A küzdőszellemet dicsérte Fonseca

A küzdőszellemet dicsérte Fonseca

Két vereséget követően győzelemmel zárta a hetet a Roma a Spezia ellen.

Lehet ez a meccs egy pozitív fordulat?

"Nagyon pozitív. Ha ma nem nyertünk volna, akkor az hihetetlenül igazságtalan lett volna a meccs képe alapján. A mai meccsen megmutatkozott a csapatszellem. Sokan 120 percet játszottak hétközben a kupameccsen, de most is látszott rajtuk, hogy győzni akarnak. Nagyon fontos volt, hogy ma nyerjünk, és szerintem teljesen megérdemelt a sikerünk."

Az utolsó pillanatokban nagyon jól látható volt a csapatszellem...

"Igen, a csapat nagyon egységes. Hihetetlen pillanat volt, mert a csapat nagyon keményen megdolgozott a sikerért, és végül megérdemelten nyert. Megmutatkozott a csapatszellem, és ez nagyon tetszett."

Pellegrini nagyon elől és a balszélen játszott sokat, ami komoly gondot okozott a Speziának: ezen dolgoztak előtte?

"Igen. A legfontosabb a többi csatár által beletett kemény munka volt, akik folyamatosan támadták az üres területeket. Erre külön készültünk a meccs előtt, és Pellegrini, Borja és Perez nagyon ügyesen csinálták."

Nagyon sok helyzete volt a csapatnak, viszont nagyon sok gólt is kap egyéni hibákból. Miért?

"Mindenki tudja, hogy a futballban vannak ilyen pillanatok, amikor ez nem taktikai probléma. Olyan időszakot élünk, amikor a csapatok mind kihasználják a hibáinkat. Ennek a megváltoztatására csak egy utat tudok: még keményebben kell azon dolgoznunk, hogy elkerüljük ezeket a hibákat. A három Spezia gól nem mutatja meg helyesen azt, hogy miként játszott a csapat és hogyan védekezett. Sok helyzetünk volt, megérdemelten nyertünk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Spezia, Serie A