A Lazio elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Lazio elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

Rendhagyó módon pénteken este rendezik az olasz fővárosi derbit a Lazio pályaválasztásával.

Tegnap tartotta sajtótájékoztatóját Tiago Pinto, aki beszélt a klub jövőbeli céljairól, és elmondta, hogy a projektet közép és hosszú távra tervezik. Mit gondol erről?

"Láttam Tiago sajtótájékoztatóját, ahol erről beszélt. De emellett beszélt az ambícióról is, ami mindig nagyon fontos. Ezen dolgozunk mindannyian, hogy egy ilyen csapatot hozzunk létre, amelyik mindig a győzelemre tör."

Holnap ugyanaz a csapat kezd majd, amelyik az Inter ellen is kezdett?

"Holnap meglátják."

Mit jelent Önnek a derbi - és van-e súlya annak, hogy még nem sikerült derbit nyernie?

"Viszont nem is vesztettem egyet sem. Tudjuk, hogy nagyon fontos mérkőzés ez mindenki számára. Ezért a meccsért is 3 pont jár, amit mi szeretnénk megszerezni. Győzni akarunk."

Mentálisan mennyire fejlődik a csapat? Mi szükséges még mindig ahhoz, hogy teljes 90 percen keresztül a legjobbat tudja nyújtani a csapat?

"Ez nem fitnesz kérdés, ebben biztos vagyok. Az Inter elleni meccs utolsó 30 percében a csapat úgy játszott, ahogy kellett, gyorsak voltunk, és szinte végig az Inter térfelén játszottunk. Az biztos, hogy így azért 90 percen keresztül nem lehet játszani, de sokat dolgozunk azon, hogy megtaláljuk az egészséges egyensúlyt a mérkőzéseken. Kiértékeltük az Inter elleni mérkőzést, és a csapat tudja, hogy min kell dolgoznunk."

A Roma áll még a bajnokságban, a kupában és az EL-ben is. Mit gondol, ez a csapat képes lehet valamilyen trófeát nyerni idén?

"Mi minden meccshez úgy állunk hozzá, hogy meg akarjuk nyerni, de mindig csak a következővel szabad foglalkozni."

Eddig a bajnokságban csupán egyszer választotta ugyanazt a csapatot egymás után kétszer. Most is előfordulhat ez?

"Ahogy már mondtam, holnap meglátják."

Legutóbb a római derbin nagyon jól játszott a csapat, és sokkal többet érdemelt volna egy döntetlennél. Két fontos taktikai eleme volt annak a mérkőzésnek, az egyik, hogy Bryan Cristantet Sergej Milinkovic-Savicra állította, míg a másik, hogy Jordan Veretout Luis Albertot fogta szorosan.

"Na, ez okos kérdés, végre egy taktikai, amiből megérthető az, hogy miként fogunk holnap játszani. Annyit azonban hozzátennék, hogy a tavalyihoz képest más formációban futballozunk már, a védekezésünk már nem négy védővel áll fel."

"Tudjuk, hogy az önök által említett játékosok nagyon fontos láncszemei a Lazionak, de mellettük vannak még remek játékosaik, főleg a támadósorban. Úgy készülünk, hogy sokkal jobban tartjuk szem előtt a csapat egészét, mint az egyéni képességeket."

Előny lehet az, hogy szurkolók nélkül rendezik a találkozót?

"Sosem előny az, hogy nincsenek szurkolók, és biztos vagyok abban, hogy a játékosok is ugyanezt gondolják. Az, hogy nincsenek szurkolók, a lehető legrosszabb dolog, ami történhet, főleg egy derbin. Nagyon hiányoznak már a szurkolók a stadionokból."

Az idei szezonban a Roma nagyon termékeny az első félidőben, míg a másodikban kevésbé. Miért van ez?

"Minden meccset egyesével kell vizsgálni, mert ez lehet taktikai okokból, vagy bármi más problémából. Viszont sokat dolgozunk azon, hogy ez a szám sokkal kiegyensúlyozottabb legyen, és jobban elosztódjon a 90 perc során."

Vannak kérdések a holnapi kezdővel kapcsolatban?

"Semmi ilyesmi."

A holnapi ellenfél nagyon jó a labdaszerzésben és gyors kontrákban. Hogyan kell egy ilyen csapat ellen készülni?

"Szerintem a legtöbb olasz csapat ilyen, nagyon sok olyan csapat van a Serie A-ban, amelyik nagyon jó labdaszerző, és azonnal kontrázó együttes."

"Készülünk is erre, de ettől ez a hét nem volt más, mint a többi."

Mi a helyzet Pedroval?

"Egészséges, a keret tagja lesz."

Milyen tulajdonság az, ami nem hiányozhat holnap?

"Az erőszakosság."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Lazio, Serie A