A Cagliari elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Cagliari elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A 2020-as év utolsó bajnokiján fogadja a Roma a szárd együttest holnap este a Stadio Olimpicóban.

Fog változtatni a holnapi kezdőcsapaton?

"Igen, lesz némi változás, mert az utóbbi időben elég sok meccset kellett játszanunk. Annak érdekében és úgy teszem majd, hogy megnyerjük a találkozót."

Riccardo Calafiori, Marash Kumbulla és Gonzalo Villar is kezdő lehet holnap?

"Meglátjuk holnap, de az említettek közül egy biztosan, de akár többen is játszani fognak."

Amilyen jól kezdte a szezont Pedro, annyira ellaposodott a játéka mostanság. Megsérült talán? Pályára lép holnap?

"Pedro nem sérült, holnap is játszani fog."

Chris Smalling sokkal jobban mozgott a négyvédős rendszerben, gondolt arra, hogy inkább másokat szerepeltet mikor 3 védővel játszanak?

"Teljesen természetes, hogy Smalling még nincs csúcsformában, nemrég tért még csak vissza, mindössze két meccset játszott. De egyre jobb formába fog lendülni. A kérdés viszont egyáltalán nem helyénvaló, mert rengetegszer játszottunk 3 védővel úgy, hogy ő remek teljesítményt nyújtott."

Arról lehetett olvasni, hogy a vezetőség nagyon csalódott volt a bergamói vereség után. Beszélt velük utána? Milyen a csapaton belüli hangulat?

"Akárhányszor kikapunk, mindig rossz a hangulat, és mindannyian azon vagyunk, hogy a holnapi meccset megnyerjük."

A bekapott 18 gólból 13-at a második félidőben kapott a csapat. Mit jelent ez? Fizikális probléma, a koncentráció hiánya, vagy a keret nem megfelelő mélysége az oka?

"Nem lehet ennyire felületes kijelentéseket tenni. A dolgokat meccsenként kell vizsgálni. Ezek a számok mindenképpen igazak, ha a Napoli és az Atalanta elleni találkozókat vesszük, ezért is mindenképpen az a feladatunk, hogy a védekezésünk feljavuljon."

Pau Lopez és Antonio Mirante is többször hibáztak már a szezon során. Nem gondolja, hogy ennek oka az lehet, hogy nincs egyértelmű elsőszámú kapus?

"Amikor hibázik valaki, az mindenki hibája. És természetesen az enyém is elsősorban. Az enyém a fő felelősség, amikor hiba fordul elő. Én viszont teljes mértékben megbízom mindkét kapusomban."

Miként fogadták a játékosok a bergamói mérkőzés utáni szavait?

"Teljesen jól, mindenki megértette amit mondtam."

Nemrég éppen az Európa Ligában jelentette ki, hogy mennyire büszke a csapatra, mert mindenkire számíthat, azonban úgy tűnik, hogy a komoly meccseken nem hajlandó változtatni egészen a 70-75. percig. Miért?

"Ez egyáltalán nem igaz, hogy csak a 70-75. perc környékén cserélek. Akkor cserélek, amikor úgy érzem, hogy a meccs alakulása szempontjából szükséges a csere."

Sikerült kideríteni, hogy mi okozta vasárnap azt a hatalmas változást?

"Igen, analizáltuk a mérkőzést, és megértettük, hogy mi az, amit nem szabad csinálni a jövőben."

Robin Gosens góljánál láthattuk, amint az egyik védő, jelen esetben Rick Karsdorp hibázott akkor, amikor a labdát figyelte a játékos helyett. Ugyanezen a mérkőzésen 2 évvel ezelőtt ugyanez történt ugyanezzel a játékossal, de persze más edzőnél. Ez azt jelenti, hogy ezek inkább egyéni hibák?

"Önök folyton csak az utolsó pillanatra koncentrálnak, amikor megszületik a gól, én viszont az egész játékszakaszt nézem. Nem egyéni hiba volt az, sokkal inkább a csapaté. Nem zártunk össze annál a játékosnál, aki a keresztpasszt adta. Nem szabad egy játékos nyakába varrni a gólt."

Mi a helyzet Leonardo Spinazzolával?

"Nem 100%-os, holnap nem is fog játszani."

A szezon kezdete előtt játszottak egy barátságos mérkőzést a Cagliarival - most milyen meccsre számít?

"Ez most teljesen más meccs lesz, hiszen az csak egy barátságos találkozó volt. Mint mindegyik, ez is nehéz lesz, mert a Cagliari igen erős csapat, jól tudják birtokolni a labdát, és a kontráik életveszélyesek. Mi viszont szeretnénk nyerni, és jól játszani."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Cagliari, Serie A