A Brescia elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Brescia elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Roma a Brescia ellen lép pályára holnap este a Serie A 32. fordulójában.

Nemrég megtörtént az Európa Liga sorsolása, mi a véleménye?

"A sorozat ezen szakaszában nagyon sok a jó csapat, de nekünk most ezzel még nem kell foglalkoznunk. Előtte még ott lesz a Sevilla elleni mérkőzés, és azzal kell foglalkoznunk. Majd ha azt megnyertük, akkor kell a következővel foglalkozni."

Smalling kölcsönszerződése a szezon végével lejár, mit gondol, a csapat rendelkezésére fog állni az Európa Ligára is?

"Dolgozunk rajta, és magabiztos vagyok azt illetően, hogy itt lesz az Európa Liga mérkőzésen is."

A háromvédős rendszer játszatásával Federico Fazio újra lehetőséget fog kapni?

"Igen, holnap is három védővel fogunk szerepelni, és ő játszik majd Cristante helyett."

Mi a helyzet Dzekoval?

"Meglátjuk holnap, de ne felejtsük el, hogy a legutóbbi két meccsen játszott, és sajnos nem sok idő volt a regenerálódásra. Nagyon keményen dolgozott, főleg a védekezésben a legutóbbi meccsen. Tegnap beszéltem vele, elég fáradt volt, még ma is beszélek vele, hogy kiderüljön javult-e a helyzet, és majd csak azt követően döntök."

Chris Smalling és Bryan Cristante hiányában Aleksandar Kolarov játszhat belső védőt?

"Ahogy éppen az előbb mondtam, Fazio fog holnap kezdeni, de amúgy igen, Kolarov is tud ott játszani."

Elégedett Lorenzo Pellegrini eddigi teljesítményével? Miben kell még fejlődnie, hogy igazi játékmester váljék belőle?

"Mint tudják, sosem vagyok elégedett. Teljes mértékben bízom Pellegriniben, játékosként nagyon kedvelem. Fiatal még, akinek sokat kell tanulnia, és ne feljejtsük azt sem el, hogy a szezon során többször is sérült volt."

Ha százalékban kellene kifejezni, hány százalékban számít az eredményben a fizikális felkészülés, és mennyit a mentális, valamit a taktikai felkészültség és az egyéni tehetség?

"Ezek közül mindegyik fontos, mert ha fizikálisan jó állapotban vagyunk, akkor mentálisan is jobban tudunk teljesíteni. Minden összefügg, nem tudok százalékokat mondani, hiszen mindegyik mindegyikkel összefügg."

A legutóbbi meccseken pár játékos kimaradt, mint például Bruno Peres és Justin Kluivert. Mi az oka ennek?

"Az két különböző eset. Bruno Peres esetében technikai döntésről van szó, ami viszont Kluivertet illeti, nem voltam elégedett a meccs előtti edzésteljesítményével, és megmondtam neki, hogy emiatt marad ki a Parma elleni meccsből. Viszont ezt követően nagyon szép választ adott, tegnap mindent beleadva edzett, és ha ma is így tesz, akkor újra nyitval lesz számára a lehetőség."

Amennyiben a Parma elleni felállást választja holnap is, ki az, aki a legalkalmasabb Mkhitaryan pótlására? Pastore, Perez, Zaniolo, Kluivert, Perotti?

"Igen, ők mindannyian képesek Micki helyén játszani, de majd meglátjuk, hogy ki mellett döntök."

Hány percet képes Zaniolo játszani?

"Nagyon hosszú ideig volt sérült, szóval nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy milyen formában adunk neki lehetőséget a játékra. Nekem viszont mindig a csapat érdekeit kell először figyelembe vennem, az a legfontosabb, és ha lesz rá lehetőség, akkor ő is megkapja majd."

Kolarov rosszabb állapotban van, mint Spinazzola, vagy holnap már ő is lehetőséget kap majd?

"Úgy döntöttem, hogy a legutóbbi két meccsen Spinazzola kapott lehetőséget, de azt kell mondjam, ha holnap Kolarovval kezdek, akkor biztos vagyok abban, hogy ő készen áll majd a játékra."

A Parma ellen nagyon sok beadás rossz volt, mi az oka ennek?

"Ez egy kicsit az ellenféltől és a meccs menetétől is függ. A Parma olyan csapat, amelyik nagyon szépen lefedi a saját tizenhatosát, nagyon sok játékossal védekezik. A többi esetnél viszont két dolgot kellene jobban csinálnunk, megtalálni az üres területeket, és jól beadni. Ezek viszont nem függnek az ellenféltől."

Most mennyi változtatást tervez?

"Azt tudják, hogy mind Cristante, mind Micki eltiltott, de nem akarok sokat változtatni. Aztán ott a helyzet Dzekoval, nála még nem dőlt el, hogy tud-e játszani."

Úgy tűnik, hogy az utóbbi meccseken Jordan Veretout van a legjobb formában. A karakterisztikája miatt kihagyhatatlan?

"A Romában senki nem kihagyhatatlan, viszont Veretout tényleg jó formában van, nagyon magabiztos, és jól is játszik. Jelen pillanatban fontos a csapat számára."

 

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Brescia, Serie A