A Milan elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Milan elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Roma péntek este a Milan vendégeként lép pályára a Serie A harmadik fordulójának nyitómérkőzésén.

A mérkőzés utáni napon milyen szalagcímeket olvasna legszívesebben az újságokban?

"Hogy a csapat remek teljesítményt nyújtott, és csattanós választ adott a hétfői játékot követően. Azt várom a srácoktól, hogy a srácok megmutatják a Milan ellen, hogy mit tudnak."

Eldöntötte már, hogy milyen felállásban küldi pályára a csapatot?

"Nem számít a formáció, ha nem vagy eléggé agresszív, koncentrált és elkötelezett, akkor bajba kerülsz. Ez volt a probléma az Atalanta ellen az első félidőben is. Most nem azért vagyok itt, hogy eláruljam a formációt, de az nagyon fontos, hogy a holnapi meccsen a lehető legtöbb energiát mozgósítsuk. A rendelkezésemre álló kerettel számos formációban képesek vagyunk játszani, a probléma inkább az, hogy az emberek hajlamosak az eredmény függvényében értékelni a taktikai felállásokat."

Nzonzi és Karsdorp képes már teljes 90 percet játszani?

"Nem tudom, hogy pontosan hány percet bírnak a lábaik, de simán előfordulhat, hogy holnap mindketten kezdők lesznek."

Előfordulhat, hogy Schicket újra a pályán látjuk Dzeko mellett?

"Schick nagyon jó és erős játékos, aki képes kezdőként, vagy ahogy legutóbb is láttuk, csereként beállva hatalmasat lendíteni a csapat játékán. Az ő jelenlétével bármikor változtathatok a felálláson, és az látszik, hogy bármikor képes meghatározó szerepet játszani a mérkőzésen."

Előfordulhat az, hogy a világbajnokságot megjárt játékosok kicsit fáradtak még?

"Ha objektív akarok lenni, akkor az Atalanta nagyon jól rámutatott arra, amit most mondott. Az Atalanta sokkal élesebb volt nálunk mind mentálisan, mind fizikálisan. Mi pedig még nem voltunk a topon, de szerencsére sikerült a károkat minimalizálni. Igaz, hogy többet futottunk náluk, de ők futásaik sokkal okosabbak és hasznosabbak voltak. A hétfői meccsen nem csak Fazio és Kolarov tűnt halványabbnak, de Manolasz sem az volt, akit mindenki ismer. Aggódnék, ha már mindenki a legjobb formájában lenne, de még nem erről van szó."

Strootman hatása milyen hatással van a többiekre?

"Semmit nem hallottam ezzel kapcsolatban a csapaton belül. Kevin Strootman új kihívásokra vágyott. Kevin mindig példaértékű profi volt, de mikor azt mondom, hogy csak a csapat számít, akkor azt értem alatta, hogy nekem olyan játékosok kellenek, akik a Roma mezében akarnak játszani. Amikor valaki távozni szeretne, nem fogom arról győzködni, hogy maradjon. Mindig a csapat számít elsősorban."

Cristante és Pellegrini is kezdő volt hétfőn, majd lecserélte őket...

"Mindjét játékos a Roma és az olasz labdarúgás jövőjének szerves része. Hétfőn taktikai okok miatt cseréltem le őket. Mindössze két meccset játszottunk, de az emberek már kritizálnak, szerintem még túl korai. Engem sokkal jobban érdekelnek a megoldások, mint a sok duma."

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Milan, Serie A