A Bologna elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Bologna elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Roma a 24. forduló zárómérkőzésén a Bologna együttesét fogadja holnap este a Stadio Olimpicóban.

A Porto elleni meccs adhat némi hitet, vagy inkább elfáradt a csapat?

"Mind fizikálisan, mind mentálisan sokat kivett belőlünk az a meccs, de a csapat most sokkal kiegyensúlyozottabb volt. Erre lehet építeni, és holnap hasonló mentalitású csapatra lesz szükség."

Mennyire változott meg a Roma az őszi mérkőzéshez képest?

"Ebben az évben megvoltak a magunk hullámvölgyei, most viszont már a lehető legkevesebb hibát szabad elkövetnünk. Sajnos az őszi meccs nem túl jó emlék, ami ha másra nem is, de arra jó lehet, hogy ne nézegessünk hátrafelé. Ez már amúgy egy új Bologna, új edzővel, amelyik teljesen másképpen dolgozik."

Zaniolo újra a szélen bukkanhat fel? Hogyan kezeli a srác a körülötte kialakult felhajtást?

"Ezt az opciót is figyelembe kell vennem azon a poszton, hiszen nincs túl sok hadrafogható támadóm. El Shaarawy játéka kérdéses, mert tegnap rúgást kapott, ezért őt még meg kell vizsgálnunk majd. Cengiz és Patrik játéka is kérdéses, így mindössze 4 támadónk van, ami azt jelenti, hogy Zaniolo játszhat újra azon a poszton."

"És egy általános megjegyzést tennék most, amiben kérném, hogy hagyják békén a srácot - még csak 19 éves, nem szabad túl nagy terhet és felelősséget tenni rá. Neki még fejlődnie kell. Jelenleg a 22-es számú mez az övé, a szurkolóknak pedig úgy kell rá tekinteniük, mint egy fiatal, de nagyon tehetséges játékosra."

Mi lesz De Rossival a következő hetekben?

"Ez egy napi szintű kérdés. Tegnap külön edzett, de ez tervezve volt, ma viszont már a csapattal, és holnap akár pályára is léphet."

Mi a helyzet Kluvierttel?

"Kluivert egy teljesen más bajnokságból érkezett, a fejlődésének pedig ilyenkor mindig része a hullámvölgy. Sokszor túl sok fontosságot tulajdonít annak, amit magáról a közösségi médiában hall. A legfontosabb, hogy arra hallgasson, amit itt, Trigoriában mondanak neki, főleg amit az edző. Justin nagyon jó edzésmunkát végez, nagyon összeszedett."

Mostanában a Roma egyre szilárdabbnak tűnik hátul. Ez minek köszönhető, a játékrendszer megváltoztatásának, vagy De Rossi visszatérésének, vagy hogy a csapat sokkal mélyebben játszik?

"Nem játszunk mélyebben. A csapat kevésbé van szétszakadva, a három középpályás sokkal jobban lefedi a pálya középső harmadát. A játékrendszer változhat. Régebben azt mondtuk, hogy a 4-2-3-1-es rendszer jobban feküdt nekünk, de inkább az a fontos, hogy helyes mentalitással lépj pályára, és csapatként védekezz."

Juan Jesus kezdő lehet középső védőként, vagy inkább a bal szélső védő posztján jöhet számításba?

"Szerintem Marcano sokkal jobban illik bal szélre, mint ő, ha már valamelyiküket kellene ott szerepeltetnem. Juan sokkal inkább belső védő, de még nem döntöttem a védelmet illetően. Marcano is sokat fejlődött, de összességében az egész kerettel elégedett vagyok, viszont csak 11 játékost nevezhetek a kezdőbe."

Mivel elől viszont kevesen vannak, előfordulhat így, hogy Florenzi kicsit előrébb játszik majd, míg a helyén Santon szerepel?

"Ez most nem fordult meg a fejemben ezzel a meccsel kapcsolatban. Jelenleg a 4-3-3-as rendszerhez keresem a legmegfelelőbb embereket, de majd másik meccsen akár ez is lehet."

A Milan tegnap nyert az Atalanta ellen idegenben. Mire van szüksége a Romának a negyedik helyhez?

"Eredményekre. A Milan az utóbbi időszakban kiegyensúlyozott lett, és egy olyan játékost igazoltak, aki jelen pillanatban minden egyes labdaérintéssel gólt tud szerezni. A csapatuk mindig egységes volt, és tegnap olyan csapat ellen léptek pályára, akik hihetetlen formában voltak akkor, mikor velünk játszottak. Az Atalanta ellen nagyon jó első félidőt produkáltunk, de aztán szétestünk. A Milan is azon csapatok közé tartozik, akiket meg kell vernünk a 4. helyért folytatott harcban. Piatek és Paqueta új életet lehelt abba a csapatba."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Bologna, Serie A