A Genoa elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Genoa elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A portugál szakember első tétmeccsére készült a Roma kispadján a Genoa ellen.

Hogy érzi magát az első római tétmeccse előtt, ami ráadásul a Stadio Olimpicóban lesz?

"Az első tapasztalatok már megvoltak az Olimpicoról, de ez lesz az első tétmeccsem itt. Motivált, izgatott, és egyben magabiztos vagyok. A saját szurkolóink előtt fogunk szerepelni, akik támogatni fognak. Ideális szezonkezdet lehet."

A kinevezése óta mennyire sikerült a csapatnak elsajátítania az elképzeléseit?

"Abban biztos vagyok, hogy a csapat sokat fejlődött, köszönhetően annak, hogy a felkészülés során különböző erősségű csapatok ellen játszottunk mérkőzéseket. Készen állunk az első meccsre, bár még nagyon az elején vagyunk, és sok a tennivaló, de a csapat kész."

Örül annak, hogy Dzeko maradt?

"Természetesen igen. Az első naptól kezdve abban reménykedtem, hogy maradni fog, és örülök annak, hogy hosszabbított, mert én ezt akartam. A dolgok végül a legjobban alakultak, bár én végig magabiztos voltam a maradását illetően. Nekünk ő egy nagyon fontos játékosunk, emiatt is örülök, hogy maradt."

Gianluca Mancini kezdeni fog a Genoa ellen?

"Gianluca egy nagyon fiatal játékos, aki szépen fejlődik, viszont teljesen más rendszerhez szokott, mint amit én játszatni akarok. Elégedett vagyok azzal, ahogy fejlődött, de holnap a Juan Jesus - Fazio védőpárossal fogunk kezdeni."

Még mindig szükség van egy belső védőre?

"Nem titok, hogy belső védőt keresünk, de nekünk egy tapasztalt játékos kell, aki képes a csapattal fejlődni. Ez egyértelműen nem könnyű, és erről már sokat egyeztettem Petrachival, és nem akarjuk elkapkodni a dolgot. Nem könnyű olyan játékost találni, akinek olyanok a tulajdonságai, amit mi szeretnénk, ezért óvatosnak kell lennünk. Folyamatosan rajta vagyunk az ügyön, és ha a feltételek adottak lesznek, akkor igazolni fogunk."

Fogadna magára?

"Nem hinném, hogy fogadnom kellene magamra. Én hiszek magamban, a munkamódszeremben. Hatalmas ambiciókkal érkeztem, és az első naptól egyre erősebben érzem, hogy remek csapatunk van, amelyik a végsőkig képes lesz küzdeni, és a szurkolókat büszkévé tenni. Nincs szükségem fogadni magamra."

Sok olyan pletyka megjelent, miszerint Alessio Riccardi távozni fog. Képes lenne feláldozni egy olyan játékost, mint ő?

"Erről senki nem beszélt velem, fel sem vetették ezt, hiszen én és Petrachi ugyanazon az oldalon állunk. Mindenki sokra tartja a játékost. A felkészülési időszak elején megsérült, ezért nem tudott sokat edzeni velünk. Jobban meg kell ismernem őt. Nagyon tehetséges játékos, de szerintem nem helyes ilyen nagy terhet már most rátenni."

A kapust leszámítva, holnap a Roma szinte ugyanazzal a csapattal kezd majd, mint tavaly, kivéve Manolaszt, El Shaarawyt és De Rossit. Elégedett a rendelkezésére álló csapattal?

"Igen, nagyon. A játékosok nagyon jól reagáltak az elvégzett munkára, és ezzel nagyon elégedett vagyok."

Mi a helyzet Patrik Schickkel? Mit gondol, miért nem képes megmutatni az igazi tudását?

"Egy olyan remek játékossal versenyez a kezdőbe kerülésért, mint Dzeko, emiatt nem játszott eddig sokat. De itt van velünk, velünk edz, és holnap is a keret tagja lesz. Vannak olyan játékosok, akiknek több időre van szükségük az alkalmazkodáshoz, másoknak kevesebb. Viszont ha holnap játszatni fogom, akkor ő készen áll."

Davide Zappacosta érkezésével Florenzi kicsit előrébb fog kerülni?

"Ez is egy lehetőség, és edzéseken gyakoroltuk is. Jól is működött, szóval van esély rá, hogy használni fogjuk."

Veretout tagja lesz a Genoa elleni keretnek?

"Még nem érte utol magát fizikálisan, de ettől függetlenül a keret tagja lesz, és ha szükség lesz rá a meccsen, akkor be is állhat."

Számított rá, hogy még a szezon kezdete előtt igazolnak egy belső védőt? Rugani jó lenne, vagy inkább egy tapasztaltabb védőt szeretne?

"Ahogy már mondtam, olyan játékosokról nem fogok beszélni, akik nem a Romához tartoznak. A belső védőről is beszéltem már, elmondtam, hogy milyen típusú játékost keresünk. Nem könnyű a dolgunk. Nyilvánvaló, hogy jobb lett volna, ha a szezon rajtja előtt érkezett volna, ennek örülne minden edző, de én teljes mértékben bízom a jelenlegi védőinkben."

Milyen játékos Nicolo Zaniolo?

"Nicolo egy nagyon tehetséges fiatal játékos, akinek nagyon jól sikerült a felkészülése. Még fejlődnie kell abban, hogy megértse mit várok el tőle taktikailag, de biztos vagyok benne, hogy Olaszország egyik legjobb játékosa válik belőle."

Aurelio Andreazzoli elég jól ismeri a Romát. Aggódik a Genoa támadói miatt?

"Nem szabad lebecsülnünk a Genoát, hiszen egy jó csapatról van szó, akik remekül kontráznak. Tanulmányoztuk őket, és szerintem elég jól tudunk majd reagálni arra, ha kontráznának. Nagyon sok taktikai munkát végeztünk, és biztos vagyok abban, hogy a csapat is készen áll a mérkőzésre."

Gondolja, hogy az első négyben kell végeznie a csapattal ahhoz, hogy maradhasson a Románál?

"Az edzőket az eredményeik határozzák meg, nekem pedig az a feladatom, hogy hozzam az eredményeket, amivel segíteni tudok a klubnak. Tudom, hogy magasak az elvárások, de én magabiztos vagyok. Két éves szerződésem van, és lehetőség egy harmadikra, én pedig remélem, hogy hosszú ideig a csapat edzője leszek."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Genoa, Serie A