A keddi ellenfél: Atletico Madrid

A keddi ellenfél: Atletico Madrid

A Mundo Deportivo újságírója, Cristina Cubero mesélt a Roma keddi ellenfeléről.

Miben változott az Atletico az elmúlt évhez képest, és mik az idei szezonra a céljaik?

"Ami a csapatot illeti, nem történt változás, mivel a FIFA kizárta a klubot az átigazolási piacról, így a nyáron nem érkezett új játékos a csapathoz. Emiatt a Roma teljesen ugyanazzal a csapattal kerül majd szembe, mint a tavalyi, egy szilárd együttessel, amelyikben Antoine Griezmann jelenti a veszélyt elől. A játékosok nagyon jól ismerik egymást és Diego Simeone személyében egy igazi tábornok az edzőjük, aki éppen az elmúlt héten hosszabbított 2020-ig. A klub célja a La Liga megnyerése és a lehető legjobb szereplés a Bajnokok Ligájában. Talán nem az ő csapatuk a legerősebb, de a csapatszellem senki máséhoz nem mérhető."

Milyen formációban lép majd pályára az Atletico kedden a Roma ellen, és kiket küld majd pályára Simeone?

"A formáció a klasszikus 4-4-2-es felállás lesz, amit az argentin már nagyon jól belevésett a játékosai fejébe. Oblak áll majd a kapuban, Godin és Gimenez lesznek a belső védők, Juanfran és Hernandez a két szélen. Saul, Gabi, Koke és Carrasco játszik majd a középpályán, elől pedig az eltiltásból visszatérő Griezmann, akinek nagy valószínűséggel Torres lesz a párja."

Ki lesz a Roma számára a legveszélyesebb Atletico játékos?

"Antoine Griezmann egymaga képes mérkőzést nyerni, ami gyakran meg is történik Simeone csapatával. Olyan képességekkel rendelkezik, amivel a hétköznapi játékosok nem. Nem kezdte igazán jól a szezont, mert a Girona ellen kiállították és emiatt az elmúlt meccseket kihagyta. Különösen emiatt pedig biztosan odateszi majd magát az Olimpicóban."

Ha választhatnál egy Roma játékost, ki lenne az? Mit gondolsz, mire lesz képes a Roma ebben a csoportban?

"Daniele De Rossit választanám, aki egy igazi vezető és akit nagyon szívesen megnéznék a spanyol bajnokságban. Ami pedig a Roma esélyeit illeti a C csoportban, a két legnagyobb esélyes egyértelműen az Atletico és a Chelsea, de Eusebio Di Francescónak van pár igazán jó játékosa a keretben, akikkel képes lehet a csapat meglepetéseket okozni és ezzel felborítani a papírformát."

"Továbbá azt gondolom, hogy Monchi, akit Spanyolországban hatalmas tisztelet övez, a világ jelenlegi legjobb sportigazgatója. Képes lesz a Roma történelmét szebbé tenni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Atletico Madrid, Bajnokok Ligája