A Frosinone elleni meccs sajtótájékoztatója

A Frosinone elleni meccs sajtótájékoztatója

A Roma holnap este 20:30-kor a Stadio Benito Stirpében lép pályára a Frosinone vendégeként.

A Lazio és a Porto elleni meccsek előtt kerül sor a Frosinone ellenire, nem fél attól, hogy a figyelem inkább azokra a meccsekre terelődik?

"A legfontosabb meccs számunkra a következő, a Frosinone elleni. A Bologna ellen is láthattuk, milyen veszélyes az, ha lazán veszed a meccset, szóval már ezért is nagyon oda kell figyelnünk. A Frosinone a Lazio elleni utolsó hazai meccsén nagyon jól játszott, és ez sem lesz könnyű meccs, nem szabad őket lebecsülni."

Figyelembe veszi a kezdőcsapat kijelölésekor azokat, akik egy esetleges sárga lappal az eltiltást veszélyeztetnék?

"Vannak olyanok, akik egy sárga lappal eltiltottak lehetnek, de holnap biztosan játszani fognak. Hiba lenne, ha nem a holnapi meccsel foglalkoznék. Rotálni fogom a csapatot annak érdekében, hogy mentálisan segítsem a feltöltődést."

Nicolo Zaniolo is pihenni fog?

"Nem kizárt, de nem akarok többet elárulni ezzel kapcsolatban. Az utóbbi időben a korához képest szörnyen sokat szerepelt, ráadásul igen magas színvonalon. Szerencsére remekül teljesített, de egyszerűen nem játszhat minden meccsen. Nem kizárt, hogy csere lesz csak."

És mi a helyzet De Rossival?

"Ő biztosan a kezdőcsapat tagja lesz. Tegnap nem edzett, de ma már igen, így holnap ő lesz a csapatkapitány."

Milyen formációban lép pályára a csapat?

"Nem kizárt, hogy a Frosinone felállásával azonos 3-5-2-t fogjuk alkalmazni."

Hogy halad Cengiz Ünder felépülése?

"Még nem áll készen, szóval ő nem lesz a keret tagja."

Javier Pastore és Diego Perotti?

"Pastore nem felhőtlenül boldog, hiszen alig tudott játszani az elmúlt időszakban, viszont edzéseken egyre jobban teljesít. Gyakran tovább marad az edzéseken, hogy további gyakorlatokat végezzen a mihamarabbi visszatérés reményében. Nem kizárt, hogy holnap játszani fog. Perotti jobb helyzetben van, ő már folyamatosan edz, ő is kezdhet holnap."

Edin Dzeko kissé idegesnek tűnt a Bologna elleni meccs végén. Mi a helyzet vele?

"Vannak peches napok a futballban, és mindenki eléggé ideges volt akkor, köztük Edin is. Remélem, hogy hamarosan újra rúgni fogja a gólokat, mert holnap ő lesz a középcsatárunk, és nagyon fontos lenne a győzelem."

Justin Kluivert újra kezdő lesz?

"Hárman pályáznak a szélső posztra: El Shaarawy, Perotti és ő. Holnap döntök arról, hogy ki fog kezdeni."

Mennyire fontos, hogy újra kiszámíthatatlan legyen a Roma?

"Nagyon nehéz kiszámíthatatlannak lenned, miközben az ellenfeled beáll védekezni a 16-os vonalára. Amennyiben sikerül a pozíciójából kizökkenteni az ellenfelet, akkor már kiszámíthatatlanabb vagy. A Frosinone gyakran beáll védekezni és csak vár, ezért is nagyon nehéz meccsre számítok. A Bologna elleni meccses teljesen ellentétes mérkőzés lesz ez, hiszen a Frosinone teljesen más tulajdonságokkal rendelkező együttes és a formációjuk is teljesen más. A Bologna ellen látott hozzáálláshoz képest teljesen más kell majd holnap."

Zaniolo is azok közé tartozik, akik ha sárgát kapnak holnap, akkor eltiltottak lesznek. Nem gondolja, hogy a játékvezetők különleges bánásmódban részesítik az utóbbi időben?

"Nem akarok kifogásokat keresni. Észre kell vennie, hogy egy fizikálisan erős játékosnak nem kell mindig odatennie magát a párharcoknál. Néha túlságosan vehemens és agresszív, miközben nem sikerül visszaszereznie a labdát. Feltűnt, hogy nem kap túl sok szabadrúgást, pedig bizonyos esetekben megérdemelné."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Frosinone, Serie A