A Fiorentina elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Fiorentina elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

Szombaton 18 órakor a Fiorentina vendégeként lép pályára a Roma.

Mit szeretne másképpen látni a csapattól a Napoli elleni mecsen mutatott játékhoz képest?

"Más hozzáállást várok, sokkal agresszívebbet, egy olyan csapatot, amelyik nem védekezik olyan mélyen, és amelyik azt mutatja a pályán, amit edzéseken gyakoroltunk."

Számíthat már Pastoréra és Kluivertre?

"Mindketten a csapattal edzettek már. Kluivert rövidebb ideig volt sérült, mint Pastore, így az ő szereplésére a Fiorentina ellen nagyobb az esély, de a keretben mindketten ott vannak."

Mi a helyzet De Rossival és Manolasszal?

"De Rossi biztosan nem fog pályára lépni holnap, és szinte biztos az is, hogy még a CSZKA ellen sem számíthatok rá, és talán majd még a Sampdoria ellen sem. Manolasz ma vett részt először teljesen az edzésen, ami jól sikerült, de még nem döntöttem el, hogy holnap játszik-e vagy sem."

De Rossi hiányában visszaáll a 3 középpályásra?

"Ez is egy lehetőség, de egyáltalán nem tetszett, ahogy a Napoli ellen három középpályással játszottunk - túlságosan súlytalanok voltunk. Ezt még át kell gondolnom. Még nem döntöttem, de nagy valószínűséggel az elmúlt időszakban használt felállásban fogunk játszani. Jelen pillanatban nem szívesen cserélgetem a csapat felállását."

Bryan Cristante képes helyettesíteni De Rossit?

"Valahol olvastam a napokban, hogy állítólag Cristante nincs a többiekkel megegyező fizikális szinten, de a héten elvégzett tesztek pont az ellenkezőjét mutatták, ő az egyik legfittebb. Egy mérkőzés mentális oldala minden játékos számára roppant fontos. Sokat foglalkozunk vele, jól megy neki az edzéseken, és látszik, hogy nagyon akar tanulni. Nem tudom, hogy ő helyettesíti-e majd De Rossit, hiszen Lorenzo Pellegrini is képes ott játszani, ahogy ezt már számos alkalommal meg is mutatta."

Miért van az, hogy a csapat sokszor nagyon visszaáll? Ez a formáció miatt van?

"Már eléggé unom, hogy folyton a formációról kell beszélnem. Az, hogy a csapat mennyire áll vissza azon múlik, hogy mennyire vagy agresszív az ellenfeleddel szemben, mert ha nem vagy az, akkor elkerülhetetlen, hogy beszorulsz. Ez volt a Napoli ellen is. A 4-2-3-1-es felállással megvannak az olyan játékosok, akik képesek kárt okozni az ellenfélnek, ahogy a szélsők is a három középályásos felállásnál."

"Az egész arról szól, hogy miként alakítod ki a háromszögeket támadásban és védekezésben, és ebből a szempontból nem számít a felállás. Minden a hozzáálláson múlik, ha elég agresszív vagy, akkor csapatként kevésbé fogsz visszahúzódni. A Napoli folyamatosan támadja a labdás játékosokat, és ez az, amiben mi most kevésbé vagyunk jók. Újra jól kell ezt csinálnunk, és ez az a terület, amivel én is a legtöbbet foglalkozom."

A negyedik hely a cél az idei szezonban?

"Nem tudom, hogy van-e sok értelme erről most beszélni. Próbálunk felzárkózni, de nem könnyű. Javítani kell a teljesítményünkön és pontokat kell szereznünk, kezdve a holnapi meccsen. Ha nem tesszük, akkor felesleges bármiről is beszélni. Nem akarok csak a negyedik helyre gondolni, de ha a szezon vége felé már csak az marad, akkor egyértelműen rá fogunk hajtani."

"Az AC Milan és az Inter elég sokáig mély gödörben voltak, de aztán sorozatban megnyertek pár meccset, és visszanyerték az önbizalmukat. Mi a legutóbbi 7 meccsünkbő egyet vesztettünk csak el, ami azt mutatja, hogy javultunk, de én ezzel nem vagyok elégedett, ennél sokkal többet akarok. Sokkal jobb teljesítményt, és jobb eredményeket akarok."

Milyen célt tart szem előtt?

"Még itt van nekünk az Olasz Kupa, és a Bajnokok Ligája is. A Serie A-ban vagyunk kicsit lemaradva, és ez az, ahol javulnunk kell. Én minden reggel azzal a céllal kelek fel, hogy magamat is fejlesztem. Én 100%-ot nyújtok ezért a klubért, de ahogy mindenki, én is követek el hibákat, de mindenkit biztosíthatok afelől, hogy hatalmas szenvedéllyel és szerelemmel látom el a feladatom."

Figyelembe véve, hogy azonos pontszámmal áll a Roma és a Fiorentina, egy esetleges győzelemmel a csapat meghúzhatná a vonalat a negyedik helyért folytatott harcban?

"Először is nyernünk kellene, ezzel pedig sikerülne valamennyit visszanyernünk mindabból, amit elvesztettünk az utóbbi időben. Emiatt a holnapi meccs hatalmas lehetőség, és mindent meg is teszünk majd a sikerért. Ehhez pedig meg kell mutatnunk azokat a taktikai és mentális jellemzőket, amikről korábban beszéltünk."

Juan Jesus játszani fog holnap?

"Még nem tudom, hogy ki fog belső védőként játszani. Három játékosom van két lehetőségre: Juan Jesus, Manolasz és Fazio. Nyilvánvaló, hogy Manolasz esetét figyelembe kell vennem. Még beszélek vele, hogy hogyan érzi magát, aztán mindent figyelembe véve döntök."

Schick esélyt kap holnap, vagy megint Dzeko fog játszani?

"Edin fog középcsatárként játszani, és meglátjuk majd, hogy Patrik hol tudna másik poszton szóhoz jutni, akár a szélen. Minden játékosnak megvan a maga útja, és eddig csak 13 mérkőzést játszottunk. Lesz lehetőségünk sokkal több játékos bevonására. Az edzéseken mindenki azonos szinten van. Amikor kihirdetem a csapatomat, mindig figyelembe veszem, hogy az adott játékos hol tart, és ez alapján döntök, hogy ki lépjen pályára. Vannak alkalmak, amikor pályára küldhetsz egy, vagy akár két fiatalt is, mint például az Empoli ellen. Más esetekben a tapasztalatra van szükség. Ez nem úgy működik, hogy felkelek reggel, és csak úgy kiválasztom a számítógépen a csapatot. Nagyon sok dolgot kell figyelembe vennem."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco , Fiorentina, Serie A