A Juventus elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Juventus elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A jelenlegi 3. és 4. csapat találkozik holnap este Torinóban az Allianz Arénában.

Holnap a harmadik és a negyedik helyezett találkozik, de mit gondol, a helyezésektől eltekintve a Juventus erősebb a Románánál? Illetve mi az, amiben a Roma erősebb?

"Nem szeretek ilyen összehasonlításokat. Két teljesen különböző csapatról van szó."

"A Juventus egy nagyon jó csapat, remek edzővel. A tavalyi szezonhoz képest most más futballt játszank, mostanra sokkal pörgősebbek, dinamikusabbak, és mindenekelőtt magabiztosabbak. Régóta együtt dolgoznak, és remek egyéni képességekkel megáldott játékosaik vannak. Viszont mi is nyertünk két nagyon fontos meccset, szóval önbizalomból nincs hiány nálunk sem."

Tiago Pinto a héten már beszélt a Dzeko-ügyről. Játszik holnap? Cristante lesz a csapatkapitány?

"Nincs semmi hozzáfűznivalóm Pinto mondandójához. Beszéltünk, most minden rendben van. Dzeko szépen edzett a héten, de holnap Cristante lesz a csapatkapitány."

Mayoral számára áttörés lehet a holnapi meccs?

"Nincs szükség a holnapi meccsre ahhoz, hogy megtudjuk mire képes. Még nagyon fiatal, aki nagyon jól teljesít, és koncentráltnak kell maradnia ahhoz, hogy holnap jól teljesítsen."

Pinto azt is mondta, hogy Önnel a klub jelenleg számol, valamint középtávon is. Mit gondol erről, jövőre is Paulo Fonseca lesz a Roma kispadján?

"Én csak a jelennel foglalkozom, és a holnapi meccsel. Csak az a fontos, hogy most mit csinálunk."

Hogyan változik meg a csapat azzal, ha Dzeko helyett Mayoral lesz a középcsatár? A Dzeko-ügy jobban összekovácsolta a csapatot?

"Nem, a győztes meccsek teszik, tették ezt. Meg az edzéseken mutatott hozzáállás, ezek tudják a csapatot összehozni. Dzeko és Mayoral teljesen más típusú játékos, mert míg Dzeko jobban meg tudja tartani a labdát és így megjátszani a társait, addig Borja a szabad területeket tudja nagyon jól megjátszani."

Spinazzola azt nyilatkozta, hogy a Juventus elleni hazai 2:2-t sajnálja a legjobban a szezonban - egyetért ezzel?

"Sosem örülünk annak, ha nem sikerül nyerni, de nekem nincs különösebb érzésem ezzel a meccsel kapcsolatban."

Mi a helyzet Mirantéval? El Shaarawy van már olyan állapotban, hogy pályára lépjen?

"Mirante már a keret tagja, de egyelőre továbbra is Pau véd majd. Stephan viszont nincs a keretben sem, jelenleg saját egyéni edzésprogramot követ. Ahhoz, hogy visszanyerje a formáját, erre van most szükség."

Pedro lassan 3 hete harcképtelen. Mi a helyzet vele?

"Sérült, még továbbra is csak lábadozik. Talán a jövő héten már újra visszatérhet a csapathoz. Voltak nagyon jó meccsei, és bízunk benne, hogy lesznek is még hasonlóak."

Smalling kiválásával Ibanez játszik majd középen?

"Igen, ő fog ott játszani."

Az őszi mérkőzéshez képest mennyire más a mostani Juventus?

"Egyértelműen más, ahogy mondtam is, Pirloval most már sokkal több idejük volt a közös munkára. Sokkal gyorsabban járatják a labdát, sokkal dinamikusabbak és magabiztosabbak. A mostani sokkal erősebb az őszi csapathoz képest."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Juventus, Serie A