A Fiorentina elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Fiorentina elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A portugál mester szerint az utóbbi meccseken látott hozzáállásra lesz szükség a hátralevő mérkőzéseken is.

Az augusztusi Európa Liga mérkőzésig még 3 bajnoki van hátra. Mennyit tud még addig fejlődni a csapat?

"A srácok mind fizikálisan, mind mentálisan jó állapotban vannak, de mindig van hová fejlődni minden területen. Most viszont a bajnokságra koncentrálunk egyelőre, azon belül is a Fiorentina elleni mérkőzésre, ahol az utóbbi meccseken látott hozzáállással kell majd játszanunk. Új rendszerben játszunk, sokat kell még tanulnunk, de azért jó formában vagyunk. Motivált és magabiztos a csapat. Az utolsó pár meccs fontos lesz a Sevilla elleni felkészülésben."

Nicolo Zaniolo 5 alkalommal volt csere, és egyre több játékpercet kap, a Fiorentina ellen akár már kezdhet is?

"Meglátjuk holnap. A SPAL ellen jól játszott, de ne felejtsük el, hogy azelőtt csak egyszer tudott velünk edzeni, úgy állt be csereként. A hat hónapos kihagyás után nagyon óvatosan kell vele bánnunk."

A csapat láthatóan sokat fejlődött, de még mindig vannak elkerülhető hibák. Hogyan lehet ezeket kiküszöbölni úgy, hogy rengeteg a meccs, és nagyon kevés közöttük az idő?

"Minden csapat hibázik a meccseken, mi mostanában már nagyon keveset. Mi videózni szoktunk, és sokat beszélek a játékosokkal, de vannak dolgok, amik megtörténnek a mérkőzéseken. Azon vagyunk, hogy folyamatosan fejlődjünk azokban a dolgokban, amiket rosszul csinálunk."

Mit gondol az utóbbi időszak újabb pletykáiról, miszerint Edin Dzeko távozni fog? Mit vesztene a Roma, ha távozna?

"Nem foglalkozom az átigazolásokkal, a Fiorentina elleni találkozóra koncentrálok, ami igen nehéz meccs lesz. Ami pedig Dzekot illeti, teljesen jókedvű, és nagyon motivált."

Aleksandar Kolarov és Bruno Peres készen áll az újabb kezdésre, vagy már pihenésre van szükségük?

"Mindketten tudnak játszani holnap."

A Roma az egyik legjobb játékát pont az őszi, Fiorentina elleni mérkőzésen nyújtotta. A két csapat közül melyik érkezik jobb formában ehhez a találkozóhoz?

"Mi játékstílust váltottunk, a Fiorentina viszont jó formában van. Most már egy ideje nem kaptak ki, jól is megy nekik a játék, ezért most az őszihez képest teljesen más mérkőzés lesz, hiszen a firenzei csapat jó formában van."

A Napoli már biztosította a helyét az Európa Ligában, mint a Milannak kicsit könnyebbnek tűnik a sorsolása. A Fiorentina elleni bajnoki így akár sorsdöntő is lehet ebből a szempontból?

"A bajnokságban nincsenek könnyű mérkőzések, és nem tudok róla, hogy a Milannak könnyebb lenne a sorsolása, mint a miénk, de a legfontosabb az, hogy holnap nyerjünk. Nehéz lesz, de nyerni akarunk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Fiorentina, Seri, Serie A