A győzelemnek örül, Florenzi sérülése miatt szomorú Spalletti

A győzelemnek örül, Florenzi sérülése miatt szomorú Spalletti

Örül a Sassuolo elleni sikernek Luciano Spalletti, viszont a győzelmet beárnyékolta Alessandro Florenzi sérülése.

Edin Dzeko megszerezte 9. és 10. találatát is a Sassuolo ellen és Nainggolan további góljával a Roma végül 3:1-re nyert a Mapei Stadionban. Viszont a mérkőzés a lehető legrosszabbul ért véget a fővárosi csapat számára, miután Alessandro Florenzi - aki könnyek között hagyta el a pályát - súlyos térdsérülést szenvedett.

"Szorította a kezem és látszott, hogy iszonyat fájdalmai vannak. Mindannyian borzasztóan sajnáljuk."- ismerte el Spalletti.

"Amikor ilyen történik, akkor semmissé válik minden öröm, amit a győzelem adna. Egy jó meccs után nem erre volt szükségünk."

A Sassuolo szerezte meg a vezetést, azonban a Roma a második félidőben fordított és végül magabiztosan nyert.

"A Sassuolo úgy játszott, ahogy vártuk, de sajnos túl korán gólt kaptunk. Aztán sikerült felrázni magunkat és igaz voltak nehézségeink, de összességében elmondható, hogy jól játszottunk. Dzeko szép gólja megnyugtatta a kedélyeket és az egyenlítés után látszott, hogy megyünk előre és további gólokat akarunk szerezni."

Hétvégén a két nagy rivális egymás ellen játszik, ami a Roma szempontjából fontos lehet.

"Annyit fog az a meccs mondani, mint az összes többi meccs a fordulóból. Fontos meccs, de túl korai még bármit leszűrni belőle."

A Sassuolo azzal próbálta megnehezíteni a Roma dolgát, hogy szélesen védekezett.

"Radja Nainggolan jól csinálta, hogy nem hagyta magát felőrlődni a védekező középpályások között és néha úgy tűnt, mintha késlekedne a passzokkal, pedig jól csinálta, mert én akartam, hogy így játsszon. Ilyen játékosra van szükségünk."

Florenzi kidőlésével kérdés, hogy Thomas Vermaelen játszik-e majd balszélső védőt?

"Nem, Vermaelen nem. Számára az nehézség lenne. Antonio Rüdiger tudja ellátni azt a feladatot. Neki megvan a fizikuma és gyorsasága hozzá. Ha Vermaelennek mindenképpen másik posztot kellene találnom, akkor az a védekező középpályás poszt lenne."

Edin Dzekóval nagyot fordult a világ, 10 meccsen 10 gólnál tart és a meccseken is nagyon jól játszik.

"Edinre az ember néha kicsit mérges, máskor pedig olyat tesz, amitől felállsz és megtapsolod. Látszik rajta, hogy az erő, a technika, az ügyesség és az ösztön keveréke az, ami a játékát jellemzi."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Sassuolo