A Chievo elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Chievo elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Roma holnap ebédidőben a Chievo ellen lép pályára a Serie A 4. fordulójában, melyet némileg beárnyékol Maria Sensi halála.

"Ez egy nagyon szomorú nap számomra, hiszen egy olyan ember távozott közülünk, aki mindig nagyon kedves volt velem, és olyan volt nekem, mintha a második anyám lett volna. Részvétem a Sensi családnak, és a testvérének, Angelának. Ez mindenki számára egy szomorú nap, aki kötődik valamennyire a Romához, hiszen Maria Sensi hatalmas Roma drukker volt."- kezdte a sajtótájékoztatót Di Francesco.

Tavaly a válogatott szünetet követően jól szerepelt a Roma. Idén is szüksége van még időre a Romának a jó szerepléshez?

"Előfordulhat, hogy úgy csinálok dolgokat, amik ahhoz vezetnek, hogy a csapat csak később kezdi összeszedni magát. Bíztunk abban, hogy kicsit több pontunk lesz a bajnokság ezen szakaszában, de még mindig ott tartunk, amikor lehetőségünk van bepótolni az elvesztett pontokat."

A Chievo nagyon megnehezítette a Juventus dolgát az első meccsen. Mit vár a holnapi meccstől?

"A Fiorentina elleni meccs első félidőjében is jól játszottak, habár végül az eredmény teljesen mást mutatott. Most is biztos, hogy jó eredményt akarnak majd elérni, de nekünk csak a három pont megszerzésére szabad koncentrálnunk. Eléggé trükkös meccs lesz, ami ráadásul egy igen kemény sorozat első meccse lesz."

Mire használta a Roma a szünidőt?

"Keményen dolgoztunk, főleg a letámadást és a védekezést gyakoroltuk. Viszont sokan voltak a hazájuk válogatottjánál, és azoknak is sok-sok játékperc van a lábaikban, plusz akik gólt is szereztek, azok mentálisan is erősödtek."

Mi a helyzet De Rossival és Florenzivel?

"Mindketten felépültek. Florenzi biztosan kezdeni fog, ami viszont De Rossit illeti, még el kell döntenünk, hogy ő, vagy Nzonzi szerepeljen-e."

Itt az ideje, hogy a pályán lássuk Justin Kluivertet, Ante Coricot és Nicolo Zaniolót?

"Én elsősorban azt kértem a játékosoktól, hogy maradjanak lelkesek, legyen meg az akaratuk, hogy ha pályára lépnek, akkor ne azzal foglalkozzanak, hogy mi történik velük, és az sem baj, ha hibáznak, mert attól lehet fejlődni, ez benne van a játékban. Sok fiatal játékosunk van, akik fognak még komoly tétmeccseket játszani, de ez a természetes fejlődési folyamat. Azt kértem tőlük, a pályán azt csinálják, amit tudnak, és mentálisan készüljenek fel a lehető legjobban a meccsre."

De Rossi azt mondta, hogy erős a csapatszellem, amit nem lehet könnyen megbontani, majd hozzátette, a Juventus gazdaságilag teljesen más bolygón van, azonban ami a játékukat illeti, már egyáltalán nem. Egyetért ezzel?

"Egyetértek vele, csak annyi, hogy a Juventus jelenleg nincs más bolygón. Fel kell építenünk magunkat, határozottságot és kegyetlenséget kell mutatnunk, valamint azt a tudást, ami a tavalyi nehéz időszakon átlendített bennünket. Be kell pótolnunk az elhullajtott pontokat."

Meggondolja a 4-3-3-ra való visszatérést? A fiatalok frissessége lendíthet a Roma szekerén?

"A fiatal játékosok kétélű fegyverek jelenleg, mert ha rosszul játszanak, akkor az nagyon negatív hatással lehet rájuk. Zaniolo, Lorenzo Pellegrini és Cristante van harcban a két szélső középpályás posztjáért. Ez a három játékos van annyira jó, hogy Nzonzi, vagy De Rossi bármelyik oldalán játszhasson. Az elmúlt három fordulóban legalább másfél meccsen használtuk a 4-3-3-at, most viszont csak rajtam múlik, hogy használjuk-e majd."

Allegri azt mondta, hogy megpróbálja majd pihentetni azokat a játékosokat, akik a válogatottakban pályára léptek. Dzeko, Manolasz és Ünder fognak játszani?

"Ez azért egy kicsit más helyzet. Egyedül Edin Dzeko jött picit később, mint a többiek. Beszéltem a srácokkal, és mindenkint azt láttam, hogy határozottak, és játszani akarnak."

Többet vár Lorenzo Pellegrinitől?

"Szerintem neki jelenleg segítségre van szüksége. Ő a Roma és az olasz futball nagy reménysége, nagyon jól ismerem, és biztos vagyok benne, hogy megmutatja majd, hogy mennyire jó játékos."

Patrik Schick játszani fog?

"Dzeko fog játszani, Schick nem lesz kezdő. Mindig nagyon sokat kérek tőle az edzéseken, és ugyanezt teszem majd, ha csereként áll be. Két napig nem számíthattam rá, de most már jobban van. Ő is azok közé tartozik, akinek nyugalomra van szüksége."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Chievo, Serie A