyes, hogy ebből nagy ügyet csináljunk. Soha nem hagytam ki meccset, nem tűröm, hogy bárki megkérdőjelezze a hűségemet. Ráadásul ez a távollét csütörtökre esett, akkor nem voltam Trigoriában, és a klubtól, a vezetőségtől engedélyt kaptam arra, hogy kihagyjam az edzést. Egy olyan edzést, amin alig pár játékos vett részt."

"Elemeztük azokat a dolgokat, amiket nem csináltunk jól a derbin. Most újrakezdjük, és a következő mérkőzésre gondolunk, csak azzal foglalkozunk. A Milan egy olyan csapat, amelyik a bajnoki címért van harcban. A védelemben sérülés miatt elveszítettek néhány fontos játékost, de a középpályán és a támadósorban mindenki ott van."

"Beszéltem a játékosaimmal. Különbség van a nehézség és a nehézség felhasználása között, hogy igazolni tudjuk, hogy többet kell nyújtanunk. A megbeszélés során kemény voltam néhány játékossal szemben. A rossz bedobásunk miatt kaptunk gólt. Van néhány játékos, akiknek egyénileg többet kell nyújtaniuk."

"Nem vagyok magas tisztségviselő a klubnál, de én képviselem a Romát. Biztosan játszottam már 150 derbit máshol, ezek mindig különlegesek voltak. Rómában megértettem, mit jelent a Lazio ellen játszani. Amikor 3-0-ra nyertünk, megaláztuk őket. A derbik, amiket elveszítettünk, azokat mind bírói, vagy egyéni hibák miatt veszítettük el."

"A szezonunk nagyon rosszul indult. Kezdetben 8 pontot vesztettünk. Nem volt megfelelő csapatunk a szezonkezdethez. Aztán sok nagy meccset játszottunk úgy, hogy kevés játékos állt rendelkezésünkre. Elfelejteni a nehézségeinket nem helyes."

"Edzőként meg kell védenem az együttesemet. Mi egy komoly emberekből álló csoport vagyunk. Elvesztettünk egy derbit, de 4 pontra vagyunk a Bajnokok Ligájától. Jelenleg valamiért küzdünk, ami nagyon fontos. Sajnálom, hogy holnap nem lehetek ott a kispadon"

"Llorente és Dybala? Llorente játszhat holnap, de ő kétséges. Nem hiszem, hogy Dybalának sikerülni fog. Megoldást találni arra, hogy Dybala nélkül játsszunk, nem ugyanaz, mint Guardiola számára, amikor Haaland nem áll a rendelkezésére."

"Dybala egy különleges játékos, aki az elmúlt években egy csapatban játszott más különleges játékosokkal. A Románál nincs még egy olyan játékosunk, mint ő." - folytatta Mourinho.

"Smalling és Renato Sanches? A Roma gazdasági erőfeszítéseket tett Smalling és Renato Sanches megszerzéséért, de a gyakorlatban nincsenek velünk. Aztán a Financial Fair Play miatt nincs lehetőségünk pótolni őket."

"Nem ugyanaz a csapat lesz, mint a Lazio elleni derbin. Nem lesz ott Dybala. Itt nem akarunk senkit sem büntetni, csak egy jól működő taktikai csapatot akarunk építeni, hogy pótoljuk a technikai hiányosságokat."

"A negyedik helyre pályázó csapatok erősebbek nálunk. De mi vagyunk a Roma, és az emberek elhiszik, hogy a nevem José Harry Mourinho Potter, ezért nőnek az elvárások."

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Milan, Serie A