A kihagyott helyzetek miatt bosszankodik El Shaarawy

A kihagyott helyzetek miatt bosszankodik El Shaarawy

Az olasz támadó szerint a rossz helyzetkihasználás az újabb vereség oka.

Hiába a labdabirtoklási fölény, és a 26 kapura tartó lövés, a Roma végül 1:0-ra kikapott az Udinese vendégeként.

Sok helyzetet kidolgoztatok, de nem sikerült kihasználni egyet sem.

"A legtöbb meccsünkön ez a probléma. Kidolgozzuk a helyzeteket, de mikor ott vagyunk a támadóharmadban, akkor nem vagyunk elég pontosak, és ezen a meccsen is ez döntött most. Pedig biztos vagyok benne, hogy mindenki, köztük én is, akarjuk a sikert, és mindent meg is teszünk, de nem vagyunk eléggé élesek."

Egy meggyőző első félidő után a bekapott gól megnehezítette a dolgotokat.

"Az első félidőben sok helyzetünk volt, és ha csak egyet kihasználtunk volna, az a gól megkönnyítette volna a helyzetünket, és megnőtt volna az önbizalmunk. A bekapott gól viszont pont az ellenkezőjét váltotta ki, mert azonnal vissza akartunk jönni a meccsbe. Ahogy haladt előre a mérkőzés, mi úgy lettünk egyre feszültebbek, és emiatt sem ment a gólszerzés, ami nagyon bánt."

Az edző sokkal több egy az egy elleni játékot várt volna támadásban, egyetértesz ezzel?

"Igen, mert az Udinese nagyon zártan és szervezetten védekezett, ezért a mester azt kért, hogy a széleken verjük meg az ellenfelünket, ezzel pedig lehetőséget teremtsünk a kapu előtt. Az első félidőben ez még működött is, Kluivert sokat próbálkozott a jobb oldalon, míg a másikon én és Kolarov sokat összedolgoztunk. Sok beadásunk volt, de mint tudjuk, csak a gól számít, nekünk pedig most nem sikerült szereznünk."

Nem látszott a csapaton az önbizalom, minek köszönhető a következetesség hiánya?

"Bizonyos időszakokban hiányzott a folytonosság, de az akarással nem volt baj. A kapu előtt kellett volna sokkal jobban koncentrálni, például nekem is annál a helyzetnél, amikor Pellegrinitől kaptam a passzt. Kár érte, mert azzal megváltozott volna a meccs. Mi vagyunk a Roma, nekünk kell vállalnunk a felelősséget."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, El Shaarawy , Udinese , Serie A