A Genoa elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Genoa elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

Holnap este a Roma az edzőváltáson átesett Genoát fogadja a Serie A 16. fordulójában.

A Roma a legutóbbi 2 BL-mérkőzését elveszítette, azonban így is továbbjutott a csoportjából, míg a bajnokságban a 7. helyen áll a Sassuolóval azonos pontszámmal.

"Daniele De Rossi nem tudta végigcsinálni az egész edzést, de így is a keretben lesz. Azt akarom, hogy legyen a csapattal, ő pedig szeretne velünk lenni."- kezdte a sajtótájékoztatót Di Francesco.

Edin Dzeko, Stephan El Shaarawy és Lorenzo Pellegrini azonban továbbra is a sérültek számát gyarapítják.

"Ami a Genoát illeti, a múlt heti, SPAL elleni mérkőzésen nagyon szépen reagált arra, hogy 10 főre fogyatkoztak, és Krzysztof Piatek, valamint Christian Kouame személyében két remekül összedolgozó csatáruk van."

A hírek szerint a Roma nem kizárt, hogy 3-4-3-as felállásban lép majd pályára, ami azt jelentené, hogy Schick helyett Nicolo Zaniolo szerepelne hamis 9-esként.

"Mindannyian a realitások talaján állunk, kiértékeltük a hibákat, amik előfordultak, meg a helytelen hozzáállást. Taktikailag bármi elképzelhető, de a legfontosabb az, hogy megtaláljuk a csapatszellemet, ami a Plzen ellen hiányzott, és ahol túl sok egyéni hibát vétettünk."

"Edzésen gyakoroltuk a három- és a négyvédős rendszert is, szóval könnyen tudunk változtatni a rendelkezésemre álló játékosok alapján."

"Ennek a meccsnek az újjászületést kell képviselnie, hiszen az utóbbi időszakban mindannyian reflektorfényben voltunk, köztük én magam is. Fel kell tüzelni a csapatot, persze nehogy túlságosan."

"Folyton Schickről kérdeznek, régebben azért, mert hogy keveset játszott, most meg úgy vélik, hogy túl sokat. Ebben a csapatban senkinek nincs garantált helye."

"Érzem, hogy a srácok kitartanak mellettem, de sokszor előfordul, hogy annak ellenére, hogy mindent beleadsz, mégsem lesz meg az eredménye. Nekem még többet kell adnom nekik, mint amit ők adnak nekem."

"Én hozzászoktam ahhoz, hogy szembe kell nézzek bizonyos helyzetekkel, és nem szoktam elszaladni a feladat elől. A szurkolók lehetnek elégedetlenek, de én ennek ellenére továbbra is számítok rájuk. Tudom, hogy a szívükben különleges helyet foglalok el azért, aki vagyok, és a római múltam miatt. Eltekintve attól, hogy a Roma edzője vagyok, én vagy Di Francesco és úgy érzem, tartozom nekik valamivel."

"Nincs idő a csalódottságokon keseregni, pozitívan kell gondolkodni. Az életben vannak olyan emberek, akik a nehéz időszakban cserbenhagynak, és vannak azok, akik örök életre kitartanak melletted. Amikor megpróbálok kielemezni egy mérkőzést, vagy egy gólt, hogy lássam mit rontottunk el, akkor azt nem azért teszem, hogy valakit hibáztassak, hanem hogy tanuljunk belőle. Ezeknek a srácoknak érettnek kell lenniük annyira, hogy vállalják a felelősséget."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Genoa, Serie A