A Cagliari elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Cagliari elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Roma holnap a Cagliari ellen lép pályára a Serie a 15. fordulójában.

A középpálya az a terület, ami a szezon kezdete óta a legtöbbet fejlődött.

"Való igaz, sokat fejlődtek, bizonyos folyamatok automatikussá váltak, és a játék mindkét fázisában jobbak. Viszont bizonyos területeken még fejlődni kell, például a védelmi vonal segítése és megóvása. Sok munka vár még ránk, de már mindenkin látom a fejlődés jeleit."

Fizikális meccsre számít holnap?

"Még sosem láttam olyan meccset, ami nem fizikális lett volna. Mindig a fizikai és a technikai képességek jelentik a különbséget. Ott van Leonardo Pavoletti, akit nagyon jól ismerek, és fejjel nagyon jó. Óvatosnak kell lennünk, különösen a beadásoknál, és a pontrúgásoknál."

Miben szeretné, ha fejlődne a csapat a holnapi meccs előtt?

"Számos dologban fejlődnünk kell, főleg a döntéshozatalban. Mindent nem tudunk azonnal megoldani, de ahogy mondtam már, a középpályásoknak jobban kell segíteniük a védelmet, és meg kell akadályozni az ellenfelet abbn, hog kapura tudjon lőni."

"Ezt az Inter meccs előtt is kiemeltem - képesek vagyunk gólokat szerezni, de nem szabad az ellenfeleinknek lehetőséget adni a kapu előtt, és ezen még dolgoznunk kell csapatként."

Florenzi lehet, hogy kicsit előrébb fog játszani?

"Holnap biztosan nem, de a későbbiekben előfordulhat, meglátjuk. De akár a meccsen is alakulhat így, viszont védőként fog kezdeni. Fazio teljesen felépült, de sajnos Manolasz kapott egy rúgást az egyik edzésen, így az ő játékára 50% az esély."

"Meglátjuk ma este és holnap reggel, de be van dagadva a lába, és nehezen jár. Remélem hamar felépül, mert jelen helyzetünkben mindenkire szükségünk van."

Perotti és Pastore az Inter ellen visszatértek, és most, egy heti edzést követően van a lábukban elég játékperc?

"Igen, bár Pastorénak több, mint Perottinak, viszont egyikük sem fog kezdeni holnap."

Az utóbbi meccseken Cristante és Nzonzi folyamatosan szerepelnek. Előfordulhat, hogy holnap valamelyik kap egy kis szünetet?

"Az egyetlen alternatíva az lenne, ha védőt szerepeltetnék. Szeretném Alessio Riccardit szerepeltetni, de tegnapig a válogatottnál volt, és csak ma csatlakozott hozzánk. Az ő szerepeltetésén sokszor gondolkodtam már, még csak 17 éves, de nem kizárt, hogy bemutatkozik. Nagyon fontos, hogy megmaradjon az egyensúly, és bár nincsenek túl jó lehetőségeink, pár dolgot számításba vettem, amik segíthetnek most. Lehet, hogy imádkoznom kellene, hogy rendbe jöjjenek a dolgok."

Mi a helyzet Ivan Marcanóval?

"Remek az edzésmunkája, és ami most Manolasszal van, ebben az esetben komolyan el kell gondolkodnom, hogy kit szerepeltetek a középső védő posztján."

Min kellene változtatni annak érdekében, hogy csökkenjen a sérülések száma?

"Mindenkinek figyelnie kell magára. Vannak emberi hibák és rossz döntések. Lorenzo Pellegrini szeretett volna mihamarabb felépülni, én szeretem volna, ha mihamarabb a rendelkezésemre áll, ennek lett az a végeredménye, hogy újra megsérült. De sajnos ez benne van. Amikor sietteted egy játékos visszatérését, akkor annak van kockázata. Viszont most mindenkire szükségünk van, a sérülteknek a lehető leghamarabb fel kell épülniük, mert rengeteg meccs vár most ránk."

Az Inter elleni meccsen újabb komoly bírói hibának lehettünk szemtanúi. Mi a véleménye a videóbíróról?

"Nagyon sok dologgal kapcsolatban reklamálhatnék, de nem akarok kifogásokat keresni. Én akarom vállalni a felelősséget mindenért, ami történt. Rengeteg bosszantó hiba volt ellenünk, és arról volt szó, hogy a videóbíró segíteni fog, ezért bizonyos helyzeteket sokkal alaposabban kellene vizsgálni. Oké, hogy utólag elnézést kértek, de rajtunk ez nem segít. Mostantól remélem, hogy a lehető legkevesebb hibás döntést hozzák majd ellenünk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco , Cagliari, Serie A