A Liverpool elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Liverpool elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Roma holnap este a Liverpoolt fogadja, és hazai pályán próbál meg újra csodát tenni.

Mennyiben hasonlítható ez a meccs a Barcelona ellenihez?

"Mentális és taktikai szempontból ez egy teljesen más meccs lesz, egy teljesen más csapat ellen. A Liverpool sokkal kevesebbet birtokolja a labdát, viszont sokkal gólratörőbb a játéka. Szóval teljesen más lesz. Viszont ami a játékosok motiválását illeti, abból a szempontból ugyanolyan. Szeretnénk megfordítani a párharcot, mindent beleadunk majd, hogy elérjük a lehetetlent."

Eldöntötte már a kezdőcsapatot?

"Még semmi sem biztos, még ma is fogok a kezdővel kapcsolatban mérlegelni dolgokat. Sajnos néhányan biztosan hiányozni fognak, így kevesebb játékosból tudok választani. Nagyon fontos, hogy a hozzáállásunk megfelelő legyen mind védekezésben, mind támadásban."

"Hármat kell lőnünk, de elsősorban biztosnak kell lennünk abban, hogy a játékunk megfelelő, védekezésben koncentráltak és masszívak leszünk, nem hagyunk az ellenfelünknek sok területet. Persze a gólszerzéshez nem elég, ha csak a saját területünkön maradunk. Esélyes, hogy az angolok kontrázni fognak, erre nagyon oda kell figyelnünk. Strootman játéka kérdéses, meglátjuk milyen állapotban lesz."

Látta a City játékát a visszavágón?

"A City nagyon jól kezdte a mérkőzést, és sok lehetősége volt a második gól megszerzésére. A Liverpool nagyon veszélyes csapat, és ha csak egy centit is hagysz nekik, akkor megbüntetnek. 70.000 szurkoló előtt fogunk BL-elődöntőt játszani, szóval olyan csapator várnak, amelyik megadja magát? Nem, mi ilyet nem teszünk, a végsőkig fogunk küzdeni. A meccs végül bármilyen eredménnyel végződhet, de engem az érdekel, hogy lássam a srácokon az akarást, a vágyat a fordításra. Holnap erre lesz szükségünk."

Mit gondol, Klopp asszisztensének hiánya befolyásolhatja a mérkőzést?

"Azokkal a belső dolgokkal nem tudok mit kezdeni. Én nem tudom úgy felkészíteni a csapatomat, hogy azon gondolkodom, Klopp asszisztense nem lesz. Egy erős és határozott csapat ellen fogunk játszani, és nem hiszem, hogy az edzői stáb egyik emberének hiánya bármit is jelentene."

Hogyan lehet a Liverpoolt megállítani?

"Le kell másolnunk azt a fizikális és mentális játékot, amit a Barca ellen mutattunk. A Liverpool ellen minőségi játékra lesz szükség, komoly fizikai jelenléttel, amihez megfelelő hozzáállás párosul majd. Megpróbálunk mielőbb gólt szerezni, és akkor a szurkolóink extra motivációt adhatnak majd."

Mi a véleménye az első meccsen kialalkult összecsapásokról?

"Ahogy már mondtam, mindenféle erőszakot elutasítok, és most teljes mértékben Sean Cox és családja mellett vagyok. Biztosíthatok mindenkit arról, hogy Rómában igaz, szenvedélyes és erőszakmentes szurkolók vannak. De sajnos világszerte vannak olyanok, akik tönkreteszik az ilyen remek estéket. Remélem, hogy azok számára, akik kilátogatnak majd a stadionba, élvezni fogják a meccset, én ezt szeretném."

Milyennek értékeli az eddigi BL szereplést?

"Amit eddig elértünk az szép, de én nem elégszem meg ennyivel. A célunk az kell, hogy legyen, hogy eljussunk Kijevbe. Ezért nagyon fontos, hogy én mint edző mit közvetítek a játékosaim felé. Eddig sikerült, aminek örülök, de még nem vagyunk ott. Megpróbáltam úgy motiválni őket, hogy rájöjjenek, képesek újra csodát tenni."

Lesz valami meglepetés a védekezésben?

"Mohamed Salah komoly hatást gyakorolt az első meccsre, de nem összpontosíthatjuk az egész meccsünket rá. Vannak bizonyos mozgások, amiken dolgoznunk kell, de arra oda kell figyelnünk, hogy Salah képességeit és lehetőségeit minimálisra csökkentsük. De azt nem tehetjük meg, hogy 3 embert állítok rá. Valami különlegeset kell tennünk, hogy ledolgozzuk a hátrányunkat."

Az első meccsen lehet, hogy Klopp egy kicsit taktikailag Ön fölé nőtt?

"Ha gólt akarsz szerezni, akkor a veszélyes helyzeteket jobban kell olvasni. Ha folyamatosan elveszted a labdát, akkor szenvedni fogsz. A lehető legkevesebb hibát kell elkövetned. A lehető legjobban ki kell használnod az ellenfeled hibáit, miközben te sokkal kevesebbet hibázol. Meg kell tartanunk az eddigi filozófiánkat úgy, hogy elől az élességünkből ne veszítsünk."

Milyen hatással lesz a találkozóra, hogy az Olimpicóban rendezik?

"Az eddigi hazai Bajnokok Ligája találkozóinkon nagyon kevés lehetőséget adtunk az ellenfeleinknek. A legtöbbet az Atletico Madrid ellen szenvedtünk. Amikor csak lehetett, sikerült az ellenfeleinknek gondot okozni, és ez az, amit a holnapi meccsen is remélek. Ismétlem, nem lesz könnyű, de hinnünk kell magunkban. Az kell hajtson bennünket, hogy képesek lehetünk egy újabb csodára, és ehhez képesek vagyunk valami extra dologra, ami az első meccsen hiányzott a játékunkból."

Felhasználta az 1984-es döntőt extra motivációként?

"Túlságosan sok idő telt el azóta, és azt hiszem, hogy ez inkább a Roma szurkolók fejében maradt meg inkább. Persze én tudom, hogy mit jelent ez egy bizonyos generációnak, de az egy teljesen más időszak volt. Minden teljesen más volt, a mostani srácoknak nem ez kell, hogy a motivációjuk legyen, hanem az, hogy BL-elődöntőt játszanak."

Mi a helyzet Edin Dzekóval?

"A játékosok lesznek a döntő tényezők holnap, ez pedig rá mégjobban igaz. Ő az egyik talizmánunk holnapra, és remélem, ahogy Salah volt az első meccs főhőse, úgy Dzekóé lehet a holnapi visszavágó. Egy játékosnak azzal a tudással, ami neki van, simán vállalnia kell a felelősséget holnap, és remélem Radja is hasonlóan tesz majd."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Liverpool, Bajnokok Ligája