A Milan elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Milan elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Roma a következő fordulóban holnap 17:15-kor a San Siroban lép pályára a Milan vendégeként.

Justin Kluivert nem játszott a Sampdoria ellen, holnap kezdeni fog?

"Meglátjuk. Az első meccsen nem játszott, mert kapott egy kisebb rugást előtte héten. Most már egészséges, és készen áll a játékra, de majd holnap kiderül."

Hogyan változott meg a csapat a leállás óta, és mennyire sikerült a dolgokat ugyanúgy megtartani?

"Ilyen szintű értékelést majd csak a szezon végén tehetünk, nem ez a legjobb időpont erre. Nagyon sok dolgot jól csináltunk a karantén előtt, és az újrakezdés után is."

"Az első meccset normális felkészülés nélkül játszottuk, de a csapat így is jól szerepelt a Sampdoria ellen. Nagyon optimista vagyok a szezon hátralevő részét illetően."

Az Atalanta is jól startolt, továbbra is van remény arra, hogy beérje a csapat? Ez a Roma nem függ túlságosan Edin Dzekotól?

"Dzeko fontos láncszem, de a többi játékos is. Nem függünk egyetlen játékostól, viszont az összestől igen. Az Atalanta nagyon erős csapat, nagyon jól is szerepelnek, de mi továbbra is hiszünk abban, hogy befoghatóak. Nekünk arra kell koncentrálnunk, hogy a saját meccseinket megnyerjük, nem szabad azzal foglalkozni, hogy mit játszanak a többiek."

A vasárnapi lesz az egyetlen olyan meccs, amit nappali hőségben rendeznek majd. Gondolt már arra, hogy miként kovácsol előnyt az öt cserelehetőségből?

"Biztosan nagyon meleg lesz, de ez mindkét klubot érinti, emiatt nem szabad kifogásként használni. A mérkőzés minőségét illetően jobb lenne később játszani, de nem érzem, hogy a játékosok különösen aggódnának emiatt."

"Nem tervezek semmi különleges változtatást, arra fogok alapozni, hogy miként fejlődik a mérkőzés, és hogyan játszanak a srácok."

45 nap eltelt azóta, hogy Pau Lopez megsérült, mi a helyzet az ő felépülésével?

"Pau a szokásos rehabilitáción megy keresztül. Már elkezdett velünk edzeni, de holnap még nem bevethető. Szerintem a következő meccsen már tud majd játszani. A rehabilitációja a terveknek megfelelően alakult."

Henrikh Mkhitaryan képes két ilyen egymást követő meccsen kezdeni?

"Mkhitaryan kapott egy kisebb rúgást, de nem komoly, holnap tud játszani."

Az elmúlt meccsen a Romának volt a legtöbb lövése a Serie A-ban. Mit jelent ez, mondjuk hogy nehéz volt gólt lőni a Sampnak, és nem volt más lehetőség?

"Engem mindig az aggaszt, ha egy csapatnak nincsenek lehetőségei, ha vannak, az mindig pozitívum. Nekünk sok volt, és ha továbbra is így folytatjuk, így fogunk játszani, akkor meglesznek a gólszerzési lehetőségeink."

"Akkor fogok aggódni, ha nem lesznek lehetőségeink. Ne feledjük, hogy végül nyertünk, és ez nagyon fontos. Biztos vagyok benne, hogy továbbra is lesznek lehetőségeink, és habár a Milan ellen más típusú meccset fogunk játszani, és lehet nem lesz most annyi alkalmunk, de másképpen is gólt tudunk szerezni."

Milyen mérkőzésre számít Stefano Pioli együttese ellen? Ante Rebic lehet a legnagyobb veszély?

"A Milan jó formában van, láttam a legutóbbi meccsüket, jól játszottak. Ez a Milan erősebb, mint amelyikkel ősszel játszottunk, de nekünk csak azzal kell foglalkoznunk, hogy mit kell tennünk egy ilyen csapat ellen, mint a Milan. Sok jó játékosuk van, nem csak Rebic, nem lehet egyénekre koncentrálni, inkább az egész csapattal kell foglalkozni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Milan, Serie A