A Chievo elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Chievo elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Roma a Chievo együttese ellen lép pályára a Serie A 23. fordulójának péntek esti mérkőzésén Veronában.

A Roma jövő kedden fontos BL-találkozón lép majd pályára a Porto ellen, ezért már pénteken megrendezik a Chievo elleni olasz bajnokit.

A jövő heti Bajnokok Ligája találkozó mennyire befolyásolja a Chievo elleni kezdőcsapat kiválasztását?

"Lesznek olyan játékosok, akik most kihagyják a Chievo elleni mérkőzést. Olsen és Manolasz biztosan nem játszanak majd egy kisebb sérülés miatt, de reméljük, hogy a Porto ellen már bevethetőek lesznek mindketten. De Rossit figyelnünk kell, hiszen teljesen természetesn, hogy nincs 100%-os állapotban. Viszont Juan Jesus visszatért, ő velünk tart Veronába."

Milyen veszélyt rejt a holnapi meccs?

"Ezek a kisebb csapatok nagyon veszélyesek, mi pedig nagyon hullámzó teljesítményt nyújtunk. Elől sokkal pontosabbnak kell lennünk, a védekezésünknek pedig olyannak kell lennie, mint a Milan ellen volt."

Lehetséges Karsdorp és Schick játéka?

"Igen, lehetséges. Az elmúlt meccseken Karsdorp egyre kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtott védekezésben, nagyon keményen dolgozik. Schick nagyon jó kedvvel játszott az elmúlt meccsen, és emellett könyörtelen is volt. Mindketten kezdők lehetnek holnap."

Előfordulhat, hogy 4-3-3-as felállásban lép majd pályára a csapat Nzonzival, azonban De Rossi nélkül?

"Két teljesen más karakterisztikájú játékosról van szó, viszont ők azok, akik a középpálya egyensúlyáért felelősek. Már több mint 20 meccset játszottunk a 4-2-3-1-es felállásban, és közülük sok nagyon jó meccs volt. De sokkal fontosabb a formációnál a hozzáállás."

Florenzi az utóbbi időben elég gyenge teljesítményt nyújt.

"Meggyőződésem, hogy Karsdorp fejlődése remek motiváció számára. Egy csapaton belüli versengés mindenkinek jót tesz. Az edzéseken jól teljesít, biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra csillogni fog. Mindent megtesz, hogy mindig a csapat rendelkezésére álljon."

Kolarovnak volt egy kisebb összetűzése a szurkolókkal...

"Mindannyian emberek vagyunk, követünk el hibákat. Az emberek gyakran képesek túllőni a célon, de ne felejtsük, hogy Aleksandar mindig nagyon elkötelezett volt, és másfél hónapon keresztül például törött lábbal játszott. Ő mindig mindent beleadott a Romáért."

Mi a helyzet Mirantéval, és Fuzatóval?

"Fuzato Savorini munkájának köszönhetően napról napra javul, fejlődik, és látszik, hogy hatalmas potenciál van benne. Holnap Mirante fog kezdeni a tapasztalata miatt, de megnyugtathatok mindenkit, Fuzato nagyon jó kapus."

Zaniolo és Pastore játszani fognak?

"Zaniolo igen, egészen biztosan. Teljesen frissnek tűnik mind mentálisan, mind fizikálisan. Van még miben fejlődnie, mert vannak pillanatok, amikor sokkal jobb döntéseket kellene hoznia, de hát még mindig nagyon fiatal."

"Pastorénak folytatnia kell a kemény edzésmunkát, mert szükségünk van rá. Remélem, hogy hamarosan újra láthatjuk majd tőle azt a tudást, ami benne van."

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, Chievo, Serie A