A Hellas Verona elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Hellas Verona elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A portugál mester többek között Kumbulláról, és Smallingról is beszélt a ma délutáni sajtótájékoztatón.

Holnap este 20:45-kor a Hellas Verona ellen kezdi meg szereplést a Roma a 2020-21-es szezonban.

Marash Kumbulla kész holnap kezdőként pályára lépni? És ki lesz a középcsatár?

"Meglátjuk ki fog elől középen játszani. Kumbulla mindössze tegnap csatlakozott hozzánk, és igaz el fog utazni velünk, de még nem kész arra, hogy kezdőként lépjen pályára. Még meg kell értenie a mi játékstílusunkat, ami teljesen más a Veronáéhoz képest. De nekem nagyon tetszik a srác, okos, és már most érti, hogy mit várok el."

A Kumbulla-igazolás azt jelenti, hogy a klub inkább a fiatalságot választja a tapasztalat helyett az átigazolási piacon?

"Nekem tetszik ez az ötlet, és megpróbálunk fiatalokat igazolni, de persze vannak tapasztalt játékosaink is. Ez a kettő keverhető, de ha azt vesszük, én örülök annak, ha sok a fiatal a keretben."

Rick Karsdorp állandó kezdővé válhat, vagy inkább csak vészmegoldás addig, amíg Bruno Peres vissza nem tér?

"Nem, egyáltalán nem vészmegoldás. Idén velünk fog maradni, hiszünk benne. Az elmúlt hetekben nagyon jó edzésmunkát végzett, és készen áll arra, hogy a csapat segítségére legyen."

Mennyire nehéz összeállítani a kezdőcsapatot azt figyelembe véve, hogy milyen az átigazolási piac? Elégedett a klub eddigi tevékenységével?

"Ez nem egy könnyű átigazolási időszak, és nem sok időnk van arra, hogy mindent lerendezzünk. A klub és én azon dolgozunk, hogy a legjobbat tegyük a csapatért. Lesz még pár érkező, és távozó, de én elégedett vagyok azzal, ami eddig történt."

Eldöntötte már, hogy ki lesz az elsőszámú kapus? Pau Lopez vagy Mirante?

"Holnap meglátjuk."

A formációtól függetlenül mindössze a következő szélső védői vannak: Karsdorp, Peres, Leonardo Spinazzola és Riccardo Calafiori. Elég lesz ez az ellen a Verona ellen, amelyik nagy hangsúlyt fektet a szélekre?

"Santon is bevethető. A Verona tényleg nagyon sokat használja a széleket. Karsdorp és Spinazzola készek, hogy jó teljesítménnyel rukkoljanak elő."

A Roma erősebb lesz Milik érkezésével, és Dzeko távozásával?

"Dzeko itt van velünk, és holnap is a keret tagja lesz. Nincs értelme erről a cseréről beszélni."

Még mindig hisz abban, hogy vissza tudják hozni Smallingot?

"Igen, bízom benne. Azon vagyunk, hogy Smalling újra a mi játékosunk legyen. Folyamatos kapcsolatban vagyok vele, ő is ide szeretne jönni, mi pedig azt akarjuk, hogy itt legyen. A következő néhány napban már csatlakozhat is hozzánk."

Mennyit tanult az olasz futballról?

"Sokat. Folyamatosan tanulok, főleg az olyan csapatok ellen, mint a Verona és az Atalanta. Teljesen szokatlan, amikor egy olyan csapat ellen játszol, amelyik az egész pályán szoros emberfogással játszik. Tavaly sikerült jól játszanunk a Hellas ellen, és nyertünk is, de tudomásul kell vennünk, hogy a holnapi teljesen más mérkőzés lesz. Viszont nyerni akarunk!"

Holnap 3, vagy 4 védős rendszerben lép majd pályára a csapat?

"Készen állunk arra, hogy mindkét rendszerben képesek legyünk futballozni, bármikor tudunk változtatni meccs közben is."

A Verona nagyon agresszív csapat, talán az egyik legagresszívebb a bajnokságban, és az ilyenek ellen tavaly a Roma elég keveset birtokolta a labdát. Most is így lesz?

"Biztos, hogy nehéz dolgunk lesz, nehéz lesz megtartani a labdát, ezért gyorsan kell majd járatnunk azt, ha éppen nálunk lesz, mivel igen gyorsan reagálnak a labdavesztésre, és pillanatok alatt vissza akarják szerezni. Megpróbálunk majd alkalmazkodni az ellenfél játékához."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Hellas Verona