A Cagliari elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Cagliari elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Roma vasárnap este a Sardegna Arenában lép pályára a Cagliari vendégeként.

Milyen állapotban van a csapat?

"A csapat fáradt. Sajnos nem volt elegendő idő a regenerálódásra egy nagyon fárasztó meccs után, amit igen nehéz pályán játszottunk. Ettől függetlenül jól sikerültek az edzések, és a játékosok motiváltnak, magabiztosnak tűnnek."

Mi a helyzet Jordan Veretout-val és Diego Perottival?

"Perotti továbbra sem 100%-os, és a meccs előtt már biztos nem fog felépülni. Veretout jól van, és a kisebb problémája ellenére egész héten edzett."

Ez lesz a Roma 36. mérkőzése az idei szezonban, míg a Cagliarinak csak a 27. Mennyire fontos ez a tény a szezon ezen szakaszában?

"A meccsszámok egyáltalán nem fontosak most. A két meccs közti regenerálódási idő fontos csak."

Diawara hiánya miatt a Roma kénytelen gyorsabban játszani, de képes egyáltalán ez a csapat jelenleg ilyen ritmusban játszani?

"Minden meccsen megpróbálunk gyorsan játszani, és a statisztikák azt mutatják, hogy mi egyike vagyunk azoknak a csapatoknak, akik a legtöbb területet lefedik. Nagyon fontos, hogy a lehetőségekhez képest a legtöbbet irányítsd, urald a játékot, viszont most mindennél fontosabb, hogy ne veszítsd el a labdát könnyedén. Nagyon meg kell választanunk a legalkalmasabb időt a támadásra."

Miért hisz folyamtosan abban, hogy meglehet a negyedik hely?

"Először is azért, mert optimista, pozitív szemléletű ember vagyok. Továbbra is van esélyünk, és nem hinném, hogy az Atalanta az összes pontot meg fogja szerezni a szezon hátralevő részében. Persze nekünk sem árt javulni. A játékosok hisznek benne, én pedig hiszek a játékosaimban."

Mennyire lesz kihatással a mérkőzésre az, hogy csütörtökön még kupameccset játszott a csapat?

"Túl sokat beszélünk már így is erről, és nem akarom, hogy kifogásként kezeljük. Megkérdeztek már erről, én pedig őszintén válaszoltam. A két csapat nem lesz ugyanolyan fizikális állapotban a meccsen, és sokkal jobb lett volna, ha 72 óra lett volna a két meccs között."

Mi a helyzet Amadou Diawarával és Lorenzo Pellegrinivel?

"Lorenzo jól halad, hamarosan felépül. Diawara állapota napról napra javul, és reméljük, hogy hamarosan segítségére lehet majd a csapatnak. Nem kizárt, hogy akár már a következő meccsen is pályára léphetne."

Van esély arra, hogy Edin Dzeko pihenjen, vagy Nikola Kalinic nem bevethető? És mi a helyzet Pastoréval?

"Mindent megteszünk, hogy Pastore újra visszatérjen, és az elmúlt héten nagyon sokat javult az állapota, majd meglátjuk, hogy milyen állapotban lesz. Amennyiben a kérdés arra vonatkozott, hogy Dzeko fog-e kezdeni, akkor a válaszom az, hogy a Cagliari ellen Kalinic fog kezdeni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Cagliari, Serie A