A Fiorentina elleni meccs sajtótájékoztatója

A Fiorentina elleni meccs sajtótájékoztatója

Szombaton délután a Fiorentina együttesét fogadja a Roma a Stadio Olimpicóban.

A szerdai meccs utáni hangulatról...

"A Barcelona elleni meccs másnapja nem volt könnyű. Mindannyian csalódottak voltunk az eredmény miatt, mert nem érdemeltünk ilyen különbségű vereséget, de előre kell tekintenünk. Újabb nagy meccs vár ránk most a Fiorentina ellen, akik szintén nagyon határozottak."

"Van pár jelentéktelen problémánk, amiket óvatosan át kell gondolnunk, mert jövő héten a Barcelona és a Lazio ellen fogunk játszani. Biztosnak kell lennünk abban, hogy felkészültünk ezekre a meccsekre. A csapat mentalitása javul, de még nem elég jó, az eredmény is erről tanúskodik."

A sérültekről...

"Cengiz Ünder holnap sem fog játszani, de reméljük, hogy a Barca elleni visszavágóra már újra bevethető lesz."

"Nainggolanra még vár egy teszt annak érdekében, hogy meglássuk, képes lesz-e játszani a Fiorentina ellen. A Barcelona elleni meccs napján még érzett némi fájdalmat, ami kihatással lett volna a teljesítményére, emiatt nem játszott."

"Perottinak is van egy kisebb problémája, emiatt biztosan nem lesz bent a Fiorentina elleni keretben, de reméljük, hogy nem kell sokáig nélkülöznünk. Szerdán a félidő előtt kapott egy csúnya rúgást a vádlijára, ez pedig kihatással volt a játékára."

"Defrel kezdeni fog holnap, ami pedig a többieket illeti, meglátjuk."

A befejezésekről...

"Sokkal több lehetőségünket kell gólra váltanunk. Jó pár nagy meccs következik most, és meg kell próbálnunk javítani a kapura tartó lövések arányán. A kapu előtt pedig sokkal pontosabbnak kell lennünk, mert ez az a terület, ahol az egész szezon során kevésbé voltunk jók."

A Barcelonáról...

"Amikor visszanéztem a meccset, és elfelejtettem egy percre, hogy a Roma edzője vagyok, akkor azt kellett mondanom, hogy tetszett a játékunk. Végig szűkek és egységesek maradtunk mind védekezésben, mind támadásban, és nagyon jól lekorlátoztunk egy olyan csapatot, amelyiknek fantasztikus a labdabirtoklása. A Barcának az egész játéka erre alapul, ami nekem nagyon tetszik."

"Volt számos olyan lehetőségünk, amivel komoly gondot okozhattunk volna nekik, de nem lehetünk elégedettek egy 4:1-es vereséget követően. Voltak pozitívumok, és persze számos dolog, amit jobban csinálhatunk. Nem volt túl sok csapathiba, inkább egyéni hibák fordultak elő, aminek megfizettük az árát végül."

Patrik Schickről...

"Csak hagynunk kell Schicket, hogy tegye a dolgát anélkül, hogy terhet raknánk rá. Nem könnyű a Roma játékosának lenni, és még fejlődnie is kell. Mi megadjuk neki az időt, hogy minden területen javulni tudjon. Mindig mondtam neki, hogy fantasztikus technikai képességei vannak, ezt mindannyian tudjuk, de néha a játékosok nem képesek ezt megmutatni bizonyos okok miatt."

"Nem akarom siettetni, vagy túl sok felelősséget tenni a vállára. Lehet, hogy játszani fog holnap, és ha így lesz, akkor nem fogom őt különösen megnézni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Fiorentina, Serie A